Bijzondere en opvallende kookboeken tips informatie en advies. Er verschijnen bijna dagelijks nieuwe kookboeken. Natuurlijk is ook de redactie van Allesoveretenendrinken.nl geïnteresseerd in bijzondere en opvallende kookboeken en de recepten die erin opgenomen zijn.
Bijzondere en opvallende kookboeken
Daarom vind je op deze pagina een overzicht van de informatie die over kookboeken op de website te vinden is. Ook verwijzen we je graag naar een selectie van de kookboeken die zowel nieuw en tweede hands te koop zijn.
Nieuwe Kookboeken
Wil je weten wat de interessante nieuwe kookboeken zijn? De redactie maakt een selectie van de nieuwe kookboeken die in verschijnen. De pagina wordt regelmatig uitgebreid…lees verder >
Marokkaanse Kookboeken
De keuken van Marokko is zeer rijk. Steeds meer mensen, ook als ze geen Marokkaanse worstels hebben, genieten van gerechten uit Marokko. Er verschijnen dan ook met regelmaat Marokkaanse kookboeken met mooie recepten en lekkere gerechten.
Olijfolie Kookboeken
Olijfolie is tegenwoordig zelfs in de Nederlandse keuken voor velen een onmisbaar ingrediënt. Het is gezond en een belangrijke smaakmaker. Op deze pagina heeft de redactie een overzicht gemaakt tips van olijfolie kookboeken.
Zeewier Kookboeken
Zeewier is een belangrijk ingrediënt waarmee voedseltekorten in de wereld bestreden kunnen worden. Het is gezond, duurzaam en een belangrijk als drager van de vijfde smaak, umami, die steeds geliefder is. Bovendien kan het ook gewoon lekker zijn. Op de pagina zeewier kookboeken kan je inspiratie opdoen.
Thaise Kookboeken
Welke goede nieuwe Thaise kookboeken zijn er? In de afgelopen deccennia is de keuken van Thailand in Nederland steeds populairder geworden. Ook thuis koken we met regelmaat Thaise gerechten.
Kookboeken Recensies en Boekbespreking
Met regelmaat lees en beoordeelt de redactie nieuwe kookboeken. En uiteraard kun je dan uitgebreide kookboeken recensies en boekbespreking verwachten…lees verder >
Nieuw: Kinderkookboeken
Veel kinderen vinden het erg leuk om zelf te koken. En om ze een beetje op weg te helpen, zijn goede kinderkookboeken geen overbodige luxe. De redactie heeft een selectie gemaakt van…nieuwe kinderkookboeken >
Wok Kookboeken
Wokken is een kooktechniek waarbij snel en op hoge temperatuur gerechten worden bereid in een speciale wokpan of wadjan met een klein beetje olie dat de hoge temperatuur aankan. In de jaren 90 van de vorige eeuw is het wokken, oorspronkelijk afkomstig uit de Aziatische keuken, definitief doorgedrongen in Nederland…lees verder >
Indiase Kookboeken
De keuken van India is zeer rijk. Dat is natuurlijk ook niet vreemd als je je realiseert dat het land India ruim 1 miljard inwoners heeft en enorm groot is. De redactie heeft een selectie van Indiase kookboeken gemaakt…lees verder >
NIEUW: Pasta Kookboeken
Wat zijn de beste kookboeken met pastagerechten? Welke nieuwe pasta kookboeken zijn er verschenen? Wat is de inhoud van de kookboeken en hoeveel gerechten zijn er te vinden…lees verder >
NIEUW: Turkse Kookboeken
De Turkse keuken behoort tot de rijkste ter wereld. Op het snijvlak van Europa, Azië en het Midden Oosten en gelegen aan de Middellandse Zee en de Zwarte Zee, kent Turkije een zeer rijke traditie. Van het stadse en kosmopolitische Istanboel tot het zeer dorpse platteland. Overal is de rijkdom van de Turkse keuken te genieten.…lees verder >
Groente Kookboeken
Wat voor gerechten kun je allemaal met groente maken? De mogelijkheden van groente zijn oneindig. En omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kan een beetje inspiratie en hulp uit goede groente kookboeken met lekkere gerechten geen kwaad…lees verder >
Zomer Kookboeken
De zomer nodigt uit om buiten te eten, te picknicken en op andere manieren te genieten van lekker eten. Goede zomer kookboeken bieden dan inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het maken van lekkere zomergerechten…lees verder >
Noten Kookboeken
Steeds vaker worden noten gebruikt in gerechten. Niet alleen zijn noten gezond. Maar gerechten met noten kunnen ook heel erg lekker zijn. Om je op weg te helpen te gaan koken met noten, heeft de redactie een overzicht gemaakt van noten kookboeken…lees verder >
Surinaamse Kookboeken
Suriname is een smeltkroes van mensen die uit verschillende delen van de wereld afkomstig zijn. En dat kun je terugvinden in de Surinaamse keuken. Een aantal gerechten uit Suriname zijn zeer bekend. Denk maar eens aan roti. Maar er is meer lekker Surinaams eten…lees verder >
Caribische Kookboeken
Het Caribisch gebied is voor velen van ons een populaire vakantiebestemming. Eilanden met mooie weer, blauwe zee en prachtige stranden. En je kunt vaak heerlijk eten op deze eilanden. Veel van de gerechten uit de Cariben zijn gemaakt met de verse producten die voor handen zijn zoals vis, fruit, groente, kokos, rijst, bonen en kip…lees verder >
Kookboeken per Land of Gebied
Door in te zoomen op het bovenstaande kaartje kun je nog meer kookboeken vinden.
