Wat zijn de interessante nieuwe kookboeken ? Welke nieuwe kookboeken zullen er binnenkort verschijnen of zijn recent uitgegeven. Het antwoord is te vinden op deze pagina nieuwe kookboeken 2020 recensie tips informatie.
Nieuwe kookboeken tips informatie en recensies
De redactie heeft een selectie gemaakt van interessante en leuke nieuwe kookboeken 2020 tips informatie en recensie. In de loop van het jaar kun je recensies verwachten van een aantal van deze kookboeken.
Nieuwe kookboeken 2021
Graanmarkt 13 Een kookboek
450 klassiekers van Seppe Nobels
Schrijver: Seppe Nobels (België)
- Soort kookboek: groente kookboek
- Uitgever: Lannoo
- Verschijnt: 15 januari 2021
- Omvang: 608 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met lokale seizoensgroenten, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode – of beter : groene – draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken – zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken…lees verder >
Nieuwe kookboeken 2020
Wat zijn interessante nieuwe kookboeken die in het jaar 2020 verschenen zijn of gaan verschijnen? Hieronder het overzicht met tips en informatie. De links verwijzen naar uitgebreide informatie en bestelmogelijkheden. Het nieuwste kookboek staat trouwens bovenaan de lijst.
Josh Niland (Australië) – De hele vis
viskookboek
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Eén van de allerbeste viskookboeken ooit: inspirerend, helder en uitdagend…lees verder >
Lekker lokaal
Vegetarisch & simpel koken met Nederlandse producten
Soort kookboek: Nederlands kookboek, vegetarisch kookboek
- Schrijfster: Laura de Grave (Nederland)
- Uitgever: Xander Uitgevers
- Verschijnt: 14 oktober 2020
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Nederland is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten, als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is heerlijk, supervers en goedkoop. Bovendien hebben we het afgelopen jaar ontdekt hoe belangrijk het is om bewust en duurzaam te kiezen…lees verder >
De hele vis – Het kookboek
Een nieuw visie op koken en eten
- Schrijver: Josh Niland (Australië)
- Soort kookboek: vis kookboek
- Aantal recepten: 60 gerechten
- Origineel: The Whole Fish Cookbook (2019)
- Uitgever: Karakter Uitgevers
- Verschijnt: september 2020
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
- Recensie kookboek: Uiterst knap is de helderheid en duidelijkheid waarmee alle bereidingstechnieken en recepten zijn geschreven. In heldere stappen en verrijkt met duidelijke foto’s kan zelfs de minder ervaren thuiskok aan de slag met vis. Bovendien kan ook de ervaren kok inspiratie en uitdaging halen uit dit uitmuntende kookboek. De hele vis maakt bovendien de titel volledig waar, als je de recepten volgt kunt vrijwel alle onderdelen van de vis gebruiken. Het is één van de allerbeste viskookboeken ooit verschenen…lees verder >
Hemels koken
- Schrijfster: Nicole Pisani (Malta)
Soort boek: algemeen kookboek
- Uitgever: Good Cook
- Verschijnt: 7 mei 2020
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Nicole Pisani, voormalig chef-kok van ‘NOPI’, laat met Hemels koken zien hoe je een echt goede en creatieve thuiskok wordt. Haar originele recepturen zijn uitnodigend en smaakvol: van basisrecepten als het maken van krachtige bouillons tot en met kook technieken als pekelen, inleggen en fermenteren…lees verder >
De Bijbel van de Indonesische Keuken
- Schrijfster: Maureen Tan (Nederland)
Soort kookboek: Indonesisch kookboek
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschijnt: 24 april 2020
- Omvang: 496 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens…lees verder >
Home Made Basics
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken
- Schrijvers: Yvette van Boven (Nederland)
- Soort kookboek: basisrecepten
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 21 april 2020
- Omvang: 456 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken…lees verder >
Het complete BBQ Boek
- Soort kookboek: Barbecue kookboek
Schrijver: Julius Jaspers
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschijnt: 3 april 2020
- Omvang: 416 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt…lees verder >
Minibijbel Thaise Keuken
Pittige en exotische recepten uit Thailand
Soort kookboek: Thais kookboek
- Schrijvers: Judy Bastyra, Becky Johnson
- Uitgever: Veltman Uitgevers
- Verschijnt: 3 april 2020
- Omvang: 264 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Verken de historie en tradities van dit fascinerende land en ontdek hoe de pittige, exotische keuken zich heeft ontwikkeld. Maak kennis met nieuwe en ongebruikelijke ingrediënten, gespecialiseerd keukengerei en traditionele (voor)bereidingstechnieken of breid uw bestaande kennis uit. Ontdek de verrukkingen van de Thaise keuken en geniet van deze recepten voor elke gelegenheid…lees verder >
De wereld thuis
- Schrijvers: Mascha Lammes, Ronald
Giphart (Nederland)
- Soort kookboek: verhalen en recepten
- Uitgever: Thomas Rap
- Verschijnt: 27 februari 2020
- Omvang: 224 pagina’s
- Soort boek: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Eten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In De wereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe gerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerd en beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten…lees verder >
Tip van nieuwe kookboeken 2020
- Jord Althuizen – Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites
BBQ kookboek | Kosmos Uitgevers, maart 2020 - Wim de Beer, Jos Timmer – Restaurant De Kas Amsterdam
kookboek van Restaurant De Kas | Kosmos Uitgevers, mei 2020 - Welmoed Bezoen – Gloeiend groen
BBQ groente kookboek | Nijgh & Van Ditmar, april 2020 - Big Mama – Big Mamma’s Cucina Popolare
Italiaans kookboek | Good Cook, juli 2020 - Sacha de Boer, Babs Assink – Joie de Vivre
Frans kookboek | Terra, april 2020 - Letitia Clark – Bitterzoete honing. De smaken van de Sardinische keuken
Sardinië kookboek | Fontaine Uitgevers, juni 2020 - Laurentz Craane, Gerbrand Kruijssen – Burgers
vlees-, vis- en vegaburgers kookboek | Nijgh & Van Ditmar, april 2020 - Judith Cyrus – Paramaribo
