Belgisch bier Getest en geproefd Recensie biergids

Belgisch bier Getest en geproefd recensie biergids waardering en informatie over het bierboek. In september is bij uitgeverij Lannoo is de biergids van Miguel Roncoroni en Kevin Verstrepen – Belgisch bier gestest en geproefd verschenen.

Belgisch bier getest en geproefd Recensie biergids

Belgisch bier Getest en geproefd Recensie Biergids

Veel biergidsen zijn gebaseerd op het waardeoordeel van de samensteller. Aangezien een waardering van de smaak van een bier toch grotendeels subjectief is, moet je je sterk afvragen wat de waarde ervan is. De makers van de biergids Belgisch bier getest en geproefd, Miguel Roncoroni en Kevin Verstrepen, hebben gekozen voor een andere aanpak. Op wetenschappelijke wijze worden in dit prachtig uitgegeven boek, 250 belgische bieren besproken.

Begisch bier wetenschappelijk onderzocht

De biergids doet denken aan de beste vogelgidsen. Alle bieren zijn onderzocht in het Instituut voor Bieronderzoek aan de Universtiteit van Leuven. en het VIB Centrum voor Microbiologie. Hierdoor krijg je per bier een compleet overzicht. Aan elk bier worden twee pagina’s besteed. Natuurlijk wordt er een beschrijving gegeven van de smaak. Maar wel op een neutrale wijze waarop geen waardeoordeel wordt gegeven. Woorden als lekker, smakelijk of vies zul je niet tegenkomen. Daarnaast komen de geschiedenis van de brouwerij en de bieren aan bod. De tweede pagina maakt de biergids echt bijzonder. Als eerste is hier een kaart te vinden met de positionering van het bier. Het tweede staatje geeft de basiswaarden: ABV, kleur, bitterheid en calorieën. Mooi is ook het overzicht van het onderzochte bier in verhouding tot de andere bieren. In het smaakprofiel wordt informatie verstrekt over de smaak met zaken als bitterheid, alcohol, hoppigheid, zoetigheid en aciditeit. Afgesloten wordt met het chemisch profiel waarmee wordt aangegeven was de samenstelling van het bier is.

De meeste optimale en beste biergids

Op deze wijze ontstaat een uitmuntende biergids die echt inhoudelijke informatie verstrekt over Belgisch bier. Feitelijke informatie die helpt om de bieren echt te kunnen doorgronden. Het ondersteund de bierdrinken bij het ervaren en begrijpen van bier in de breedste zin van het woord. Daarbij heeft uitgeverij Lannoo de biergids Belgisch bier getest en geproefd op een prachtige en zeer verzorgde wijze uitgegeven. Kortom Belgisch bier getest en geproefd is de meest optimale beste biergids, gewaarderd met de maximale ★★★★★ (uitmuntend).

Recensie van Theo Jordaan

Miguel Roncoroni & Kevin Verstrepen – Belgisch bier Getest en geproefd

  • Titel: Belgisch bier Getest en geproefd
  • Schrijvers: Miguel Roncoroni, Kevin Verstrepen
  • Soort boek: biergids Belgisch bier
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: september 2018
  • Omvang: 575 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie