Nieuwe Kookboeken 2018

Nieuwe Kookboeken 2018 Recensie Tips Informatie

Wat zijn de interessante nieuwe kookboeken 2018? Welke nieuwe kookboeken zullen er binnenkort verschijnen of zijn recent uitgegeven. Het antwoord is te vinden op deze pagina nieuwe kookboeken 2018 recensie tips informatie.

Nieuwe Kookboeken 2018 Recensie Tips Informatie

De redactie heeft een selectie gemaakt van interessante en leuke nieuwe kookboeken die in  2018 verschijnen.  In de loop van het jaar kun je recensies verwachten van een aantal van deze kookboeken.

Nieuwe Kookboeken April 2018

Mangiamo Kookboek Italiaanse Streekgerechten uit VenetoMangiamo!

De heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto

  • Soort kookboek: Venetië kookboek, Italiaans kookboek
  • Schrijfster: Antoinette Coops 
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschenen: 19 april 2018
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 27,99
  • Inhoud kookboek: De Venetiaanse keuken is zoveel meer dan polenta, tiramisù en Aperol Spritz en is heel anders dan de Siciliaanse of Toscaanse keuken. In dit boek deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord. Antoinette Coops (1970) is een bevlogen thuiskok en kookschrijver. Ze is getrouwd met een Italiaan en emigreerde in 2001 naar Italië, het land met misschien wel de populairste keuken ter wereld. Vanuit Verona veroverde ze de Nederlandse culiwereld met haar smakelijke en veelzijdige blog Italiaans koken met Antoinette. Coops’ culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een ideale ambassadeur van de Italiaanse keuken. 
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Kookboek Tallina van den Hoed Eten met z'n allenEten met z’n allen

Vers en gezond koken voor drukke gezinnen

  • Soort kookboek: gezinskookboek
  • Schrijfster: Tallina van den Hoed
  • Uitgever: Forte Culinair
  • Verschenen: 11 april 2018
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: Een druk gezin, een veeleisende baan, een leuk sociaal leven… ouders hebben het tegenwoordig drukker dan ooit. En o ja, dan moet er liefst ook elke dag nog iets lekkers en gezonds op tafel komen. Hoe doe je dat? Tallina van den Hoed, bekend van de rubriek de Volkskeuken in de Volkskrant, laat zien dat dit heus niet zo ingewikkeld is en helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten, ook zonder pakjes en bezorgsites. Ze leert je de basics, voor als je die nog niet kende of weer vergeten was, en neemt je mee van snelle dagelijkse hap naar een feestmaal zonder stress. Want eten met zijn allen is het leukste dat er is, en koken is niet moeilijk. Echt niet! 
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Jord Althuizen Smokey Goodness 3 BBQ Kookboek 2018Smokey Goodness 3

Het bigger, better BBQ kookboek

  • Schrijver: Jord Althuizen (Nederland)
  • Soort kookboek: BBQ Kookboek
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschenen: april 2018
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: Smokey Goodness 3 is het nieuwste barbecueboek van Jord Althuizen voor alle BBQ-fanaten. Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot! Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
  • …Reviews en Meer Informatie >

Made at Home Italiaans Kookboek Giorgio LocatelliMade at Home

Ruim 150 Italiaanse familierecepten

  • Soort kookboek: Italiaans Kookboek
  • Aantal recepten: 150+ gerechten
  • Schrijver: Giorgio Locatelli
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: 3 april 2018
  • Omvang: 320 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: Locatelli’s nieuwste boek, Made at Home, is een kleurrijke verzameling van de gerechten die de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken dagelijks deelt met familie, vrienden en zijn ‘andere’ familie, het team van het vermaarde Londense restaurant Locanda Locatelli. Van hartverwarmende Toscaanse tomatensoep en de lievelingssalade van zijn vrouw Plaxy, met wortel, appel en munt, tot de zaterdagse personeelsmaaltijd uit het restaurant (pizza!), rundvlees-en-aardappelstoof zoals zijn grootmoeder die altijd maakte en de baci di dama – ‘dameszoenen’ van amandel en chocolade – uit zijn kindertijd: dit zijn de verse, heerlijke maaltijden die Giorgio Locatelli thuis op tafel zet.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Het nieuwe Forest Feast Kookboek Erin Gleeson Vegetarisch KookboekHet nieuwe Forest Feast Kookboek