Surinaams kookboek | Fontaine Uitgevers, augustus 2020 - Esther Erwteman – NOSH
vegetarisch joods kookboek | Nieuw Amsterdam, april 2020 - Marie Florence van Es – De smaken van Italië
Italiaans kookboek | Edicola Culinair, maart 2020 - Femque van Geffen – Hollandse happen
Nederlands kookboek | Kosmos Uitgevers, april 2020 - Gérard Goetz – Elzas
Frans kookboek | Karakter Uitgevers, juni 2020 - Fern Green – Fermenteren
Super groen kookboek | Uitgeverij Becht, maart 2020 - Dunja Gulin – Hemelse hummus
hummus kookboek | Uitgeverij Becht, mei 2020 - Alex Elliott-Howery en James Grant – Puur & Makkelijk
seizoensgerechten | Good Cook, 4 augustus 2020 - Raqeebah Hussain-Karim – Mijn liefde voor Indiaas eten
Indiaas kookboek | Eigen beheer, juni 2020 - Hugo Kennis, Jasper & Marius Gottlieb – De worsten van Babel
vlees kookboek | Nijgh & Van Ditmar, mei 2020 - Martin Kintrup – Lekker duurzaam eten
zero waste kookboek | Forte culinair, april 2020 - Koffietijd – Made by Koffietijd
Koffietijd kookboek | Fontaine Uitgevers, april 2020 - Libelle – Het grote Libelle kookboek
365 recepten voor elke dag | Lannoo, maart 2020 - London Loy – Mijn recepten
London Loy kookboek | Carrera, mei 2020 - Vivian Lui – California Dreamin’
Californisch kookboek, Amerikaans kookboek | Good Cook, april 2020 - Ajda Mehmet – Salades
salade kookboek | Good Cook, mei 2020 - May Nguyen – An An Vietnamese familierecepten
Vietnamees kookboek | Luitingh-Sijthoff, maart 2020 - Josh Niland – De hele vis. Het kookboek
vis kookboek | Karakter Uitgevers, september 2020 - Tove Nilsson – Thai
Thais kookboek | Good Cook, juni 2020 - Frank Noë – Kookboek van Utrecht
Utrechts kookboek | Het Zwarte Schaap, april 2020 - Samuel van Opdenbosch, Veerle Jacobs – Spaghetti
pasta kookboek | Borgerhoff & Lamberigts, februari 2020 - Gaël Orieux – Vis
vis kookboek | Terra, mei 2020 - Yotam Ottolenghi – Flavour
groente kookboek | Fontaine Uitgevers, september 2020 - Alexandra Penrhyn Lowe – Gewoon vegan
vegan kookboek | Spectrum, mei 2020 - Purezza – Vegan pizza
pizza kookboek, vegan kookboek | Citrus, april 2020 - Jadis Schreuder – The Lemon Kitchen kookboek
citroen kookboek | Luitingh-Sijthoff, april 2020 - Maureen Tan – De bijbel van de Indonesische keuken
Indonesisch kookboek | Carrera Culinair, mei 2020 - Mounir Toub – Chef Toub: Lekker Arabisch
Arabisch kookboek | Kosmos Uitgevers, april 2020 - Stéphanie de Turckheim – Veggie wereldgerechten
vegetarisch kookboek | Forte Culinair, februari 2020 - Ricardo Vis van Heemst – Schmidt originals zeevis kookboek
visgerechten | Bertram + de Leeuw Uitgevers, maart 2020 - Niki Webster – Rebels Lekker!
vegan kookboek | Uitgeverij Becht, maart 2020
advertentie
Kookboeken November 2019 Tips
De bijbel van de Japanse keuken
Kookbijbel Japan
Schrijver: Tosao van Coevorden
- Soort kookboek: Japans kookboek
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschenen: 29 november 2019
- Omvang: 432 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: De Japanse keuken staat bekend om het gebruik van bijzondere en verse ingrediënten. In de meeste toko’s vind je tegenwoordig een Japanse afdeling en ook de beter gesorteerde supermarkt heeft het een en ander staan. De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht…lees verder >
Vijf seizoenen
- Schrijver: Jonathan Zandbergen
Soort kookboek: seizoenskookboek
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschenen: 29 november 2019
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: In zijn nieuwe kookboek neemt Jonathan Zandbergen je mee langs de culinaire seizoenen. Het boek is ingedeeld in vijf seizoenen, met als toevoeging de voorzomer: een vijfde seizoen op het gebied van verse ingrediënten. Ieder seizoen bevat tien recepten waarin ingrediënten van eigen bodem centraal staan…lees verder >
Kookboeken Oktober 2019 Tips
The Food of Sichuan
- Schrijfster: Fuchsia Dunlop (Engeland)
Soort boek: Chinees kookboek
- Aantal recepten: 200 gerechten
- Taal: Engels
- Uitgever: Bloomsbury
- Verschenen: oktober 2019
- Omvang: 496 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek / Ebook
- Inhoud kookboek: A fully revised and updated edition of Fuchsia Dunlop’s landmark book on Sichuan cookery, with 200 recipes and stunning food and location photography. Almost twenty years after the publication of Sichuan Cookery, voted by the OFM as one of the greatest cookbooks of all time, Fuchsia Dunlop revisits the region where her own culinary journey began, adding more than 50 new recipes to the original repertoire and accompanying them with her incomparable knowledge of the dazzling tastes, textures and sensations of Sichuanese cookery…lees verder >
Desserts
Masterclass kookboek
Schrijver: Danny Jansen (Nederland)
- Soort kookboek: dessertkookboek
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschenen: 22 oktober 2019
- Omvang: 160 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Masterclass Desserts: van klassieke desserts als tiramisu en crème brûlée tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen. En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals vanillehangop en pêche melba….lees verder >
Kookboeken September 2019 Tips
Vegan zuivel
Maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas
- Schrijfster: Emilie Holm (Noorwegen)
- Soort kookboek: vegan kookboek
- Uitgever: Good Cook
- Verschijnt: 24 september 2019
- Omvang: 152 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Veganisme is niet meer weg te denken anno 2019 en is een keuze die steeds meer mensen maken. Het aanbod in de winkels wordt steeds groter, zo ook de behoefte om zelf de lekkerste veganistische zuivelvervangers te maken. Dit praktische boek laat niet alleen zien hoe, maar geeft ook talloze variaties waardoor zelfgemaakte plantaardige zuivelvervangers nooit vervelen…lees verder >
Provence
Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk
Schrijver: Alex Jackson (Engeland)
- Soort kookboek: Provence kookboek, Frans kookboek
- Origineel: Provençal (2019)
- Uitgever: Good Cook
- Verschenen: 12 september 2019
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence…lees verder >
Najat
80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko
- Schrijfster: Najat Kaanache (Marokko, Spanje)
- Soort boek: Marokkaans kookboek
- Aantal recepten: 80 gerechten
- Uitgever: Luitingh-Sijthoff
- Verschenen: september 2019
- Omvang: 304 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures…lees verder >
Keukenlab Kookboek
Word een betere kok door te koken met kennis
Schrijvers: Eke Mariën, Jan Groenewold
- Soort kookboek: wetenschappelijk kookboek
- Aantal recepten: 75 gerechten
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 25 september 2019
- Omvang: 288 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Als je begrijpt wat er in de pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma’s in sauzen en schuimen…lees verder >
Eva’s keukenkast
Per ingrediënt 3 recepten. Het nieuwe koken: pienter en verspillingsvrij
- Schrijfster: Eva Posthuma de Boer (Nederland)
- Soort kookboek: duurzaam kookboek
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 27 september 2019
- Omvang: 256 pagina’s (met foto’s en afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: We willen allemaal minder vlees en vis op ons bord, maar hoe ga je daarnaar koken? Ook willen we het liefst eten van eigen bodem – is er voor een passievrucht een vliegtuig nodig? Dan liever een appel van de buurtboer. En wat doen we met die halve bloemkool, of met dat stuk courgette, oftewel: hoe maken we op wat we inslaan?…lees verder >
Easy Vegan Feelgood Kookboek
Lekkere makkelijke Italiaanse recepten
Schrijfster: Sanne van Rooij (Nederland), Living the Green Life Easy
- Soort kookboek: Italiaans kookboek, vegan kookboek
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschenen: 10 september 2019
- Omvang: 176 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Je goed voelen met de vegan lifestyle, dat is waar de Easy Vegan Feelgood om draait. Voel je gezond met deze mediterrane gerechten. Geniet van een goede portie dolce far niente met je vrienden. En vooral, feel connected: met elkaar én met de aarde. Living the Green Life…lees verder >
Kookboeken Augustus 2019 Tips
Avocado Kookboek
- Schrijfster: Carla De Graef (België)
Soort kookboek: Avocado kookboek, groente kookboek
- Uitgever: Lannoo
- Verschijnt: 23 augustus 2019
- Omvang: 144 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Hoog tijd voor een kookboek met dit groene goud in de hoofdrol.. Avocado’s zijn er niet alleen voor veggies en hipsters: dit groene goud zit boordevol goede voedingsstoffen en dat proef je. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen te verrassen met de heerlijkste avocadogerechtjes…lees verder >
Tajines
- Schrijfster: Sophie Matthys (België)
Soort kookboek: tajine kookboek
- Uitgever: Manteau
- Verschijnt: 27 augustus 2019
- Omvang: 144 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Inhoud kookboek: De zon, de smaken en de geuren van het Zuiden op je bord.Smaken en aroma’s die de tijd krijgen om zich langzaam te vermengen. Een overvloed aan keuze van basisingrediënten: lamsvlees, kip en gevogelte, rund- en varkensvlees, vis en schaaldieren, peulvruchten, noten, fruit en groenten. Met kruiden die gegarandeerd een exotische toets geven. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat tajines in korte tijd heel populair zijn geworden in onze keuken en gesmaakt worden door jong en oud…lees verder >
Taco’s en Tortilla’s
- Schrijfster: Sophie Matthys (België)
Soort boek: taco en tortilla kookboek
- Uitgever: Manteau
- Verschijnt: 27 augustus 2019
- Omvang: 144 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Inhoud kookboek: Good comfort food en je kunt er eindeloos mee variëren.Van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd. Authentiek Mexicaans of met een Europese toets. Als lunch, diner of tussendoortje. In dit kookboek ontdek je hoe bijzonder veelzijdig tortilla’s en taco’s kunnen zijn.Eerst krijg je uitleg over de verschillende soorten tortilla’s, enkele sausrecepten en een basisrecept voor het zelf bakken van mais- en tarwetortilla’s…lees verder >
Jamie’s VEG
Simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen
Schrijver: Jamie Oliver (Engeland)
- Soort kookboek: groentekookboek, vegetarisch kookboek
- Aantal recepten: 116 groente gerechten
- Origineel: Jamie’s VEG (2019)
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschenen: 27 augustus 2019
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Jamie Oliver, het wereldwijde kookfenomeen, is terug! VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. De gerechten van Jamie knallen van kleur én smaak. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees echt niet mist…lees verder >
De landgoedkeuken
Puur, veelzijdig, voedzaam en eerlijk
Schrijfster: Nathalie Barones van Verschuer (Nederland)
- Soort kookboek: familierecepten, landgoedkookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: augustus 2019
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Op Heerlijkheid Mariënwaerdt wordt met de seizoenen mee gekookt. Binnen de familie van Verschuer zijn van generatie op generatie recepten en bereidingstechnieken doorgegeven. De huidige generatie heeft de familierecepten aangepast aan deze tijd en nieuwe recepten toegevoegd. In De landgoedkeuken delen zij deze recepten, waardoor een stukje van de magie van Mariënwaerdt voor iedereen toegankelijk wordt…lees verder >
Kookboeken Juli 2019 Tips
De kunst van no-waste
Kook 100 recepten zonder iets te verspillen
-
Schrijvers: Giovanna Torrico, Amelia Wasiliev
- Soort kookboek: duurzaam kookboek, no-waste kookboek
- Origineel: Cuisinier zéro déchet (2018)
- Nederlandse vertaling: Félice Portier
- Uitgever: Karakter Culinair
- Verschenen: 15 juli 2019
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitstekend)
- Recensie kookboek: De kunst van no-waste houdt ons een spiegel voor. Het laat zien wat voor voedsel we gewoon zijn weg te gooien, zonder erover na te denken. Maar bovendien, en dat is vooral de waarde van dit kookboek, laat het zien dat we veel meer van de vooral verse producten van de gemiddelde maaltijd kunnen gebruiken. Bovendien vaak met een bijzonder en lekker eindresultaat. Het leert ons met een andere blik kijken naar voedsel en inspireert ons veel minder voedsel weg te gooien…lees verder >
