Yvette van Boven Home Sweet Home Recensie Iers Kookboek

Yvette van Boven Home Sweet Home Recensie Iers Kookboek

Yvette van Boven Home Sweet Home Recensie Iers Kookboek
Niet vaak is de titel van een kookboek zo goed passend als Yvette van Boven Home Sweet Home. De liefde en passie voor Ierland, het land waar Yvette van Boven geboren is, en de Ieren spat bijna letterlijk van elke pagina af. Home Sweet Home is veel meer dan zomaar een kookboek het is een liefdesverklaring aan een bijzonder land. En de liefde en passie zijn zonder uitzondering terug te vinden in de recepten.

Liefde en passie voor Ierland, de Ieren en Iers eten spatten van elke pagina af!
Heerlijke landelijke gerechten op basis van eerlijke en natuurlijke ingredienten vormen de basis. Origineel is ook de wijze waarop Yvette van Boven gerechten met een niet-Ierse oorsprong toch heeft weten om ter vormen naar recepten met een Iers karakter. Zoals altijd maken de foto’s van Oof Verschuren het kookboek helemaal af. Heel fijn is ook dat elke recept een goed en heldere omschrijving heeft die een pagina beslaat met daarnaast een mooie en duidelijke foto zodat weet hoe het eindresultaat eruit zou moeten zien. Een heel klein puntje van kritiek is dat de bereidingstijd niet heel duidelijk is is aangegeven bij het overzicht van de recepten. Het Ierse kookboek Home Sweet Home is een echter inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan en erg leuk om cadeau te geven (niet alleen voor de liefhebber van Ierland). Yvette van Boven Home Sweet Home behoort tot de beste kookboeken van 2017 en is gewaardeerd met de maximale ★★★★★ (uitmuntend).

Recensie van: Theo Jordaan

Yvette van Boven Home Sweet Home Pluspunten
– Prachtig uitgegeven met mooie foto’s
– Heldere en duidelijke recepten
– Elk recept heeft een mooi duidelijk foto
– Veel achtergrondinformatie bij de gerechten en ingredienten

Yvette van Boven Home Sweet Home Minpunt
– Ontbreken bereidingstijd in overzicht recepten

YVETTE VAN BOVEN HOME SWEET HOME
Nieuw Iers comfort food
– Titel: Home Sweet Home
– Soort kookboek: Ierse gerechten
– Schrijfster: Yvette van Boven ♀ (Nederland)
– Uitgever: Fontaine Culinair
– Verschenen: 18 september 2017
– Omvang: 304 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: 29,95
– Waardering: ★★★★★ (uitmuntend
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Yvette van Boven – Home Sweet Home
In Home Sweet Home keert Yvette van Boven terug naar de keuken van Ierland: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, waar ze haar eerste hapjes at en waar haar liefde voor eten ontstond. Van oorsprong is de Ierse keuken tamelijk eenvoudig, maar vandaag de dag heeft Ierland ontzettend veel te bieden: u vindt er prachtig rund- en lamsvlees of wilde zalm en makreel. Het land staat vol kruiden en wilde vruchten om vrij te kunnen plukken. Het beroemde sodabrood en de ongeëvenaarde boter zijn ware delicatessen. Met dit boek laat Yvette de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven. Home Sweet Home is een ode aan de traditionele en de hedendaagse kookcultuur van het eiland, maar vooral een lekker boek vol heerlijk comfortfood. Yvette van Boven werd geboren in een klein dorpje ten zuiden van Dublin, aan de voet van de Wicklow Mountains. Behalve van haar boeken is Yvette ook bekend van haar tv-programma ‘Koken met Van Boven’ bij de VPRO, haar wekelijkse rubrieken in Libelle en Volkskrant Magazine en haar vaste bijdrage aan maandblad delicious. Ze illustreert haar boeken zelf; haar man Oof Verschuren maakt de foto’s.

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Yvette van Boven Kookboeken Overzicht
Beste Kookboeken van 2017
Iers Vegetarisch Kookboek The Happy Pear
Nieuwe Kookboeken September 2017