Egg barbecue voordelen en gebruiken

Egg barbecue voordelen en gebruiken

Egg barbecue voordelen en gebruiken. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een zogenaamde Egg barbecue? Waarvoor kun je dit soort barbecues gebruiken? Welke voordelen heeft deze barbecue ten opzichte van gewone modellen?

Egg barbecue, de nieuwe trend in barbecueën

Zeker in het afgelopen jaar waarin  corona ons leven grotendeels bepaald heeft, waren we wel gedwongen om ons vertier in huis en in onze eigen tuin, op het balkon en dakterras te zoeken. Barbecueën was al een populaire activiteit en is zo mogelijk nog populairder geworden. En aangezien we vaak meer tijd tot onze beschikking hadden deden we het vaker en wilde we er ook meer tijd aan gaan besteden. De barbecue waarvan we gebruik gingen maken moest dan ook steeds meer kunnen en aan hogere eisen voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is de zogenaamde Egg barbecue. De green egg barbecue is hiervan een goed voorbeeld.

Egg barbecue voordelen en gebruiken

Wat zijn de voordelen van een Egg barbecue? Waarvoor kun je dit type barbecue gebruiken?

  • grillen
  • bakken
  • koken
  • slow cooken
  • roken
  • stoven

Dit type met een goed afsluitbare deksel is dan ook veel veelzijdiger te noemen dan een traditionele barbecue. Je kunt hierdoor bovendien veel meer verschillende gerechten en recepten bereiden met dit type barbecue. Bovendien is de BBQ tegenwoordig niet alleen populair op een mooie zomerdag, ook op een wat mindere lente- of herfstdag en zelfs in de winter maakt menigeen gebruik van de veelzijdige Egg barbecue.

Barbecue kookboeken

Wat zijn goede nieuwe BBQ kookboeken met lekkere recepten voor de barbecue? Barbecueën is allang niet meer een hamburger of een worstje op het rooster gooien en wachten tot hij gaar is. Nee het is uitgegroeid tot een manier van koken die met aandacht en inventiviteit gedaan wordt. Het loont dan ook de moeite om met behulp van goede BBQ kookboeken inspiratie op te doen voor bijzondere gerechten.


Bijpassende tips en informatie