Kookboeken Juni 2019 Tips
Delicious Italië
Beleef de passie, koken & eten met topingrediënten
Schrijver: Delicious Magazine
- Soort kookboek: Italiaans kookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 7 juni 2019
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Delicious Italie is het eerste deel in een nieuwe kookboekenserie. In dit kookboek vol inspiratie uit Italië vind je eenvoudig te maken gerechten met lokale ingrediënten en waanzinnig lekkere smaken! Antipasti als bruschetta met pancetta of panzanella waar je oud brood in verwerkt, simpele maar geweldige pasta vongole, gevulde minestrone, knapperige pizza, ossobucco, en onweerstaanbaar zoet als chocoladetaart of panna cotta…lees verder >
Polvo & Pato
Proef het Portugese leven
Schrijver: Jeroen Jansen (Nederland)
- Soort kookboek: Portugees kookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 6 juni 2019
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Portugal is de nieuwe hotspot van Zuid-Europa. Het land is populair onder liefhebbers van cultuur en lekker eten. Van de wijnhuizen in de Alentejo en Douro-vallei tot de sterrenzaken van Porto, Lissabon en de Algarve: de Portugese gastronomie beleeft gouden tijden. Een nieuwe generatie chefs maakt indruk met moderne versies van klassieke gerechten. Zo voorzien zij de rijke culinaire traditie van Portugal van nieuwe glans…lees verder >
Rijst & Co
Wereldse en verrassende gerechten met rijst
Schrijfster: Nisha Katona (Engeland)
- Soort kookboek: rijstgerechten, rijstkookboek
- Uitgever: Good Cook
- Verschijnt: 14 juni 2019
- Omvang; 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Haal meer uit rijst met Rijst & co en breid je repertoire bijzondere rijstgerechten uit. Maak eens jambalaya uit de Cajunkeuken of jollofrijst, het ultieme West Afrikaanse feestgerecht. Doe meer met risottorijst en schotel je gasten Italiaanse arancini voor. Maak de ultieme pilav, of koop dessertrijst om overheerlijke nagerechten op basis van rijst te maken. De recepten in Rijst & co laten zien dat rijst een van de meest veelzijdige producten ter wereld is…lees verder >
Favorieten van La Place
100+ recepten voor thuis
Schrijver: Restaurant La Place
- Soort kookboek: La Place Kookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 12 juni 2019
- Omvang: 160 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Inhoud kookboek: In Favorieten van La Place staan meer dan 100 recepten voor thuis. Van kinderfavoriet pannenkoekjes met hangop tot de nieuwe smoothiebowl. Maak heel gemakkelijk belegde sandwiches met kruidenkaas of gerookte zalm, of kies een uitdagend gerecht zoals pho-soep of zelfgebakken brioches. Je favoriete La Place-gerechten voor elk moment van de dag: het ontbijt, de lunch of het diner of om iets te vieren met familie of vrienden…lees verder >
Selamat Makan
800 Blauwe hap recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine
- Schrijver: Wouter Rademakers (Nederland)
- Soort kookboek: Indonenisch kookboek, Indisch kookboek
- Uitgever: Edicola Culinair
- Verschijnt: 13 juni 2019
- Omvang: 320 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle ‘blauwe hap’ recepten. Auteur Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en heeft met zijn grote voorliefde voor de Indonesische keuken dit geweldige receptenboek samengesteld. Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen, uitproberen en combineren!…lees verder >
Kookboeken Mei 2019 Tips
Bazaar
Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten
Schrijfster: Sabrina Ghayour
- Soort kookboek: Midden-Oosten kookboek, vegetarisch kookboek
- Uitgever: Cood Cook
- Verschijnt: 21 mei 2019
- Omvang: 240 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is Bazaar, het vierde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Na succestitels Persiana, Sirocco en Feasts, waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met Bazaar dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is…lees verder >
Italië
Mijn verhalen en recepten
Schrijver: Onno Kleyn (Nederland)
- Soort kookboek: Italiaans kookboek
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschenen: 13 mei 2019
- Omvang; 504 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: In het boek Italië mengt Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen en diepgravende informatie door elkaar, verhaalt over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse laars…lees verder >
Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit
Schrijver: Jeroen Meus (België)
- Soort kookboek: zomer kookboek
- Uitgever: Angèle
- Verschenen: 14 mei 2019
- Omvang: 240 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitstekend)
- Recensie kookboek: Zomerkost is het nieuwe kookboek van de bekende Vlaamse televisiekok Jeroen Meus die ook in Nederland wel enige bekendheid heeft. Op een heldere en duidelijke wijze is weet Jeroen Meus via de tv de thuiskok te inspireren om zelf aan de slag te gaan. En dat is precies wat hij ook weet te bereiken met zijn nieuwste kookboek…lees verder >
Kookboeken April 2019 Tips
Uit de keuken van Fatima
Makkelijke Marokkaanse recepten & andere lekkernijen
Schrijfster: Fatima El Irari
Soort kookboek: Marokkaans kookboek
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschenen: april 2019
Uitgave: Gebonden Kookboek
Inhoud kookboek: Dat lekker koken en bakken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst foodblogger Fatima al meer dan vier jaar op haar succesvolle site uitdekeukenvanfatima.nl. Zowel kookgekken als beginnende koks genieten dagelijks van haar smaakvolle recepten, die vaak zijn voorzien van handige stap-voor-stap-foto’s en slimme keukentips en -tricks…lees verder >
Zero Waste Koken
Geen restjes – Heerlijk eten
Schrijfster: Florence-Léa Siry
Onderwerp kookboek: koken zonder verspilling
Uitgever: Forte Culinair
Verschenen: 10 april 2019
Uitgave: Paperback
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitstekend)
Recensie kookboek: Zero waste koken staat boordevol praktische tips en heerlijke recepten zodat je op een makkelijke manier leert koken zonder verspilling…lees verder>
Kookboeken Maart 2019 Tips
Proef de zee
Koken met zeewier
