Kookboek Tjitze van der Dam Hollandse klassiekers Recensie

Kookboek Tjitze van der Dam Hollandse klassiekers Recensie

Kookboek Tjitze van der Dam Hollandse klassiekers Recensie
Tjitze van Dam is een zeer creatieve Friese kok. Dat blijkt wel uit dit zeer mooie kookboek Hollandse klassiekers. Op de voorkant staat een mooie foto, gemaakt door fotografe Saskia de Wal, van een gerecht dat we allemaal kennen, van houden of dat we haten: hutspot. Alleen is het op een dusdanig nieuwe manier gemaakt dat je het pas herkent als je het weet. En zelfs haters van dit oer-Hollandse gerecht zullen dit recept wel willen proberen. Dit geeft goed het idee en de kern weer van dit uitstekende en zeer geslaagde kookboek met Hollandse klassiekers in een nieuw jasje.

Alle klassiekers uit de Hollandse keuken in een nieuw jasje!
In dit mooie kookboek van de Friese topkok Tjitze van der Dam komen bijna alle klassiekers uit de Hollandse keuken voorbij. Erg leuk is ook dat hij aandacht heeft voor het maken van het echt Hollandse broodbeleg hagelslag en chocoladepasta. Voorgrechten, hoofdgerechten, desserts. Ze komen allemaal voorbij. En wart vooral erg leuk is dat je een andere kijk krijgt op de Hollandse keuken. Zelfs van de stevige Hollandse pot is het mogelijk om culinaire hoogstandjes te maken. Maar schrik niet. Ook eenvoudig te maken en eerlijke recepten zijn volop te vinden in dit mooie kookboek.

Tjitze van der Dam Hollandse klassiekers is een echte aanrader voor liefhebbers van mooie en originele kookboeken
Het kookboek van Tjitze van der Dam is rijk geïllustreerd met mooie en duidelijke foto’s Saskia de Wal. De recepten zijn goed en duidelijk samengesteld en het kookboek is in een handig en praktisch formaat uitgegeven. Bij elk recept is duidelijk aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is van het gerecht en het leeslint maakt het kookboek helemaal af. Tjitze van der Dam – Hollandse klassiekers is gewaardeerd met ++++ (uitstekend). Een echte aanrader voor liefhebbers van mooie en originele kookboeken en een leuke cadeautip.

Recensie van: Theo Jordaan

KOOKBOEK TJITZE VAN DER DAM – HOLLANDSE KLASSIEKERS ANNO NU
Van appeltaart tot zuurvlees
– Titel: Hollandse klassiekers anno nu
– Schrijver: Tjitze van der Dam (Nederland)
– Foto’s: Saskia de Wal (Nederland)
– Soort kookboek: moderne Nederlandse keuken
– Uitgever: Scriptum
– Verschenen: juni 2017
– Omvang: 190 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 24,95
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Tjitze van der Dam – Hollandse klassiekers anno nu
Van zoetigheden als appeltaart en arretjescake tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden. In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer ‘vergeten’ eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dúmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken. Een culinair feest van herkenning en verrassing!

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Beste Kookboeken 2017
Nieuwe Kookboeken Juni 2017
Kookboeken Recensies 2017