Simpele vegetarische menu’s om te genieten met familie en vrienden

  • Soort kookboek: vegetarisch feest en picknick kookboek
  • Schrijfster: Erin Gleeson
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: 10 april 2018
  • Omvang: 256 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: In de magische wereld van The Forest Feast is elk samenzijn met vrienden en familie een reden tot feest. Of het nu een zomerse picknick, een lente- of midwinterfeest betreft, een gezellig doordeweeks etentje of een brunch. En wat te denken van een ijstheeparty of een glutenvrij en vegan buffet? Wederom maakte kunstenares Erin Gleeson een sfeervol en origineel boek waarin haar kleurrijke aquarellen en sprankelende fotografie de boventoon voeren. Haar vegetarische recepten, zoals watermeloen-tomatensalade, perengalettes met tijm en zoete-aardappelchowder, zijn een lust voor het oog en altijd eenvoudig te bereiden. Daarnaast geeft Erin je slimme serveersuggesties en handige tips voor de planning en aankleding van de feestelijke bijeenkomsten.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

advertentie





Nieuwe Kookboeken Maart 2018

Russel Norman Venetië KookboekVenetië

4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken

  • Soort kookboek: Venetië kookboek, Italiaans kookboek
  • Schrijver: Russell Norman
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: 26 maart 2018
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 29,99
  • Inhoud kookboek: Venetië van Russell Norman biedt een zeldzaam en intieme kijk in het leven en de keuken van Venetië. Het biedt 4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken. Een jaar lang heeft Norman de stad in zich opgenomen, geproefd en beleefd om zo tot de kern van het échte Venetië en de omliggende streek te komen. Zo heeft hij zich de authentieke smaken en culinaire tradities van de regio eigen weten te maken. De rustieke keuken in het residentiële deel van de stad, waar de was in de smalle straatjes hangt te drogen en waar de bewoners de moeite niet nemen om hun deuren op slot te doen, is de perfecte plek om het échte Venetië te leren kennen. Venetië neemt je mee in deze Italiaanse sferen en laat je 130 recepten ontdekken die de eenvoudige, maar prachtige smaken van Venetië illustreren. Iedere smaak is vertegenwoordigd in de overheerlijke Italiaanse familiekeuken.

Kookboek Joke Boon Koken met kleurKoken met kleur!

  • Soort kookboek: gezonden kleurige gerechten
  • Schrijfster: Joke Boon (Nederland)
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschenen: maart 2018
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: Eet jezelf vrolijk en gezond! Gezond eten: wie weet nog wat dat is? Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld, bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In dit boek vind je informatie én recepten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar en perfect voor grauwe dagen. Joke Boon is journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar voor o.a. OKvlees.nl en Kesbeke tafelzuur. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen!
  • …Reviews en Meer Informatie >

Wrap Kookboek Wrap 'n roll Karin StöttingerWrap ’n Roll

Wraps – Ravioli – Loempia’s – Dim Sum – Taco’s – Bagels

  • Soort kookboek: wrap kookboek
  • Schrijfster: Karin Stöttinger
  • Uitgever: Forte Culinair
  • Verschenen: maart 2018
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 19,99
  • Inhoud kookboek: Het uiterlijk is niet onbelangrijk maar het gaat om de binnenkant en dat geldt niet alleen voor mensen. Of het nu een dim sum is, een wrap, taco, loempia of ravioli: de smakelijke vullingen maken deze rolls zo onweerstaanbaar.  Elke keuken kent voedsel dat je vult, inpakt en oprolt. Karin Stöttinger verzamelde de beste recepten van Azië tot Europa en Mexico en creëerde zo dit buitengewoon originele kookboek. Met crispy gefrituurde wontons uit China, zoete aardbeienrolletjes of een duck-wrap in een Aziatische pancake. De recepten zijn niet ingewikkeld en meestal zet je de gerechtjes in een paar minuten op tafel. Het ideale fingerfood voor picknicks en feestjes: food to share!
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Eat Happy Kookboek Melissa HemsleyEat Happy