Schrijfsters: Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering
Onderwerp kookboek: zeewier gerechten
Uitgever: Terra
Verschenen: 6 maart 2019
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitstekend)
Recensie kookboek: Zeewier is een belangrijk ingrediënt waarmee voedseltekorten in de wereld bestreden kunnen worden. Het is gezond, duurzaam en een belangrijk als drager van de vijfde smaak, umami, die steeds geliefder is. Het kookboek Proef de zee geeft inzicht in welke soorten zeewier er zijn en hoe je ze kunt gebruiken om er lekkere en gezonde gerechten van te maken…lees verder >
Kookboeken Februari 2019 Tips
500 Thaise gerechten
Heerlijke recepten met een unieke balans tussen zoet, zuur, bitter en pittig
Soort: Thais kookboek, Oosters kookboek
Uitgever: Veltman Uitgevers
Verschenen: februari 2019
Bloemkool
Feestelijke bloemkool gerechtjes om te delen
Schrijver: Guillaume Marinette
Soort: Groente kookboek
Uitgever: Becht
Verschenen: 5 februari 2019
The Curry Guy Easy
Meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken
Schrijver: Dan Toombs
Soort: Indiaas Kookboek
Uitgever: Good Cook
Verschenen: 5 februari 2019
Het ijsmachineboek
100 recepten voor sorbets, sherbets, sauzen en desserts
Schrijfster: Rosemary Moon
Soort: ijs- en dessert recepten
Uitgever: Veltman Uitgevers
Verschijnt: 7 februari 2019
Kopenhagen Food
Recepten, tradities en verhalen
Schrijfster: Trine Hahnemann
Soort: Kopenhagen kookboek, Scandinavisch kookboek
Uitgever: Spectrum
Verschijnt: 20 februari 2019
Pizza de Luxe
Heerlijke, authentieke voor ’s werelds favoriete fast food
Schrijver: Stefano Manfredi
Soort: pizza kookboek
Uitgever: Veltman Uitgevers
Verschenen: 1 februari 2019
Sumak
Mijn verhalen en recepten uit Syrië
Schrijver: Anas Atassi
Soort: Kookboek recepten uit Syrië
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijnt: 12 februari 2019
Super Salade
60 echt grote maaltijdsalades
Schrijfster: Kat Mead
Soort: salade kookboek
Uitgever: Becht
Verschijnt: 8 februari 2019
Vis uit Blik 2
Meer dan 40 nieuwe recepten
Schrijver: Bart van Olphen
Soort: vis kookboek
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Verschijnt: 5 februari 2019
Kookboeken Januari 2019 Tips
Gegrild & Geroosterd
Ruim 100 lekkere en gevarieerde gril en rooster recepten
Schrijvers: Marjolijn Rosendaal, Anya van de Wetering, Bella Thewes
Soort: gril en rooster kookboek
Uitgever: Terra
Verschenen: januari 2019
Kefir & Kombucha
Meer dan 40 recepten voor gefermenteerde drankjes
Schrijvers: Sebastian Landaeus, Nina Lausecker
Soort: recepten gefermeteerde dranken
Uitgever: Good Cook
Verschenen: januari 2019
Slow Cooked Vega
100 vegetarische recepten uit de slow cooker
Schrijfster: Katy Holder
Soort: vegetatisch kookboek
Uitgever: Good Cook
Verschenen: januari 2019
Kookboeken September 2019 Tips
De gastvrije keuken van het Midden-Oosten
Schrijfster: Bethany Kehdy (Verenigde Staten, Libanon)
- Soort kookboek: Midden-Oosten kookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 6 september 2019
- Omvang: 272 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: In De gastvrije keuken van het Midden-Oosten neemt Bethany Kehdy klassieke en traditionele recepten en herinterpreteert deze voor de moderne kok, zonder de authenticiteit op te offeren. Meer dan 80 oude en dagelijkse recepten uit het Midden-Oosten worden opnieuw geïnterpreteerd en toegankelijk gemaakt voor de westerse keuken…lees verder >
Moors
Modern Mediterraan-Arabisch kookboek
Schrijver: Ben Tish
- Soort kookboek: Arabisch kookboek, Mediterraan kookboek
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 24 september 2019
- Omvang: 304 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: De best of both worlds, dat ontdek je in het prachtige, nieuwe kookboek Moors van Ben Tish. Moderne, mediterrane gerechten met Arabische – Moorse – invloeden: kruidig en zingy, grote smaken en tegelijkertijd eenvoudig te maken. Van ontbijt tot dessert, van simpel en fris tot slow en BBQ…lees verder >
advertentie
Nieuwe Kookboeken 2018 Recensie Tips Informatie
De redactie heeft een selectie gemaakt van interessante en leuke nieuwe kookboeken die in 2018 verschijnen. In de loop van het jaar kun je recensies verwachten van een aantal van deze kookboeken.
Mangiamo!
De heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto
- Soort kookboek: Venetië kookboek, Italiaans kookboek
- Schrijfster: Antoinette Coops
- Uitgever: Nieuw Amsterdam
- Verschenen: 19 april 2018
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 27,99
- Inhoud kookboek: De Venetiaanse keuken is zoveel meer dan polenta, tiramisù en Aperol Spritz en is heel anders dan de Siciliaanse of Toscaanse keuken. In dit boek deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord. Antoinette Coops (1970) is een bevlogen thuiskok en kookschrijver. Ze is getrouwd met een Italiaan en emigreerde in 2001 naar Italië, het land met misschien wel de populairste keuken ter wereld. Vanuit Verona veroverde ze de Nederlandse culiwereld met haar smakelijke en veelzijdige blog Italiaans koken met Antoinette. Coops’ culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een ideale ambassadeur van de Italiaanse keuken.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Eten met z’n allen
Vers en gezond koken voor drukke gezinnen
- Soort kookboek: gezinskookboek
- Schrijfster: Tallina van den Hoed
- Uitgever: Forte Culinair
- Verschenen: 11 april 2018
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,99
- Inhoud kookboek: Een druk gezin, een veeleisende baan, een leuk sociaal leven… ouders hebben het tegenwoordig drukker dan ooit. En o ja, dan moet er liefst ook elke dag nog iets lekkers en gezonds op tafel komen. Hoe doe je dat? Tallina van den Hoed, bekend van de rubriek de Volkskeuken in de Volkskrant, laat zien dat dit heus niet zo ingewikkeld is en helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten, ook zonder pakjes en bezorgsites. Ze leert je de basics, voor als je die nog niet kende of weer vergeten was, en neemt je mee van snelle dagelijkse hap naar een feestmaal zonder stress. Want eten met zijn allen is het leukste dat er is, en koken is niet moeilijk. Echt niet!
