Anna Koster Bloemen met smaak Recensie Bloemen kookboek

Anna Koster Bloemen met smaak Recensie Bloemen kookboek

Anna Koster Bloemen met smaak Recensie Bloemen kookboek
Koken met bloemen heeft in de afgelopen jaren meer en meer aan populariteit gewonnen. En mede daardoor werd het tijd voor een goed kookboek over koken met bloemen. En dat kookboek is er nu met Anna Koster – Bloemen met smaak, 50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten. Een uitmuntend boek voor wie meer wil weten over koken met bloemen.

Alles over eetbare bloemen in een prachtig mooi boek
Bloemen met smaak is trouwens veel meer dan alleen een kookboek. Het is ook een naslagwerk en zeer informatief boek over eetbare bloemen. Aan de hand van gesprekken met een aantal vooraanstaande koks en andere culinaire autoriteiten die geïnspireerd zijn door eetbare bloemen neemt Anna Koster je mee in de wereld van de eetbare bloemen. Welke bloemen kun je eten? Waarvoor kun je de verschillende soorten bloemen het beste gebruiken? Wat is de smaak van de verschillende bloemen? Allemaal vragen waarop je uitgebreid antwoord vindt in dit zeer informatieve kookboek.

Bloemen met smaak is inspirerend, helder, duidelijk en uitmuntend
KNNV Uitgeverij die Bloemen met smaak heeft uitgegeven heeft er voor gezorgd dat het boek prachtig is vormgegeven en vol staat met zeer kleurrijke en mooie foto’s. Niet alleen de bloemen zijn een lust voor het oog maar ook de foto’s van de bloemengerechten en de afbeeldingen van de verschillende soorten eetbare bloemen. Natuurlijk zijn lang niet alle gerechten al uitgeprobeerd. Maar zo op het eerste gezicht zijn de recepten in het boek zeer zorgvuldig samengesteld en de duidelijke en heldere stappen zorgen ervoor dat ze ook voor de minder ervaren kok goed maakbaar moeten zijn. Handig is ook het bijgevoegde kleine verldgidjes dat je mee kunt nemen tijdens de speurtocht naar de eetbare bloemen. Nu nog op zoek naar de juiste bloemen, waarvoor je soms wel wat moeite zal moeten doen, en het feest kan beginnen! Het kookboek Bloemen met smaak van Anna Koster wordt gewaardeerd met de maximale +++++ (uitmuntend).

Recensie: Theo Jordaan

ANNA KOSTER – BLOEMEN MET SMAAK BLOEMEN KOOKBOEK
50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten
– Titel: Bloemen met smaak
– Schrijfster: Anna Koster (Nederland)
– Soort kookboek: bloemen kookboek
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Verschenen 24 april 2017
– Omvang: 208 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 24,95
– Waardering: +++++ (uitmuntend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Recept Vlierbloesem Cocktail Hugo
Samen met prosecco levert vlierbloesem een fantastische cocktail op die ik voor het eerst ontdekte op Vlieland. ‘Hugo’, zoals deze frisse bloemencocktail heet, heeft mijn hart gestolen. Het is een populaire vlierbloesemcocktail die je met of zonder alcohol kunt drinken. Op steeds meer terrasjes kom je Hugo tegen, in binnen- en buitenland…lees verder >

Flaptekst Anna Koster – Bloemen met smaak
Bloemen met smaak is een stijlvol, creatief boek over eetbare bloemen. Want wat is er leuker dan het versieren van je verjaardagstaart, salade of toetje? Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Dit boek laat zien welke bloemen geschikt zijn om je maaltijd op te fleuren – en biedt vele andere toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Laat je inspireren! Met puur eten en meer natuur om lekker van te genieten. Elk vanuit hun eigen specialisme, geven 20 experts hun top 5’s van eetbare bloemen. O.a. de top 5 van Modeste Herwig, Natascha Boudewijn, Rob Baan, Daniëlle Houbrechts (B) en de dieren van Artis.50 bloemen die geschikt zijn om op te eten.. Recepten, weetjes en praktische tips. Met overzichtelijke samenvatting op de losse uitklapkaart. Volop inspiratie voor liefhebbers van bloemen, gezelligheid en lekker eten!

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Nieuwe Kookboeken April 2017
Kookboeken Recensies
Zomer Kookboeken Tips en Informatie