- Caribische Kookboeken
- Franse Keuken Kookboeken
- Indiase Kookboeken
- Indonesische Kookboeken
- Italiaanse Kookboeken
- Japanse Kookboeken
- Limburgse Kookboeken
- Scandinavische Kookboeken
- Surinaamse Kookboeken
Kookboeken per Kok en Schrijver
- Yvette van Boven Kookboeken
- Sergio Herman Kookboeken
- Juliius Jaspers Kookboeken
- Jenna Zoe Kookboeken
Kookboeken per Onderwerp of Ingredient
Sergio Herman Kookboeken
Sergio Herman is één van de Nederlandse topchefs en behoort tot het seer selecte gezelschap van Nederlandse koks die drie Michelin-sterren hebben gehad. Vooral het inmiddels gesloten restaurant Oud-Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis heeft Sergio Herman veel roem en bekendheid opgeleverd…lees verder >
Limburgse Kookboeken Tips
Limburg is toch wel de meest Bourgondische provincie van Nederland te noemen. En dat kun je terugzien en proeven in de vele lekkere recepten en gerechten uit Limburg. Om ook jou te laten genieten heeft de redactie een selectie van Limburgse kookboeken gemaakt…lees verder >
Italiaanse Kookboeken Recepten uit de Italiaanse Keuken
Italiaanse kookboeken zijn in Nederland zeer populair. En niet ten onrechte want de Italiaanse keuken behoort tot één van de rijkste ter wereld. Natuurlijk kennen we allemaal Italiaanse gerechten met pasta en pizza. Vrijwel elke Nederlander eet wekelijks wel iets wat hiermee te maken heeft. Maar Italië heeft veel meer te bieden…lees verder >
Scandinavische Kookboeken en Nordic Cuisine
Vooral sinds de opening van Noma in Kopenhagen in 2004 en het feit dat dit restaurant een aantal keren tot beste in de wereld is uitgeroepen, is de aandacht voor de Scandinavische keuken en de zogenaamde Nordic Cuisine enorm toegenomen. Natuurlijk vind dit ook zijn weerslag in de hoeveelheid mooie en goede Scandinavische kookboeken dat de laatste jaren is uitgegeven…lees verder >
BBQ kookboeken
BBQ is al lang niet meer een hamburger of een worstje grillen. Nee het is een echte kookkunst geworden en uitgegroeid tot een culinair evenement. Daarbij horen uiteraard mooie en goede BBQ kookboeken. Een selectie van de leukste en beste barbecue kookboeken ...lees verder >
Nieuwe Kookboeken 2016
Welke nieuwe kookboeken zijn er uitgegeven in 2016. Een selectie van zowel Nederlandse als buitenlandse kookboeken die zijn uitgegeven in 2016 …lees verder >
Simple Food
60 eenvoudige recepten voor thuis
- Soort kookboek: recepten voor thuisgerechten
- Schrijvers: Sergio Herman, Mara Grimm
- Fotografie: Tony Le Duc
- Uitgever: Minestrone
- Verschenen: 30 september 2016
- Aantal recepten: 60
- Omvang: 240 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 29,50
- Inhoud kookboek: Sergio Herman goes home. Hij trakteert de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij smakelijk en eenvoudig te bereiden recepten. Ver weg van de restaurantkeuken met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
- …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >
On the Go
49 nieuwe powerfoodrecepten van Rens Kroes: preppen, bewaren & meenemen
- Schrijfster: Rens Kroes
- Soort kookboek: powerfoodrecepten, picknickrecepten
- Aantal recepten: 49
- Uitgever: Het Spectrum
- Verschenen: juni 2016
- Omvang: 143 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Paperback / Ebook
- Prijs: € 14,99 / € 11,99
- Inhoud kookboek: Op veler verzoek komt Rens Kroes, bekend van Powerfood en Powerfood – Van Friesland naar New York nu met heerlijke meeneemgerechten. Ontbijtjes on the go; inspiratie voor je lunchtrommel; heerlijke salades voor bij een zomerse picknick; zalig zoet voor na je work-out: On the go biedt je 49 powerfoodrecepten die goddelijk smaken, goed voor je zijn én makkelijk zijn mee te nemen. Bovendien laat Rens zien welke trommels, bakjes en potten handig zijn voor het vervoeren van je smoothies, salades en snacks. Zij geeft tips over bewaren, invriezen en voorbereiden. Sunday preppen, de avond ervoor of op het laatste moment, je bent nu altijd voorbereid. Rens Kroes laat met dit boek zien dat een gezonde lifestyle – ook als je het druk hebt – niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.
- …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >
Jamie Oliver’s Kerstkookboek
- Schrijver: Jamie Oliver
- Soort kookboek: algemeen kerst kookboek
- Origineel: Jamie Oliver’s Christmas Cookbook (2015)
- Nederlandse vertaling:
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 1 november 2016
- Aantal recepten:
- Omvang:
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 29,99
- Inhoud kookboek: Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerst Kookboek om deze feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te zetten. Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Jamies kerstkookboek zal je inspiratiebron én hulplijn zijn deze kerst. Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet. Jamies kerstkookboek zorgt ervoor dat je relaxed kunt genieten van de feestdagen!
- …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >
Bijzondere Kookboeken
Onderstaand een selectie van bijzondere kookboeken die indruk hebben gemaakt bij één of meerdere redacteuren van Allesoveretenendrinken.nl.
- Mathilde Dekker-Versprille – Zeeuws zoet, zoete Zeeuwse gerechten van vroeger en nu (recepten uit Zeeland) Het Paard van Troje (2014) Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
- Blanche Vaughan – Ei, de beste recepten (eirecepten) Karakter Uitgevers (2015) Oordeel redactie: +++ (zeer goed)
Trefwoorden: Bijzondere en Opvallende Kookboeken | Advies | Informatie | Recepten | Tips