- …Meer Informatie en Bestellen >
Smokey Goodness 3
Het bigger, better BBQ kookboek
- Schrijver: Jord Althuizen (Nederland)
- Soort kookboek: BBQ Kookboek
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschenen: april 2018
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,99
- Inhoud kookboek: Smokey Goodness 3 is het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten. Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot! Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
- …Reviews en Meer Informatie >
Made at Home
Ruim 150 Italiaanse familierecepten
- Soort kookboek: Italiaans Kookboek
- Aantal recepten: 150+ gerechten
- Schrijver: Giorgio Locatelli
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 3 april 2018
- Omvang: 320 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: Locatelli’s nieuwste boek, Made at Home, is een kleurrijke verzameling van de gerechten die de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken dagelijks deelt met familie, vrienden en zijn ‘andere’ familie, het team van het vermaarde Londense restaurant Locanda Locatelli. Van hartverwarmende Toscaanse tomatensoep en de lievelingssalade van zijn vrouw Plaxy, met wortel, appel en munt, tot de zaterdagse personeelsmaaltijd uit het restaurant (pizza!), rundvlees-en-aardappelstoof zoals zijn grootmoeder die altijd maakte en de baci di dama – ‘dameszoenen’ van amandel en chocolade – uit zijn kindertijd: dit zijn de verse, heerlijke maaltijden die Giorgio Locatelli thuis op tafel zet.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Het nieuwe Forest Feast Kookboek
Simpele vegetarische menu’s om te genieten met familie en vrienden
- Soort kookboek: vegetarisch feest en picknick kookboek
- Schrijfster: Erin Gleeson
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 10 april 2018
- Omvang: 256 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: In de magische wereld van The Forest Feast is elk samenzijn met vrienden en familie een reden tot feest. Of het nu een zomerse picknick, een lente- of midwinterfeest betreft, een gezellig doordeweeks etentje of een brunch. En wat te denken van een ijstheeparty of een glutenvrij en vegan buffet? Wederom maakte kunstenares Erin Gleeson een sfeervol en origineel boek waarin haar kleurrijke aquarellen en sprankelende fotografie de boventoon voeren. Haar vegetarische recepten, zoals watermeloen-tomatensalade, perengalettes met tijm en zoete-aardappelchowder, zijn een lust voor het oog en altijd eenvoudig te bereiden. Daarnaast geeft Erin je slimme serveersuggesties en handige tips voor de planning en aankleding van de feestelijke bijeenkomsten.
- …Meer Informatie en Bestellen >
advertentie
Nieuwe Kookboeken Maart 2018
Venetië
4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken
- Soort kookboek: Venetië kookboek, Italiaans kookboek
- Schrijver: Russell Norman
- Uitgever: Karakter Uitgevers
- Verschenen: 26 maart 2018
- Omvang: 320 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,99
- Inhoud kookboek: Venetië van Russell Norman biedt een zeldzaam en intieme kijk in het leven en de keuken van Venetië. Het biedt 4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken. Een jaar lang heeft Norman de stad in zich opgenomen, geproefd en beleefd om zo tot de kern van het échte Venetië en de omliggende streek te komen. Zo heeft hij zich de authentieke smaken en culinaire tradities van de regio eigen weten te maken. De rustieke keuken in het residentiële deel van de stad, waar de was in de smalle straatjes hangt te drogen en waar de bewoners de moeite niet nemen om hun deuren op slot te doen, is de perfecte plek om het échte Venetië te leren kennen. Venetië neemt je mee in deze Italiaanse sferen en laat je 130 recepten ontdekken die de eenvoudige, maar prachtige smaken van Venetië illustreren. Iedere smaak is vertegenwoordigd in de overheerlijke Italiaanse familiekeuken.
Koken met kleur!
- Soort kookboek: gezonden kleurige gerechten
- Schrijfster: Joke Boon (Nederland)
- Uitgever: Nieuw Amsterdam
- Verschenen: maart 2018
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,99
- Inhoud kookboek: Eet jezelf vrolijk en gezond! Gezond eten: wie weet nog wat dat is? Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld, bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In dit boek vind je informatie én recepten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar en perfect voor grauwe dagen. Joke Boon is journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar voor o.a. OKvlees.nl en Kesbeke tafelzuur. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen!
- …Reviews en Meer Informatie >
Wrap ’n Roll
Wraps – Ravioli – Loempia’s – Dim Sum – Taco’s – Bagels
- Soort kookboek: wrap kookboek
- Schrijfster: Karin Stöttinger
- Uitgever: Forte Culinair
- Verschenen: maart 2018
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 19,99
- Inhoud kookboek: Het uiterlijk is niet onbelangrijk maar het gaat om de binnenkant en dat geldt niet alleen voor mensen. Of het nu een dim sum is, een wrap, taco, loempia of ravioli: de smakelijke vullingen maken deze rolls zo onweerstaanbaar. Elke keuken kent voedsel dat je vult, inpakt en oprolt. Karin Stöttinger verzamelde de beste recepten van Azië tot Europa en Mexico en creëerde zo dit buitengewoon originele kookboek. Met crispy gefrituurde wontons uit China, zoete aardbeienrolletjes of een duck-wrap in een Aziatische pancake. De recepten zijn niet ingewikkeld en meestal zet je de gerechtjes in een paar minuten op tafel. Het ideale fingerfood voor picknicks en feestjes: food to share!
- …Meer Informatie en Bestellen >
Eat Happy
Feel Good gerechten in 30 minuten
- Soort kookboek: gezonde snelle gerechten
- Aantal recepten: 125+ gerechten
- Schrijfster: Melissa Hemsley
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 7 maart 2018
- Omvang: 288 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,95
- Inhoud kookboek: Snel, lekker en ook nog gezond eten: Melissa Hemsley laat aan iedereen met weinig tijd zien hoe je dat doet! In Eat Happy geeft ze meer dan 125 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling. Hemsley’s gerechten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook haar snacks, desserts,drankjes en versies van populaire afhaalmaaltijden zitten stuk voor stuk bomvol goede voedingsstoffen én smaak. Zelfs de meest haastige kok zet in een handomdraai een heerlijke miso-noodlesoep,een pittige gember-visburger of verrassende pompoenpaella op tafel. Dit eten is zó lekker dat je zou vergeten dat het gezond is.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Eten met Franciscus
Recepten van de paus voor een goed leven
- Soort kookboek: kookboek favoriete gerechten van Paus Franciscus
- Schrijver: Roberto Alborghetti
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 6 maart 2018
