Keukenvloer Schoonmaken Tips en Advies

Keukenvloer Schoonmaken Tips en Advies

Keukenvloer Schoonmaken Tips en Advies. Hoe kun je het beste de keukenvloer schoonmaken? De redactie heeft vele tips en advies verzameld over hoe je de verschillende soorten keukenvloeren het beste kunt reinigen en schoonmaken.

Keukenvloer Schoonmaken Tips en Advies

Tips en advies over keukenvloer schoonmaken moeten eigenlijk al beginnen voordat de vloerbedekking in de keuken ligt. Een keukenvloer krijgt heel wat te verduren en daar moet je eigenlijk al rekening mee houden bij de keuze. Natuurlijk kun je verwachten dat er tijdens het koken weleens wat op de grond terecht komt. Natuurlijk allerlei soorten etenswaren, vetten en olie die op de keukenvloer kunnen landen. Maar niet alleen dat. Je moet er ook mee rekening houden dat er wel eens wat keukengerei kan vallen. We hebben allemaal wel eens een keukenmes, lepel of spatel op de keukenvloer laten stuiteren. En ook een schaal, pan of bord klettert wel eens op de grond. Het laatste punt dat aandacht verdient is slijtage. Als je veel en vaak kookt dan verplaatst je je meestal op een vrij klein oppervalk in de keuken. En dat betekent dat dit gedeelte van de vloer veel te lijden heeft.

Hoe kun je de het beste de keukenvloer schoonmaken?

De beste manier om de keukenvloer schoon te maken hang natuurlijk af van het soort vloer dat er in de keuken ligt. Daarom kun je hieronder een overzicht vinden met tips en advies over wat de beste manier is om de verschillende soorten keukenvloeren schoon te maken.

Laminaat Keukenvloer Schoonmaken

Als je lang wilt genieten van een laminaat vloer is het aan te bevelen deze goed vrij van zand, vlekken en vuil te houden. Afhankelijk van het soort laminaat, kan de vloer vrij kwetsbaar zijn. Als je laminaat in de keuken gebruikt moet je er ook voor zorgen dat de laminaatdelen goed aansluiten. De kans dat vuil en viezigheid zich in de kieren van slecht gelegd laminaat gaan ophopen is verre van denkbeeldig. Vlekken en viezigheid van een laminaat keukenvloer verwijder je trouwens het beste met reinigingsdoek die vochtig is gemaakt met lauwwarm water, eventueel met een beetje groene zeep. Eens in de maand kan het ook helpen om de laminaat keukenvloer schoon te maken met laminaatreiniger. Dit is een schoonmaakmiddel dat, volgens de fabrikanten, speciaal bedoeld is voor het goed en veilig laminaat schoonmaken.

Linoleum KeukenvloerLinoleum Keukenvloer Schoonmaken

Linoleum kan vrij veel hebben en kun je relatief gemakkelijk schoonmaken. Belangrijk om te weten is dat een linoleum keukenvloer krassen en oneffenheden kan gaan vertonen als zand, viezigheid, vuil en vlekken niet verwijderd. Het belangrijkste bij linoleum is daarom dat je linoleum regelmatig schoonmaakt zodat beschermende toplaag goed intact blijft…lees verder >

Marmoleum KeukenvloerMarmoleum Keukenvloer Schoonmaken

Ook Marmoleum is een geschikte vloerbedekking om in de keuken te gebruiken. Een goed onderhouden Marmoleum keukenvloer beschikt over een beschermende laag die het intrekken van vuil, vlekken en viezigheid moet tegengaan. Wel belangrijk is dat je de vloer regelmatig schoonmaakt, het beste is dit direct na het koken te doen…lees verder >