Feel Good gerechten in 30 minuten

  • Soort kookboek: gezonde snelle gerechten
  • Aantal recepten: 125+ gerechten
  • Schrijfster: Melissa Hemsley
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: 7 maart 2018
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 29,95
  • Inhoud kookboek: Snel, lekker en ook nog gezond eten: Melissa Hemsley laat aan iedereen met weinig tijd zien hoe je dat doet! In Eat Happy geeft ze meer dan 125 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling. Hemsley’s gerechten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook haar snacks, desserts,drankjes en versies van populaire afhaalmaaltijden zitten stuk voor stuk bomvol goede voedingsstoffen én smaak. Zelfs de meest haastige kok zet in een handomdraai een heerlijke miso-noodlesoep,een pittige gember-visburger of verrassende pompoenpaella op tafel. Dit eten is zó lekker dat je zou vergeten dat het gezond is.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Eten met Franciscus Kookboek van Paus FranciscusEten met Franciscus

Recepten van de paus voor een goed leven

  • Soort kookboek: kookboek favoriete gerechten van Paus Franciscus
  • Schrijver: Roberto Alborghetti
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 6 maart 2018
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: Eten met Franciscus’is het unieke boek van Roberto Alborghetti over Paus Franciscus’ bijzondere relatie met voedsel en eten. Na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie is Jorge Bergoglio een ander pad ingeslagen, maar eten is voor hem nog steeds dé manier om relaties te bouwen, om herinneringen en cultuur over te dragen en om bewust met de schepping om te gaan. ‘Eten met Franciscus’ van Alborghetti is dan ook meer dan een verzameling van de favoriete recepten én specialiteiten van Paus Franciscus, het is ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie. Spiritualiteit, vriendschap en gastronomie komen samen in dit persoonlijke kookboek.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Koken met Shane Kookboek Shane KluivertKoken met Shane

De 40 favoriete recepten van Shane Kluivert

  • Soort kookboek: kinderkookboek
  • Aantal recepten: 40 gerechten
  • Schrijver: Shane Kluivert
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 27 maart 2018
  • Omvang: 144 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: In Koken met Shane deelt Shane Kluivert zijn 40 favoriete recepten. Shane Kluivert laat met zijn populaire YouTube-kanaal ‘Koken met Shane’ zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In zijn eerste kookboek Koken met Shane vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Geschikt voor kids, papa’s en mama’s dus, maar ook voor non-keukenprinsen van 18+. Het leukste kookboek voor fans van Shane Kluivert en liefhebbers van lekker en gezond eten. Shane Kluivert (2007) voetbalt in het jeugdelftal van FC Barcelona en houdt enorm van koken. Via YouTube (100.000+ views) en Instagram laat hij zien hoe makkelijk lekker en gezond koken is.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Beste bowlfood ter wereld Bowlfood kookboek Lonely PlanetBeste bowlfood ter wereld

  • Soort kookboek: bowlfood gerechten
  • Aantal recepten: 100 gerechten
  • Schrijver: Lonely Planet
  • Uitgever: VBK Media
  • Verschijnt: 27 maart 2018
  • Omvang: 224 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 15,00
  • Inhoud kookboek: Dit zijn de lekkerste bowlfoodgerechten uit de hele wereld, verzameld door Lonely Planet. Van ontbijt tot dessert: dit aantrekkelijke kookboek bevat 100 authentieke recepten die je eet in een kom. Lonely Planet Beste bowlfood ter wereld bevat allemaal eenvoudige, handige en gezonde gerechten, variërend van gekruide kippensoep uit Algerije en Maleisische laksa tot Persizche salad bowls en de beroemde pho uit Vietnam. Met helder beschreven bereidingswijzen en inspirerende foto’s. Tover in een handomdraai het heerlijkste exotische bowlfood op tafel met dit fraaie boek van Lonely Planet.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Nieuwe Kookboeken Februari 2018