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: Eten met Franciscus’is het unieke boek van Roberto Alborghetti over Paus Franciscus’ bijzondere relatie met voedsel en eten. Na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie is Jorge Bergoglio een ander pad ingeslagen, maar eten is voor hem nog steeds dé manier om relaties te bouwen, om herinneringen en cultuur over te dragen en om bewust met de schepping om te gaan. ‘Eten met Franciscus’ van Alborghetti is dan ook meer dan een verzameling van de favoriete recepten én specialiteiten van Paus Franciscus, het is ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie. Spiritualiteit, vriendschap en gastronomie komen samen in dit persoonlijke kookboek.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Koken met Shane
De 40 favoriete recepten van Shane Kluivert
- Soort kookboek: kinderkookboek
- Aantal recepten: 40 gerechten
- Schrijver: Shane Kluivert
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 27 maart 2018
- Omvang: 144 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: In Koken met Shane deelt Shane Kluivert zijn 40 favoriete recepten. Shane Kluivert laat met zijn populaire YouTube-kanaal ‘Koken met Shane’ zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In zijn eerste kookboek Koken met Shane vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Geschikt voor kids, papa’s en mama’s dus, maar ook voor non-keukenprinsen van 18+. Het leukste kookboek voor fans van Shane Kluivert en liefhebbers van lekker en gezond eten. Shane Kluivert (2007) voetbalt in het jeugdelftal van FC Barcelona en houdt enorm van koken. Via YouTube (100.000+ views) en Instagram laat hij zien hoe makkelijk lekker en gezond koken is.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Beste bowlfood ter wereld
- Soort kookboek: bowlfood gerechten
- Aantal recepten: 100 gerechten
- Schrijver: Lonely Planet
- Uitgever: VBK Media
- Verschijnt: 27 maart 2018
- Omvang: 224 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 15,00
- Inhoud kookboek: Dit zijn de lekkerste bowlfoodgerechten uit de hele wereld, verzameld door Lonely Planet. Van ontbijt tot dessert: dit aantrekkelijke kookboek bevat 100 authentieke recepten die je eet in een kom. Lonely Planet Beste bowlfood ter wereld bevat allemaal eenvoudige, handige en gezonde gerechten, variërend van gekruide kippensoep uit Algerije en Maleisische laksa tot Persizche salad bowls en de beroemde pho uit Vietnam. Met helder beschreven bereidingswijzen en inspirerende foto’s. Tover in een handomdraai het heerlijkste exotische bowlfood op tafel met dit fraaie boek van Lonely Planet.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Nieuwe Kookboeken Februari 2018
Food en route
Alles voor een droom picknick
- Soort kookboek: picknick recepten
- Schrijfster: Charlotte Fielmich (Mme Charlotte)
- Uitgever: Uitgeverij Snor
- Verschijnt: 15 februari 2018
- Omvang: 108 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 18,99
- Inhoud kookboek: Als je érgens een instant vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken. De voorbereiding van zo’n picknick is alleen vaak niet zo relaxed. Gelukkig is er nu dit kookboek: Food en Route, met de allerbeste meeneemrecepten en –tips, zodat je van ieder moment een feestje kunt maken.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Oogstkoken. Het Complete Seasons Kookboek
Puur oogsten, koken en inmaken
- Soort kookboek: Seasons Kookboek
- Schrijver: Seasons
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 15 februari 2018
- Omvang: 256 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: Oogstkoken staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen. Maar wat dit jubileumboek van Seasons zo compleet maakt, is dat er daarnaast voor elke groente en fruit tips & trucs gegeven worden om te zaaien en te oogsten uit eigen moestuin. Ook zet Oogstkoken al die geweldige conserveertechnieken die we bijna vergeten waren nog eens overzichtelijk op een rijtje. Kortom: het meest complete kookboek voor liefhebbers van puur eten.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Heel Holland Bakt Winnaars Boek
Hans Spitsbaard Bakboek
- Soort kookboek: bakboek Heel Holland Bakt 2017
- Schrijver: Hans Spitsbaard
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 27 februari 2018
- Omvang: 96 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: In Leren bakken met Hans deelt HHB-winnaar Hans Spitsbaard zijn bakgeheimen. Heel Holland Bakt winnaar Hans Spitsbaard verklapt je in het bakboek Heel Holland Bakt – Leren bakken met Hans al zijn bakgeheimen. Als beste thuisbakker van Nederland leert Hans je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma thuis zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. Met de leukste recepten uit het tv-programma en vele extra’s. Hans Spitsbaard is de jongste winnaar van Heel Holland Bakt ooit. Deze student Technische Bedrijfskunde wist de harten van de jury en de kijkers te veroveren met zijn overheerlijke baksels en vrolijke persoonlijkheid.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Nieuwe Kookboeken Januari 2018
Gezond koken voor één
- Soort kookboek: éénpersoons gerechten
- Schrijfster: Sanne Mouha
- Foto’s: Heikki Verdurme
- Uitgever: Lannoo
- Verschenen: januari 2018
- Omvang: 160 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 19,99
- Inhoud kookboek: Zoek je inspiratie voor originele eenpersoonsgerechten? Of weet je als single kok niet waar te beginnen? Kook je graag gezond, maar kijk je op tegen die berg afwas? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je wel elke dag wat anders op je bord? Doe je het liefst maar één keer per week boodschappen? Dan is dit kookboek echt iets voor jou! ;-). Makkelijke snel-klaar recepten voor één persoon. Het perfecte boek voor iedereen die enkel voor zichzelf hoeft te koken en die niet alleen van gezond maar vooral ook van lekker eten houdt
- Waardering: ★★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
- …Meer Informatie Reviews en Bestellen >
Vegan smaaksouvenirs
De 75 lekkerste plantaardige wereldrecepten voor thuis
- Soort kookboek: vegan wereldkookboek
- Schrijvers: Jolijn Pelgrim, Sjoerd Schotten
- Aantal recepten: 75 gerechten
- Uitgever: Nieuw Amsterdam
- Verschenen: januari 2018
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 22,99
- Inhoud kookboek: Wereldse inspiratie voor de lekkerste plantaardige gerechten. Plantaardig eten is een ontdekkingsreis. Wie om zich heen kijkt vindt overal inspiratie voor de lekkerste gerechten zonder dierlijke ingrediënten, en dat is wat Jolijn Pelgrum (vegadutchie.nl) en haar vriend Sjoerd Schotten (samgreens.com) op hun reizen hebben gedaan. Samen maakten ze 75 vegan wereldrecepten voor gerechten die thuis simpel te bereiden zijn, met ingrediënten die je in de meeste supermarkten kunt vinden: Vietnamese banh mi, Surinaamse roti, Japanse ramen noedelsoep, een Sri Lankaanse currytafel of Indonesische rendang. Smaaksouvenirs voert je mee langs gerechten die zij aten in verre landen, maar ook gerechten uit de verschillende culturen thuis in Amsterdam, zoals Ghana, Turkije en Marokko.
