Eataly Italiaans Kookboek De Zilveren Lepel Recensie

Eataly Italiaans Kookboek De Zilveren Lepel Recensie

Eataly Italiaanse Kookboek De Zilveren Lepel Recensie
De culinaire talenten van De Zilveren Lepel hebben met Eataly weer een zeer kloek en uitgebreid kookboek afgeleverd. In Eataly staat de moderne Italiaanse keuken centraal. Meer dan 300 recepten is het mooi uitgegeven en vuistdikke kookboek rijk. De Italiaanse keuken kent uiteraard een lange traditie en vaak worden de recepten van generatie op generatie doorgegeven en tientallen jaren lang gebruikt. Toch treedt ook in de Italiaanse keuken langzaam maar zeker enige modernisering plaats. En Eataly kun je opvatten als de weerslag van deze modernisering. Zonder het verleden te vergeten krijgen veel van de traditionele Italiaanse gerechten toch een vernieuwde invulling. En deze modernisering doet gelukkig geen enkele afbreuk aan de kwaliteit van de gerechten en recepten.

Eataly inspireert tot het maken van lekkere gerechten uit de moderne Italiaanse keuken
Zoals in vrijwel alle kookboeken van De Zilveren Lepel zijn de recepten goed en duidelijk weergegeven met oog voor detail. Handig en praktisch is de vermelding van de bereidings- en kooktijd boven elke recept. En als je de recepten stap voor stap volgt. moet het de gemiddelde thuiskok zeker lukken om ze op het bord te toveren. Voor elk deel van de maaltijd is een ruime variatie aan recepten te vinden zodat inspiratie altijd te vinden is. Als extra toevoeging wordt ook bij elke gerecht een wijnsuggestie gegeven. Ondanks de omvang en de vele foto’s die het Eataly rijk is, staat niet bij elk gerecht een afbeelding, een minpuntje in een verder uitstekend kookboek. Eataly Italiaans Kookboek De Zilveren Lepel is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Pluspunten Eataly
Heldere en duidelijke recepten
Grote variëteit met recepten voor elke maaltijd
Mooi uitgegeven gebonden kookboek met twee leeslinten
Duidelijke foto’s

Minpunt Eataly
Niet elke recept heeft een foto

EATALY ITALIAANS KOOKBOEK DE ZILVEREN LEPEL
Eigentijds Italiaans koken
– Titel: Eataly
– Soort kookboek: Italiaans kookboek
– Schrijver: De Zilveren Lepel
– Uitgever: Spectrum
– Verschenen: 4 oktober 2017
– Omvang: 568 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 45
– Waardering: ★★★★ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Eataly
Van de makers van De Zilveren Lepel komt nu een eigentijdse Italiaanse kookbijbel: Eataly. Dit prachtige, uitgebreide kookboek -ruimt 550 pagina’s- bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en nieuwe ideeën in een bijzonder mooi jasje: een must-have voor iedereen die wil leren hoe Italianen vandaag de dag koken. Gemaakt in samenwerking met Eataly: hét Italiaanse culinaire walhalla, met vestigingen wereldwijd. Geen zware pastagerechten en rijke, volle sauzen, maar verse en heerlijke gerechten, heldere instructies, nuttige tips en wijnadviezen. Moderne twists en klassieke technieken gaan hand in hand. Met als bonus een uitgebreide geïllustreerde lijst met uitleg over ingrediënten. Met Eataly heb je alles in huis om eenvoudig overheerlijke Italiaanse maaltijden te maken en te genieten aan tafel!

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Italiaanse Kookboeken
Beste Kookboeken 2017 Recensies
Nieuwe Kookboeken Oktober 2017