Food en route Recensie Picknick KookboekFood en route

Alles voor een droom picknick

  • Soort kookboek: picknick recepten
  • Schrijfster: Charlotte Fielmich (Mme Charlotte)
  • Uitgever: Uitgeverij Snor
  • Verschijnt: 15 februari 2018
  • Omvang: 108 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 18,99
  • Inhoud kookboek: Als je érgens een instant vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken. De voorbereiding van zo’n picknick is alleen vaak niet zo relaxed. Gelukkig is er nu dit kookboek: Food en Route, met de allerbeste meeneemrecepten en –tips, zodat je van ieder moment een feestje kunt maken. 
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Seasons Kookboek OogstkokenOogstkoken. Het Complete Seasons Kookboek

Puur oogsten, koken en inmaken

  • Soort kookboek: Seasons Kookboek
  • Schrijver: Seasons
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: 15 februari 2018
  • Omvang: 256 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: Oogstkoken staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen. Maar wat dit jubileumboek van Seasons zo compleet maakt, is dat er daarnaast voor elke groente en fruit tips & trucs gegeven worden om te zaaien en te oogsten uit eigen moestuin. Ook zet Oogstkoken al die geweldige conserveertechnieken die we bijna vergeten waren nog eens overzichtelijk op een rijtje. Kortom: het meest complete kookboek voor liefhebbers van puur eten.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Heel Holland Bakt Winnaar Kookboek Hans SpitsbaardHeel Holland Bakt Winnaars Boek

Hans Spitsbaard Bakboek

  • Soort kookboek: bakboek Heel Holland Bakt 2017
  • Schrijver: Hans Spitsbaard
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 27 februari 2018
  • Omvang: 96 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: In Leren bakken met Hans deelt HHB-winnaar Hans Spitsbaard zijn bakgeheimen. Heel Holland Bakt winnaar Hans Spitsbaard verklapt je in het bakboek Heel Holland Bakt – Leren bakken met Hans al zijn bakgeheimen. Als beste thuisbakker van Nederland leert Hans je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma thuis zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. Met de leukste recepten uit het tv-programma en vele extra’s. Hans Spitsbaard is de jongste winnaar van Heel Holland Bakt ooit. Deze student Technische Bedrijfskunde wist de harten van de jury en de kijkers te veroveren met zijn overheerlijke baksels en vrolijke persoonlijkheid. 
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Nieuwe Kookboeken Januari 2018

Kookboek Sanne Mouha Gezond koken voor een RecensieGezond koken voor één

  • Soort kookboek: éénpersoons gerechten
  • Schrijfster: Sanne Mouha 
  • Foto’s: Heikki Verdurme
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschenen: januari 2018
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 19,99
  • Inhoud kookboek: Zoek je inspiratie voor originele eenpersoonsgerechten? Of weet je als single kok niet waar te beginnen? Kook je graag gezond, maar kijk je op tegen die berg afwas? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je wel elke dag wat anders op je bord? Doe je het liefst maar één keer per week boodschappen? Dan is dit kookboek echt iets voor jou!  ;-). Makkelijke snel-klaar recepten voor één persoon. Het perfecte boek voor iedereen die enkel voor zichzelf hoeft te koken en die niet alleen van gezond maar vooral ook van lekker eten houdt
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie Reviews en Bestellen >

