Keuken Verbouwen Keramische Keukenvloer

Keuken Verbouwen Advies Checklist Tips en Informatie

Waar moet je aan denken als je de keuken gaat verbouwen? Op deze pagina keuken verbouwen advies checklist tips en informatie krijg je een idee van alle zaken waaraan je moet denken bij een keukenverbouwing.

Keuken Verbouwen Advies Checklist Tips en Informatie

Ga je een keuken verbouwen dan is het verstandig om deze klus goed voor te bereiden en een idee te krijgen waaraan je allemaal moet denken om het tot een goed einde te brengen. Onderstaande checklist kan hierbij als een leidraad dienen.

Bepaal hoe je de keuken wilt verbouwen

Belangrijk is vooraf te bepalen hoe ingrijpend je de keuken wilt gaan verbouwen. Betreft het alleen een keukenrenovatie waarbij vooral het uiterlijk van de keuken een opknapbeurt moet krijgen. Of is je idee om de hele keuken te gaan vervangen met misschien wel bouwkundige consequenties zoals breek en sloopwerk en het aanpassen van het leidingwerk voor zowel elektriciteit, water, gas en de afvoer.

Bepaal vooraf wat het budget waarover je beschikt

Als je eerst gaat kijken naar alle mooie nieuwe keukens die er zijn voordat je hebt bepaald wat je beschikbare budget is, loop je het risico dat je de verleiding niet kunt weerstaan om meer uit te geven aan de keukenverbouwing dan je lief is. Natuurlijk biedt een beperkt budget minder mogelijkheden dan een ruimer budget. Maar je wil te allen tijde voorkomen dat het verbouwen van de keuken leidt tot financiële problemen. Wees bij alle zaken bij de keukenverbouwing kritisch over de kosten en houdt van begin af aan goed bij zodat je kunt zien of het past binnen het budget.
Bepaal de wensen voor de verbouwde keuken

Een keuken verbouwen zonder vooraf te bepalen wat je wensen zijn is een groot risico. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat je wensen zijn. Om een idee te geven waaraan je kunt denken hieronder een aantal zaken waarover je moet beslissen.

Bouwkundige veranderingen. Wil je de keuken groter of juist kleiner maken dan kan het zijn dat er bouwkundige werkzaamheden moeten gaan plaatsvinden zoals het afbreken en/of verplaatsen van muren. Hierbij is het van groot belang dat je een draagmuur kunt herkennen en weet hoe je hiermee moet omgaan.

Woonkeuken of niet. Wil je van je keuken een woonkeuken maken dan vergt dit een andere indeling. Waar kun je zitten. Hoe richt je het kookgedeelte in? Hoe zorg je voor voldoende opbergruimte en een goede afzuiging.

Open keuken of niet. Is er sprake van een open keuken of blijft je keuken een afgesloten ruimte die niet rechtstreeks overloopt in het woongedeelte. Zeker bij een open keuken moet je ervoor zorgen dat de afzuiging goed geregeld is en dat je alle keukenspullen en etenswaren op een handige en efficiënte manier kunt opbergen.

Nieuwe keukenapparatuur. Bij het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur is het goed om rekening te houden met zo zuinig mogelijke apparaten. Dit kun je afmeten aan het milieukeur waarover de keukenapparatuur beschikt.

Keuken Verbouwen Advies Checklist Tips en InformatieKeuken inrichten. Je wil de keuken zo handig en efficiënt mogelijk ingericht hebben. Om dat te kunnen doen moet je bepalen wat voor jou belangrijk is. Kook je juist veel of weinig? En welke keukenspullen gebruik je veel en wil je dus gemakkelijk kunnen pakken? Zijn er speciale wensen ten aanzien van de keuken? Daarnaast is het ook van belang om goed na te gaan wat de beste werkhoogte is zodat je zo comfortabel mogelijk kunt koken.

Kookwijze bepalen. Ga je op gas koken of kies je voor keramisch of inductie koken? Welke voordelen en nadelen hebben de verschillende manieren van koken en wat zijn de kosten? Wellicht is het goed om te weten dat het koken op gas, onder andere door de problemen bij de gaswinning in Groningen, steeds meer ontmoedigd zal worden en waarschijnlijk ook in prijs zal gaan stijgen.

Vloer uitzoeken. Vaak wordt er aan de keukenvloer niet zo veel aandacht besteed. Toch is het goed om van tevoren hierover na te denken. Wil je dat de vloer één geheel vormt met de rest van het huis. Dit is zeker bij een open keuken aan de orde. Welke soort vloer is gemakkelijk schoon te maken en zijn vlekken gemakkelijk schoon te maken. Veel soorten vloeren zijn mogelijk maar hebben elk eigen voordelen en nadelen…beste keukenvloer >

Stijl en kleur. Wat is jouw smaak en welke kleur en stijl keuken heeft je voorliefde? In hoeverre moet de kleur en stijl aansluiten op de rest van het huis? Dit soort vragen zijn goed om van tevoren goed over na te denken.

Passen alle keukenwensen. Als je alle wensen hebt geïnventariseerd dat moet je ze nog in elkaar passen. Een goede tekening kan hierbij helpen. Bij een goede keukenadviseur wordt je hierbij uiteraard geholpen. Je kunt er ook voor kiezen om dit te doen via een bouwkundig tekenaar of een architect zodat de onafhankelijkheid beter gewaarborgd is.
Bijpassende Informatie en Advies

Fotoverantwoording
Nibo Stone
Meubelbeslag.nl
Gebruikt met toestemming