Wijnvlek uit Tapijt Verwijderen

Wijnvlek uit Tapijt Verwijderen Tips en Advies

Wijnvlek uit Tapijt verwijderen tips advies en uitleg. Ben je gezellig een heerlijk glas rode of witte wijn aan het drinken. En dan valt het glas wijn om en ontstaan er vlekken in het tapijt. Wat is de beste aanpak om wijnvlekken uit tapijt te verwijderen?

Wijnvlek uit Tapijt Verwijderen Tips en Advies

Allereerst moet er een onderscheid gemaakt worden tussen witte wijn en rode wijn. Witte wijn maakt over het algemeen minder opvallende vlekken en is ook iets gemakkelijker te verwijderen. Maar ook voor witte wijn geldt dat snel handelen van groot belang is. Bij rode wijn is een snelle en juiste aanpak van doorslaggevend belang voor een goed resultaat. Hieronder wordt uitgelegd wat de beste aanpak is.

TIP: Gebruik geen zout om wijnvlekken uit tapijt te verwijderen. 

Vaak wordt gedacht dat zout strooien op de rode wijnvlekken een goede manier is. Toch is dit niet de beste oplossing. omdat de plek waar je met zout rode wijnvlekken uit het tapijt hebt verwijderd veel sneller vuil wordt. Je kunt het beter op een andere manier aanpakken.

De Vlekkengids van Het PoetsbureauTip: De Vlekkengids van Het Poetsbureau

Alles wat je moet weten over vlekken

 • Schrijfster: Liesbeth van Het Poetsbureau
 • Boek KopenSoort boek: schoonmaakboek, vlekkengids
 • Uitgever: Lannoo
 • Verschenen: maart 2019
 • Omvang: 128 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Inhoud boek: Je dochter morst aardbeien op haar gloednieuwe witte jurk. De zoon heeft met balpen op de zetel getekend. Of iemand morst rode wijn op het beige tapijt… Een vlek is snel gemaakt, maar wat nu?…lees verder >

advertentie

Rode Wijnvlek uit Tapijt Verwijderen

Valt er een glas met rode wijn om op het tapijt dan is snel handelen gevraagd. Dan is er de beste kans op een goed resultaat. Zoals hierboven al is verteld, kun je beter geen rode wijnvlek uit tapijt verwijderen met zout. Het beste kun je onderstaande stappen volgen. Deze manier van schoonmaken werkt trouwens ook bij rosé, rode port, rode sherry en rode vermout.

 • Wijnvlek deppen. Het eerste wat je moet doen is de rode wijnvlek deppen met keukenpapier of met een schone absorberende doek. Je moet alleen deppen, absoluut niet wrijven. Doe je dit laatste dan wrijf je de wijnvlek nog dieper in het tapijt.
 • Absorberend poeder. Strooi na het deppen een goed absorberend poeder (bijvoorbeeld krijtpoeder) dat het tapijt niet aantast op de plek waar de wijnvlek gezeten heeft en laat rustig inwerken.
 • Stofzuigen. Als het poeder de wijn heeft opgenomen, zuig je het voorzichtig weg met de stofzuiger. Gebruik hiervoor de zuigmond van de stofzuiger en houdt deze dicht boven de plek. Ga niet vergen of forceren.

Extra behandeling met absorberend poeder en fijnwasmiddel

Als er na de bovenstaande stappen nog steeds iets van de wijnvlek te zien is rest je nog een laatste stap. Breng nog een keer absorberend poeder aan vermengd met wat fijnwasmiddel en wat lauwwarm water en laat de wijnvlek intrekken.

Witte Wijnvlek Verwijderen

Bij een witte wijnvlek in het tapijt is snel handelen net zo belangrijk als bij rode wijn. Ook hierbij geldt, beter geen zout gebruiken. Wat een goede manier is om witte wijnvlekken aan te pakken lees je in de onderstaande stappen.

 • Overgieten met bruisend water. Overgiet de witte wijnvlek met water, liefst bruisend water en laat enige tijd inwerken.
 • Droog deppen. Hierna kun je de overgoten plek deppen met keukenpapier of met een schone absorberende doek. Ook hier geld niet wrijven en alleen deppen, want anders kan het zijn dat de witte wijn juist dieper in het tapijt wordt gedrongen. Vaak is de witte wijn na deze behandeling al uit het tapijt verdwenen.

Wijnvlekken Verwijderen met Vlekkenverwijderaar

Mocht het zo zijn dat de vlek nog steeds zichtbaar is dan kun je het proberen met een vlekkenverwijderaar. Zorg wel dat je zeker weet dat deze het materiaal waarvan het tapijt is gemaakt niet aantast en lees vooral goed de gebruiksaanwijzing. Je moet dus zeker weten wat voor soort tapijt je hebt. Bij twijfel nooit vlekkenverwijderaar gebruiken!…vlekkenverwijderaar aanbiedingen >


advertentie

Bijpassende Tips en Informatie