Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kruiden en thee

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kruiden en thee?

Aan kruiden en thee zitten veel gezondheidsvoordelen naast dat kruiden natuurlijk je eten een stuk lekkerder maken en een bakje thee ook geweldig is om te drinken wanneer het wat kouder buiten is. Er gaan heel wat mythes rond rondom deze gezondheidsvoordelen, daarom gaan wij wat feiten vertellen. Hieronder vertellen we de gezondheidsvoordelen van kruiden en thee.

Hartgezondheid

Thee heeft een positief effect op de hartgezondheid, dit komt namelijk omdat er antioxidanten in thee zitten. Deze antioxidanten hebben effect op het LDL-cholesterol. Dit is het cholesterol wat je niet te hoog wilt hebben en antioxidanten helpen om deze laag te houden.

Concentratie

Een bakje thee voor je aan de slag gaat kan ook helpen met het concentreren. Dit komt omdat er in thee een kleine hoeveelheid cafeïne zit, deze kleine hoeveelheid zorgt er voor dat je je beter kan concentreren. Let wel op dat je niet teveel thee moet drinken, dan krijg je teveel cafeïne binnen en kan dat juist slechte dingen betekenen voor je gezondheid. Als je wel zin hebt gekregen in thee, kijk dan eens bij De Theebaron voor een groot assortiment in theesmaken. 

Ontstekingsremmend

De kruiden hebben een ontstekingsremmende functie, dit komt omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Als je bijvoorbeeld last hebt van spierpijn, dan kunnen kruiden je helpen bij het verminderen hiervan.

Spijsvertering

Ook kunnen kruiden bijdragen aan de verbetering van de spijsvertering. Kruiden zoals kamille hebben namelijk een kalmerende werking op de maag, waardoor je minder last hebt van maagklachten bijvoorbeeld.

Bloedsuiker

Sommige kruiden helpen ook met je bloedsuiker te reguleren, zoals kaneel. Zeker voor mensen met diabetes is dit een handige kruid om in je achterhoofd te houden. Mocht je op zoek zijn naar goede kwaliteit kruiden, kijk dan eens bij De Kruidenbaron.

Natuurlijk bieden kruiden een lekkere smaak toe aan je eten en kan thee je lekker warm houden als het wat kouder wordt, maar wist je dat er ook gezondheidsvoordelen aan beide zitten? Zo kan thee helpen met je hartgezondheid door de antioxidanten die er in zitten. Ook kan de kleine hoeveelheid cafeïne helpen bij concentreren, zolang je maar niet teveel hiervan binnen krijgt. Kruiden hebben een ontstekingsremmende functie en kunnen helpen bij het bevorderen van de spijsvertering. Sommige kruiden zoals kaneel kunnen ook helpen met de regulatie van het bloedsuiker in je lichaam, wat zeker voor mensen met diabetes een goed weetje is.

Bijpassende informatie en advies