Kookboek Vegan Smaaksouvenirs Veganistische WereldgerechtenVegan smaaksouvenirs

De 75 lekkerste plantaardige wereldrecepten voor thuis

  • Soort kookboek: vegan wereldkookboek
  • Schrijvers: Jolijn Pelgrim, Sjoerd Schotten
  • Aantal recepten: 75 gerechten
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschenen: januari 2018
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 22,99
  • Inhoud kookboek: Wereldse inspiratie voor de lekkerste plantaardige gerechten. Plantaardig eten is een ontdekkingsreis. Wie om zich heen kijkt vindt overal inspiratie voor de lekkerste gerechten zonder dierlijke ingrediënten, en dat is wat Jolijn Pelgrum (vegadutchie.nl) en haar vriend Sjoerd Schotten (samgreens.com) op hun reizen hebben gedaan. Samen maakten ze 75 vegan wereldrecepten voor gerechten die thuis simpel te bereiden zijn, met ingrediënten die je in de meeste supermarkten kunt vinden: Vietnamese banh mi, Surinaamse roti, Japanse ramen noedelsoep, een Sri Lankaanse currytafel of Indonesische rendang. Smaaksouvenirs voert je mee langs gerechten die zij aten in verre landen, maar ook gerechten uit de verschillende culturen thuis in Amsterdam, zoals Ghana, Turkije en Marokko.
  • …Meer Informatie Reviews en Bestellen >

Kookboek Sue Quinn Snel gezond & lekker RecensieSnel, gezond & lekker

160 tien minuten recepten

  • Soort kookboek: gezonde gerechten
  • Schrijfster: Sue Quinn
  • Aantal recepten; 160 gerechten
  • Uitgever: Lanoo
  • Verschenen: januari 2018
  • Omvang; 256 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: In Snel, gezond & lekker vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten.Het succes zit in de drie stappen aanpak: 1. Goede ingrediënten: ontdek welke basisingrediënten je in huis moet hebben om snel te kunnen koken, met behoud van kwaliteit en smaak.2. Organisatie: zet de benodigde ingrediënten alvast klaar, volg daarna de volgorde van het recept, en maak meerdere onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd klaar. 3. Snelheid door gewoonte: alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker.Snel te leren en snel te maken!
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie Reviews en Bestellen >

Natuurlijk Zonder Suiker Kookboek Anne Marie ReuzenaarNatuurlijk! Zonder suiker kookboek

  • Soort kookboek: Kookboek recepten zonder suiker
  • Schrijfster: Anne Marie Reuzenaar
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschijnt: 30 januari 2018
  • Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Goedkope Paperback
  • Prijs: € 12,50
  • Inhoud kookboek: Dit is de paperback editie van het succesvolle boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van Anne Marie Reuzenaar. Het is het vervolg van het succesvolle Zonder suiker en bevat nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker. Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is een gezond kookboek en gaat over echt gezond eten oftewel recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij. Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Nieuwe Kookboeken Mei 2018

Brindisa Spaans Kookboek Monika LintonBrindisa

Het pure eten van Spanje

  • Soort kookboek: Spaans Kookboek
  • Schrijfster: Monika Linton
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: mei 2018
  • Omvang: 544 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 39,95
  • inhoud kookboek: Brindisa is een begrip: in bijna 30 jaar tijd groeide het importbedrijf, dat uitsluitend werkt met de beste Spaanse etenswaren,uit tot een imperium met verkoop aan restaurateurs en particulieren. Brindisa heeft eigen winkels, restaurants en tapasbars in Londen en Barcelona. Oprichtster Monika Linton brengt in haar boek Brindisa een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar oneindige variatie. Dit indrukwekkende boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas en onvermijdelijke desserts als crema catalana en arroz con leche. Daarnaast vertelt Linton enthousiast en uitgebreid over de lekkerste jamón ibérico, olijfolie, ansjovis of Manchego, en de makers van al dat fantastische eten. Monika Linton is de oprichtster van het internationale bedrijf Brindisa, dat sinds bijna 30 jaar Spaanse kaas, ham en honderden andere Spaanse etenswaren verkoopt in het Verenigd Koninkrijk en Spanje
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Smakelijk kamperen Petra Knoth KampeerkookboekSmakelijk kamperen

