Tafel Dekken Advies Tips Uitleg Informatie Voorbeelden

Tafel Dekken Tips Uitleg Informatie Voorbeelden Advies

Tafel Dekken Advies Tips Uitleg Informatie Voorbeelden Advies

Wat komt er allemaal kijken bij fijn, goed en gezellig tafelen? Hoe kun je het beste de tafel dekken en aankleden? Welke soorten glazen zijn er en welke drank hoort in welk glas? Hoe kun je de verschillende soorten bestek, lepels, messen en vorken gebruiken? Welk soort servies gebruik je waarvoor en hoe kun je de borden en schalen het beste op tafel zetten. Kortom deze pagina biedt het overzicht van tafelen advies tips uitleg voorbeelden en een selectie van aanbiedingen samengesteld door de redactie. Het is trouwens de bedoeling om de pagina met tafel dekken advies tips uitleg en voorbeelden met regelmaat verder uit te breiden.

Soorten Glazen Welke Drank in Welk Glas

Welke soorten glazen zijn er. En welke drank hoort in welk glas? Uiteraard zijn er vele tientallen verschillende soort glazen. Soms is een glas bedoeld voor een bepaald soort drank en wordt het nergens anders voor gebruikt. In andere gevallen kun je een glas veel universeler gebruiken…lees verder >

Hoe Kun Je de Tafel het Beste Dekken? Uitleg over de Regels van het Tafel Dekken

Als je thuis een diner organiseert, is een mooi gedekte tafel een zeer goed begin. Zeker als je meerdere gangen serveert is het leuk als je de een beetje de regels van de zogenaamde tafeletiquette in acht neemt. De redactie heeft de regels voor het tafel dekken op een rijtje gezet om je te inspireren, ideeën en tips te geven hoe je het beste de tafel kunt dekken als je een diner thuis organiseert.

Hoe zet je de borden neer op een gedekte tafel?

De plaatst de borden per zitplaats, recht in het midden voor de stoel. Het bord wordt op ongeveer een vingerbreedte van de tafelrand geplaatst. Links van het bord, boven de vorken plaats je het bordje dat gebruikt wordt om eventueel toast of brood op te plaatsen. Als je een diner met meerdere gangen serveert, dan kun je beginnen met een onderbord. Bovenop het onderbord worden de kommen en borden geplaatst voor het voorgerecht. Daarna serveer je de borden in de volgorde waarop je de gerechten serveert. Stapel niet te veel borden op elkaar. Twee, hooguit drie borden, inclusief het onderbord is voldoende. Het bordje waarop je het dessert serveert, zet je trouwens nooit vooraf op tafel.

Hoe leg je het bestek neer op tafel?

Bestek wordt van binnen naar buiten neergelegd. De vork, het mes en lepel dat je het eerste gebruikt, ligt dus aan de het dichts bij het bord en zo werk je verder naar buiten. Een mes wordt altijd neergelegd aan de linkerkant met de snijkant richting het bord. De vork en lepel aan de rechterkant van het bord waarbij een lepel wordt met de bolle kant naar onderen moet worden neergelegd. Een dessertlepel wordt trouwens aan de bovenkant van het bord neergelegd. Een mesje voor het smeren van brood of toast kun je neerleggen op het bordje dat je links boven de vork kunt plaatsen.

Hoe plaats je glazen op een gedekte tafel?

Je moet de drinkglazen neerzetten van hoog naar laag. Het middelste glas zet je neer boven de punt van het grootste mes en het kleinste glas staat aan de linkerkant. Het waterglas zet je rechts voor het grootste wijnglas…lees verder >

Bijpassende Informatie en Tips

Share