Beste Kookboeken 2017 Recensie Waardering Informatie

Beste Kookboeken 2017 Recensie Waardering Informatie. Wat zijn de beste kookboeken 2017? Welke kookboeken die in 2017 zijn verschenen mogen niet in de bibliotheek van de thuiskok ontbreken? 

Beste Kookboeken 2017 Recensie Waardering Informatie

Op deze pagina is het overzicht te vinden van de beste kookboeken 2017 volgens de redactie van Allesoveretenendrinken.nl. Het betreft hier alleen kookboeken die zijn gewaardeerd met de maximale ★★★★★ (uitmuntend) of ★★★ (uitstekend). En uiteraard beginnen we eerst met de kookboeken die de redactie het allerbeste vindt.

Beste Kookboeken 2017 Waardering Uitmuntend (★★★★★)

Yvette van Boven Home Sweet Home Recensie Iers KookboekHome Sweet Home

Nieuw Iers comfort food

  • Soort kookboek: Ierse gerechten
  • Schrijfster: Yvette van Boven  ♀ (Nederland)
  • Uitgever: Fontaine Culinair
  • Verschenen: 18 september 2017
  • Omvang: 304 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs:  29,95
  • Recensie kookboek: Niet vaak is de titel van een kookboek zo goed passend als Yvette van Boven Home Sweet Home. De liefde en passie voor Ierland, het land waar Yvette van Boven geboren is, en de Ieren spat bijna letterlijk van elke pagina af. Home Sweet Home is veel meer dan zomaar een kookboek het is een liefdesverklaring aan een bijzonder land. En de liefde en passie zijn zonder uitzondering terug te vinden in de recepten…lees verder >
  • Waardering★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

NaDe Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust Kookboek Recensiepels en de Amalfikust De Zilveren Lepel

  • Schrijver: De Zilveren Lepel
  • Soort boek: kookboek
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschenen: 1 juni 2017
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek 
  • Prijs: € 35,00
  • Recensie kookboek: Het nieuwe kookboek van De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust biedt recepten uit de culinair zeer rijke stad Napels en omgeving. Ook deze keer is het kookboek uit de onvolprezen reeks van de Zilveren Lepel prachtig te noemen. Het kookboek ademt volop liefde en passie voor de gerechten en de mensen uit Napels en de Amalfikust. Het is een waar genot om alleen maar in het kookboek te bladeren, te genieten van de prachtige foto’s en zo nu en dan te lezen over de mooiste en lekkerste streekproducten en -gerechten…lees verder >
  • Waardering:★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Anna Koster Bloemen met smaak Recensie Bloemen kookboekBloemen met smaak

50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten

  • Schrijfster: Anna Koster (Nederland)
  • Soort kookboek: bloemen kookboek
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • Verschenen 24 april 2017
  • Omvang: 208 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 24,95
  • Bijzonderheden: inclusief minigids
  • Recensie kookboek: Koken met bloemen heeft in de afgelopen jaren meer en meer aan populariteit gewonnen. En mede daardoor werd het tijd voor een goed kookboek over koken met bloemen. En dat kookboek is er nu met Anna Koster – Bloemen met smaak, 50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten. Een uitmuntend boek voor wie meer wil weten over koken met bloemen…lees verder >
  • Waardering: ★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Beste Kookboeken 2017 Waardering Uitstekend (★★★)

Eataly Italiaanse Kookboek De Zilveren Lepel RecensieEataly

Eigentijds Italiaans koken

  • Soort kookboek: Italiaans kookboek
  • Schrijver: De Zilveren Lepel 
  • Recensie: Theo Jordaan
  • Waardering: ★★★★ (uitstekend)

De culinaire talenten van De Zilveren Lepel hebben met Eataly weer een zeer kloek en uitgebreid kookboek afgeleverd. In Eataly staat de moderne Italiaanse keuken centraal. Meer dan 300 recepten is het mooi uitgegeven en vuistdikke kookboek rijk. De Italiaanse keuken kent uiteraard een lange traditie en vaak worden de recepten van generatie op generatie doorgegeven en tientallen jaren lang gebruikt. Toch treedt ook in de Italiaanse keuken langzaam maar zeker enige modernisering plaats. En Eataly kun je opvatten als de weerslag van deze modernisering…lees verder >

De keuken van Corsica Kookboek Nicolas Stromboni RecensieDe keuken van Corsica

  • Schrijver: Nicolas Stromboni ♂ (Corsica, Frankrijk)
  • Soort kookboek: kookboek Corsicaanse gerechten
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschenen: 31 augustus 2017
  • Omvang: 320 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Recensie kookboekOm maar gelijk met de deur in huis te vallen De keuken van Corsica van Nicolas Stromboni is een uitstekend en bijzonder kookboek over de Corsicaanse keuken. Sterker nog eigenlijk is het meer dan een kookboek. Het is een portret van het eiland Corsica en een aantal van haar bijzondere eilandbewoners. Schrijver en samensteller is zelf wijnhandelaar in de hoofdstad van Corsica, Ajaccio. Hij kent het eiland goed en is op zoek gegaan naar de kenmerkende gerechten van Corsica. Vaak zijn de gerechten rustiek, kruidig en gemaakt van ingredienten die op het eiland zelf gekweekt worden…lees verder >
  • Waardering★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Fern Green Pap Porridge Recensie OntbijtkookboekPap – Porridge

De lekkerste ontbijtjes met de gezondste ingrediënten

  • Auteur: Fern Green
  • Soort kookboek: ontbijtkookboek
  • Recensie: Monique van der Hoeven
  • Waardering: ★★★★ (uitstekend)

