Boeken over Whisky Nieuwe Whisky Boeken

Boeken over Whisky Nieuwe Whisky Boeken. Over Whisky valt misschien wel even veel te vertellen als over wijn. De cultuur van het genieten van een heerlijk glas whisky behoort voor velen tot de grote geneugten van hel leven. 

Boeken over Whisky Nieuwe Whisky Boeken

wat is nu goede whiskey? Waar wordt whiskey geproduceerd? Wat is de geschiedenis van whisky en bijzondere whiskymerken? Over deze onderwerpen worden regelmatig nieuwe whisky boeken geschreven en uitgegeven.

Nieuwe Boeken over Whisky 2017

Whisky van de Lage Landen Recensie Boek Wieger FavierWhisky van de Lage Landen

  • Schrijver: Wieger Favier
  • Voorwoord:  Hans Offringa
  • Soort boek: Boek over Whisky uit Nederland en Vlaanderen
  • Uitgever: Forte Uitgevers
  • Verschenen: 12 juni 2017
  • Omvang: 192 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 24,95
  • Flaptekst boek: Wie denkt dat whisky alleen uit Schotland en Ierland komt, heeft het mis. Whisky is ‘booming’ en overal in de wereld wagen kleine distilleerderijen zich aan deze ingewikkelde, arbeidsintensieve en kostbare drank. Ook in Nederland en België maken verschillende distillateurs en bierbrouwers tegenwoordig de stap naar malt whisky. In Whisky van De Lage Landen vertelt Wieger Favier over de vaak nog jonge whisky uit Nederland en Vlaanderen en over de distillateurs, hun passie voor drank en graan en voor hun regio. Naast een kennismaking met de whisky en de stokers biedt het boek smaaknotities van een proefpanel en een schat aan informatie over het productieproces.
  • Recensie en waardering: Nog niet gelezen door de redactie
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Boeken over Whisky Chasing the DramChasing the Dram

Finding the Spirit of Whisky

  • Schrijfster: Rachel L. Mccormack (Schotland)
  • Soort boek: boek over Schotse whisky
  • Taal: Engels
  • Uitgever: Sion & Schuster
  • Verschenen: 29 juni 2017
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Flaptekst boek: ‘Hard not to hate Rachel McCormack who bags the best gig of the year and then writes a brilliant book’ Val McDermid Whisky is Scotland’s national drink and has been for over five hundred years, since then becoming a global phenomenon. It is a drink that is a profound and important part of Scottish life and culture but, unlike other countries and their national libations, it has hardly been used in food. Rachel McCormack is going to change that with this book. Limiting whisky to a drink, she believes, is similar to the traditional Presbyterian attitude to sex; it should only be done with the lights off and in the missionary position. Rachel believes that there is an entire Karma Sutra of whisky use out there and she has put it in this book. Interspersing an engaging mix of anecdotes, history and information on distillers and recipes, this book will appeal to everyone from the cooking whisky connoisseur, to the novice whisky learner looking for some guidance on what to eat and cook. Rachel travels the length and breadth of Scotland, discovering a myriad of unique and interesting people and facts about this remarkable drink, with interviews with the key people who create it around the country, as she visits the famous distilleries of her country, as well as the more home-grown variety.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie

Share