- …Meer Informatie Reviews en Bestellen >
Snel, gezond & lekker
160 tien minuten recepten
- Soort kookboek: gezonde gerechten
- Schrijfster: Sue Quinn
- Aantal recepten; 160 gerechten
- Uitgever: Lanoo
- Verschenen: januari 2018
- Omvang; 256 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: In Snel, gezond & lekker vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten.Het succes zit in de drie stappen aanpak: 1. Goede ingrediënten: ontdek welke basisingrediënten je in huis moet hebben om snel te kunnen koken, met behoud van kwaliteit en smaak.2. Organisatie: zet de benodigde ingrediënten alvast klaar, volg daarna de volgorde van het recept, en maak meerdere onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd klaar. 3. Snelheid door gewoonte: alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker.Snel te leren en snel te maken!
- Waardering: ★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
- …Meer Informatie Reviews en Bestellen >
Natuurlijk! Zonder suiker kookboek
- Soort kookboek: Kookboek recepten zonder suiker
- Schrijfster: Anne Marie Reuzenaar
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschijnt: 30 januari 2018
- Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Goedkope Paperback
- Prijs: € 12,50
- Inhoud kookboek: Dit is de paperback editie van het succesvolle boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van Anne Marie Reuzenaar. Het is het vervolg van het succesvolle Zonder suiker en bevat nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is een gezond kookboek en gaat over echt gezond eten oftewel recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij. Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Nieuwe Kookboeken Mei 2018
Brindisa
Het pure eten van Spanje
- Soort kookboek: Spaans Kookboek
- Schrijfster: Monika Linton
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: mei 2018
- Omvang: 544 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 39,95
- inhoud kookboek: Brindisa is een begrip: in bijna 30 jaar tijd groeide het importbedrijf, dat uitsluitend werkt met de beste Spaanse etenswaren,uit tot een imperium met verkoop aan restaurateurs en particulieren. Brindisa heeft eigen winkels, restaurants en tapasbars in Londen en Barcelona. Oprichtster Monika Linton brengt in haar boek Brindisa een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar oneindige variatie. Dit indrukwekkende boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas en onvermijdelijke desserts als crema catalana en arroz con leche. Daarnaast vertelt Linton enthousiast en uitgebreid over de lekkerste jamón ibérico, olijfolie, ansjovis of Manchego, en de makers van al dat fantastische eten. Monika Linton is de oprichtster van het internationale bedrijf Brindisa, dat sinds bijna 30 jaar Spaanse kaas, ham en honderden andere Spaanse etenswaren verkoopt in het Verenigd Koninkrijk en Spanje
- …Meer Informatie en Bestellen >
Smakelijk kamperen
Eenvoudige gerechten voor op de camping
- Soort kookboek: camping kookboek
- Schrijfster: Petra Knoth
- Uitgever: Forte Culinair
- Verschenen: mei 2018
- Omvang: 144 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 15,00
- Inhoud kookboek: Hét camping kookboek van deze zomer!
Meer dan 45 recepten; variatie en inspiratie voor koken op de camping. Kamperen én lekker koken. Het klinkt als water en vuur, want hoe doe je dat met beperkte ruimte, weinig keukenspullen en ingrediënten? Toegegeven: het ís een uitdaging, maar… het kán. Echt. Voor dit campingkookboek verzamelde Petra Knoth de lekkerste, makkelijkste en meest verrassende recepten. Vakantie betekent voor haar namelijk: ontspannen, maximaal genieten en niet te moeilijk doen, maar zeker ook lekker en gevarieerd eten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige pannenkoek met spinazie, een eitje met zoete aardappel en spek, Panpizza met zelfgemaakte tomatensaus, een couscoussalade met amandelen of een overheerlijke campingcurry? Alles vlot te bereiden op één of twee pitjes. Vier je vakantie in een camper, vouwwagen, safari lodge tent of caravan? In dit receptenboek vind je een smakelijke oplossing voor elke situatie of culinaire wens. Voor de minder ervaren kampeerder is een lijstje toegevoegd met onmisbare spullen die het kokkerellen in de campingkeuken een stuk makkelijker maken. En staat je potje vrolijk te pruttelen, plof dan in je klapstoel en geniet van de kampeerervaringen én lekkerste gerechten van Katja Schuurman, weerman Peter Kuipers Munneke en vele anderen. - …Meer Informatie en Bestellen >
Het handboek van de slager
Rassen – Materialen – Technieken – Recepten
- Soort kookboek: slagershandboek, vlees kookboek
- Schrijver: Arthur Le Caisne
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: mei 2018
- Omvang: 240 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 19,95
- inhoud boek: Wanneer bestrooi je je biefstuk met zout en peper? Bak je vlees in boter of olie? Waarom kun je vlees voor een steak tartare beter in blokjes snijden dan fijnhakken? Wat is er zo bijzonder aan Japanse wagyu? En vooral: hoe bereid je het? Arthur Le Caisne geeft met kennis van zaken en humor antwoord op al deze vragen in Het handboek van de slager. Hij bespreekt niet alleen vlees van rund en kalf, lam, varken, gevogelte en wild − maar ook de materialen en technieken. De verschillende rassen, benodigdheden en bereidingswijzen komen in woord en beeld aan bod en bovendien bevat het handboek 25 internationale recepten die elke vleesliefhebber moet kunnen maken, van boeuf bourguignon en pastrami tot pulled pork. Met dit boek wordt elke thuiskok een volleerd slagersknecht.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Nieuwe Kookboeken Tips en Aanbevelingen
Veggiestan
Een vegetarische reis door het Midden-Oosten
- Soort kookboek: vegetarisch Midden-Oosten gerechten
- Schrijfster: Sally Butcher
- Uitgever: Karakter Uitgevers
- Verschenen: 2017
- Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 19,99
- Inhoud kookboek: Veggiestan opent een nieuwe culinaire vegetarische wereld en geeft uitdagende, inspirerende en bovenal smakelijke recepten voor brood en gebak, kruiden en salades, soepen, peulvruchten, rijst en granen, groenten, fruit en desserts. Het Midden-Oosten biedt een ongekende veelzijdigheid aan geurige specerijen, aromatische kruiden, peulvruchten en granen. Bekende groenten als sperziebonen, winterwortelen en bieten ondergaan een totale metamorfose in deze spannende culinaire traditie. Neem gort: langzaam gekookt als risotto, met verse koriander, pijnboompitten en saffraanrozijnen. Dat is wat anders dan dat nederige graan dat vroeger tot pap gekookt werd. Ontdek dat hummus niet het enige carrièreperspectief is voor een zichzelf respecterende kikkererwt. Veggiestan laat zien dat het Midden-Oosten suddert, pruttelt en borrelt van de verrukkelijke vegetarische tradities en gerechten. Ontdek het zelf!
- Waardering: ★★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
- …Meer Informatie Recensies en Bestellen >
advertentie