Alweer een geweldig boek in deze serie met boekjes over gezonde voeding. Dat havermout een goed alternatief is voor ons brood-ontbijt, is bij veel mensen tegenwoordig wel bekend. Dat het helemaal niet nodig is dat pap een saai gerecht wordt wordt met dit boekje wel duidelijk. Pap kan gemaakt worden op basis van allerlei granen, zoals bijvoorbeeld haver, gierst, quinoa, rogge, amarant of boekweit…lees verder >

Broes Tavernier Kookboek Vers van t veld Agnes Goyvaerts RecensieVers van ’t veld

Producten, recepten en verhalen van kwekers

  • Schrijfster: Agnes Goyvaerts (Belgie)
  • Recepten: Broes Tavernier (België)
  • Soort kookboek: groente en verse streekproducten
  • Recensie: Theo Jordaan
  • Waardering: ★★★★ (uitstekend)

Het Broes Tavernier kookboek Vers van ’t veld is meer dan een kookboek alleen. Het is een liefdesverklaring aan het Vlaamse land en de producten die er gekweekt worden. Journaliste Agnes Goyvaerts en fotograaf Heikki Verdurme namen maanden de tijd om overal in Vlaanderen kwekers te bezoeken die met liefde en aandacht hun leven wijden aan bijzondere producten. De verhalen die de kwekers vertelden werden opgetekend en zijn nu in dit prachtig uitgegeven en inspirerende kookboek gebundeld…lees verder > 

Danny Jansen Wokking Lekker Recensie Wok KookboekenWokking Lekker

24Kitchen kookboek

  • Schrijver: Danny Jansen ♂ (Nederland)
  • Soort kookboek: wokgerechten
  • Recensie: Theo Jordaan
  • Waardering: ★★★★ (uitstekend)

Wokken is terug van weggeweest. En dat is volkomen terecht als je beschouwt dat het een uitstekende manier is om in korte tijd een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Groente spelen meestal de centrale rol. Dus wokken, als je het goed doet en de juiste olie gebruikt, past uitstekend in de trend om gezond te gaan eten. Het nieuwe kookboek van 24Kitchen kok Danny Jansen Wokking Lekker is daarbij een uitstekende wegwijzer…lees verder >

Groene Burgers Recensie Vegetarisch Hamburger Kookboek Marin NordinGroene burgers

  • Schrijver: Martin Nordin (Zweden)
  • Soort kookboek: vegetarische hamburgers, vegetarisch kookboek
  • Origineel: Gröna burgare (2017)
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Forte Culinair
  • Verschenen: juni 2017
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek (met foto’s)
  • Prijs: € 19,95
  • Recensie kookboekGroene burgers is een inspirerend en mooi vormgegeven vegetarisch kookboek. Een stoer vegetarisch kookboek met mooie recepten voor burgers waarvoor de slager niet nodig. Bijzonder is dat de Zweedse auteur van het kookboek, Martin Nordin, erin is geslaagd om het stoere karakter van de hamburger volledige te behouden, zonder dat er ook maar vlees in de buurt is geweest…lees verder >
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Kookboek Tjitze van der Dam Hollandse klassiekers RecensieHollandse klassiekers anno nu

Van appeltaart tot zuurvlees

  • Schrijver: Tjitze van der Dam (Nederland)
  • Foto’s: Saskia de Wal (Nederland)
  • Soort kookboek: moderne Nederlandse keuken
  • Uitgever: Scriptum
  • Verschenen: juni 2017
  • Omvang: 190 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Recensie kookboekTjitze van Dam is een zeer creatieve Friese kok. Dat blijkt wel uit dit zeer mooie kookboek Hollandse klassiekers. Op de voorkant staat een mooie foto, gemaakt door fotografe Saskia de Wal, van een gerecht dat we allemaal kennen, van houden of dat we haten: hutspot. Alleen is het op een dusdanig nieuwe manier gemaakt dat je het pas herkent als je het weet. En zelfs haters van dit oer-Hollandse gerecht zullen dit recept wel willen proberen. Dit geeft goed het idee en de kern weer van dit uitstekende en zeer geslaagde kookboek met Hollandse klassiekers in een nieuw jasje…lees verder >
  • Waardering: ★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Kookboek De vrouw met de baard Soul Food RecensieSoul Food

Eigentijdse recepten voor verslavend lekkere klassiekers

  • Soort kookboek: Fusion gerechten
  • Schrijver: De vrouw met de baard (Mas van Putten, Carl Lemette)
  • Recensie: Theo Jordaan
  • Waardering: ★★★ (uitstekend)

Als je het Soul food in handen krijgt, wordt je direct blij en vrolijk. En met een motto (pagina 33) van één van de grootheden uit de Amerikaanse funkmuziek, George Clinton. In Amerika is deze bandleider van de legendarische funkgroep Parliament Funkadelic een grootheid. Helaas is zijn muziek in Nederland slechts bij een kleinere groep mensen bekend. Wat een fris en enthousiast vormgegeven kookboek is dit! Maar dat zegt uiteraard nog niets over de recepten. Gelukkig geldt voor de in het kookboek van De vrouw met de baard (het pseudoniem van Mas van Putten en Carl Lemtte) precies het het zelfde. Het water loopt je uit de mond en je wilt direct aan de slag in de keuken. Inspiratie voor hun recepten haalt het bijzondere duo uit veel plekken over de gehele wereld…lees verder >

Bijpassende Informatie

Share