Professionele Keuken Thuis Inrichten Tips en Advies

Professionele Keuken Thuis Inrichten

Professionele Keuken Thuis Inrichten Tips en Advies. Hoe kun je thuis een professionele keuken inrichten? Waar moet je aan denken als je in je eigen keuken wilt koken en bakken als een topkok?

Professionele Keuken Thuis Inrichten Tips en Advies

Als koken echt jouw passie is, wil je uiteraard een keuken hebben voorzien is van elk type professioneel keukenapparatuur en andere voorzieningen waarover een topchef ook beschikt. Op deze pagina kun tips en advies vinden over de wijze waarop je thuis een professionele keuken kunt maken en inrichten.

Hoe richt je een restaurantkeuken thuis in?

Allereerst is het van belang dat jou keuken groot genoeg is. Bovendien moet je de keuken zo inrichten dat je voldoende werkruimte hebt om aan de slag te kunnen. Vaak is het hebben van een kookeiland waar de kookplaten geplaatst zijn ideaal omdat je dan altijd goed bij de pannen kunt komen. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de wijze waarop je de keuken hebt ingericht. Zorg ervoor dat je gemakkelijk bij alle keukengerei kunt komen die je tijdens het koken en bakken nodig hebt.

Verder is het van belang dat je op een efficiënte wijze de extra keukenapparatuur een plek geeft. Niet alles hoeft trouwens een plekje in de keuken te krijgen. Als je een bijkeuken of een aan de keuken grenzende en droge schuur hebt, kun je hier ook keukenapparatuur plaatsen die je minder vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een vacuümverpakkingsmachine als je van plan bent sous-vide wilt koken.

Welke apparaten geven een extra professioneel tintje aan de keuken?

Natuurlijk maakt ook de professionele kok gebruik van een fornuis. Alle is de keuze aan branders vaak net wat groter. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een wokbrander te nemen die het mogelijk maakt om beter en met meer hitte te kunnen wokken. Bovendien zijn een bak en grillplaat wel een echte aanvulling. Als je wilt gaan experimenteren met sous-vide-koken, het garen van gerechten op relatief lage temperatuur, is een goede stoomoven bijna onmisbaar. Wil je serieus aan de slag met het bereiden van desserts dan is een zogenaamde schock freezer een overweging. Zoals de naam al aangeeft kun je met behulp van dit apparaat extreem snel koelen en invriezen.

Bijpassende Tips en Informatie


Foto informatie
Foto bovenzijde: Brandless (Unsplash)