Hoe Glazen Neerzetten op Tafel Uitleg Tips Advies

Hoe Glazen Neerzetten op Tafel Uitleg Tips. Zeker als je gasten hebt die je een uitgebreid diner gaat voorzetten, biedt een feestelijk en goed gedekte tafel nog net dat beetje extra. Een vraag die dan beantwoord moet worden is hoe kun je glazen neerzetten op tafel?

Hoe Glazen Neerzetten op Tafel Uitleg Tips Advies

De redactie biedt daarom op deze pagina informatie over glazen neerzetten op tafel uitleg tips advies en voorbeelden.

Hoe plaats je glazen op een gedekte tafel?

Uiteraard zet je voor elke gang waarbij een drankje wordt geserveerd een glas neer. Meestal betreft dit wijnglazen. En daarnaast is het extra feestelijk als elke gast een waterglas krijgt. Zijn er gasten die bijvoorbeeld geen wijn drinken, haal dan de glazen van tafel die ze niet gebruiken. Je kunt het beste de glazen neerzetten op tafel in een volgorde van hoog naar laag. De positie van de glazen heeft trouwens ook een volgorde. Het middelste glas zet je neer boven de punt van het grootste mes en het kleinste glas staat aan de linkerkant ernaast. Het waterglas zet je rechts voor het grootste wijnglas. Glazen hoeven trouwens niet perse recht naast elkaar te staan. Een leuk effect is als je de glazen in een diagonale lijn opdekt.
TIP: Haal glazen van tafel niet gebruikt worden of gebruikt zijn!

Als je vrij veel gangen serveert, kan een tafel al snel vol worden. Daarom is het goed om glazen die niet gebruikt worden door de gasten, bijvoorbeeld omdat er geen wijn gedronken wordt, van tafel. En ook gebruikte glazen waarin niet meer wordt bijgeschonken, kun je het beste van tafel halen. Zo creëer je ruimte en oogt de gedekte tafel niet overvol.

Bijpassende Informatie Advies en Tips

Afbeelding bovenaan de pagina: iittala Senta glasservies