Begrippen bij Eten en Drinken

Begrippen bij Eten en Drinken

Wat is de betekenis van allerlei begrippen in ons eten en drinken? Op de verpakking van voedingsmiddelen staat van alles vermeld. Waarom zitten deze ingrediënten en toevoegingen in onze voedingsmiddelen en welke functie hebben ze? In onderstaand overzicht vind je uitleg over allerlei begrippen die je tegenkomt als het gaat over ons eten en drinken.

A A A
Ayurvedisch KokenAzijn |

B B B
Bloem |

C C C
Cacao-Nibs | Chocolade

D D D
Drinkglazen

E E E
Ei KokenEmulgator | Emulsie |

G G G
Glazen Neerzetten op Tafel |

I I I
Inductie Koken | Inductie Wokpan |

K K K
Kaas | Keramisch KokenKetchup |

M M M
Mayonaise | Meel |

N N N
Noten |

P P P
Pasta
Pepernoten | Pitten | Pizza | Pizzames/Pizzasnijder | Pizzaschaar

S S S
ShowroomkeukenSteakmesStremsel
|

T T T
Tafel Dekken
Terrine |

W W W
Wijnglazen
Wrongel |

Z Z Z
Zaden
Zeeuwse Bolussen


Trefwoorden: Begrippen bij Eten en Drinken | Bereiding van Voeding | Advies | Informatie | Tips | Uitleg

Share