Eenvoudige gerechten voor op de camping

  • Soort kookboek: camping kookboek
  • Schrijfster: Petra Knoth
  • Uitgever: Forte Culinair
  • Verschenen: mei 2018
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Prijs: € 15,00
  • Inhoud kookboek: Hét camping kookboek van deze zomer! 
    Meer dan 45 recepten; variatie en inspiratie voor koken op de camping. Kamperen én lekker koken. Het klinkt als water en vuur, want hoe doe je dat met beperkte ruimte, weinig keukenspullen en ingrediënten? Toegegeven: het ís een uitdaging, maar… het kán. Echt. Voor dit campingkookboek verzamelde Petra Knoth de lekkerste, makkelijkste en meest verrassende recepten. Vakantie betekent voor haar namelijk: ontspannen, maximaal genieten en niet te moeilijk doen, maar zeker ook lekker en gevarieerd eten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige pannenkoek met spinazie, een eitje met zoete aardappel en spek, Panpizza met zelfgemaakte tomatensaus, een couscoussalade met amandelen of een overheerlijke campingcurry? Alles vlot te bereiden op één of twee pitjes. Vier je vakantie in een camper, vouwwagen, safari lodge tent of caravan? In dit receptenboek vind je een smakelijke oplossing voor elke situatie of culinaire wens. Voor de minder ervaren kampeerder is een lijstje toegevoegd met onmisbare spullen die het kokkerellen in de campingkeuken een stuk makkelijker maken. En staat je potje vrolijk te pruttelen, plof dan in je klapstoel en geniet van de kampeerervaringen én lekkerste gerechten van Katja Schuurman, weerman Peter Kuipers Munneke en vele anderen.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Het handboek van de slager Arthur Le Caisne Kookboek vleesbereidingHet handboek van de slager

Rassen – Materialen – Technieken – Recepten

  • Soort kookboek: slagershandboek, vlees kookboek
  • Schrijver: Arthur Le Caisne
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschijnt: mei 2018
  • Omvang: 240 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 19,95
  • inhoud boek: Wanneer bestrooi je je biefstuk met zout en peper? Bak je vlees in boter of olie? Waarom kun je vlees voor een steak tartare beter in blokjes snijden dan fijnhakken? Wat is er zo bijzonder aan Japanse wagyu? En vooral: hoe bereid je het? Arthur Le Caisne geeft met kennis van zaken en humor antwoord op al deze vragen in Het handboek van de slager. Hij bespreekt niet alleen vlees van rund en kalf, lam, varken, gevogelte en wild − maar ook de materialen en technieken. De verschillende rassen, benodigdheden en bereidingswijzen komen in woord en beeld aan bod en bovendien bevat het handboek 25 internationale recepten die elke vleesliefhebber moet kunnen maken, van boeuf bourguignon en pastrami tot pulled pork. Met dit boek wordt elke thuiskok een volleerd slagersknecht.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Nieuwe Kookboeken Tips en Aanbevelingen

Kookboek Sally Butcher Veggiestan RecensieVeggiestan

Een vegetarische reis door het Midden-Oosten

  • Soort kookboek: vegetarisch Midden-Oosten gerechten
  • Schrijfster: Sally Butcher
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: 2017
  • Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 19,99
  • Inhoud kookboek: Veggiestan opent een nieuwe culinaire vegetarische wereld en geeft uitdagende, inspirerende en bovenal smakelijke recepten voor brood en gebak, kruiden en salades, soepen, peulvruchten, rijst en granen, groenten, fruit en desserts. Het Midden-Oosten biedt een ongekende veelzijdigheid aan geurige specerijen, aromatische kruiden, peulvruchten en granen. Bekende groenten als sperziebonen, winterwortelen en bieten ondergaan een totale metamorfose in deze spannende culinaire traditie. Neem gort: langzaam gekookt als risotto, met verse koriander, pijnboompitten en saffraanrozijnen. Dat is wat anders dan dat nederige graan dat vroeger tot pap gekookt werd. Ontdek dat hummus niet het enige carrièreperspectief is voor een zichzelf respecterende kikkererwt. Veggiestan laat zien dat het Midden-Oosten suddert, pruttelt en borrelt van de verrukkelijke vegetarische tradities en gerechten. Ontdek het zelf!
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie Recensies en Bestellen >

advertentie





Bijpassende Kookboeken en Informatie