Kookboek De vrouw met de baard Soul Food Recensie

Kookboek De vrouw met de baard Soul Food Recensie

Kookboek De vrouw met de baard Soul Food Recensie
Als je het eerste kookboek van De vrouw met de baard – Soul food in handen krijgt, wordt je direct blij en vrolijk. En met een motto (pagina 33) van één van de grootheden uit de Amerikaanse funkmuziek, George Clinton. In Amerika is deze bandleider van de legendarische funkgroep Parliament Funkaldelic een grootheid. Helaas is zijn muziek in Nederland slechts bij een kleinere groep mensen bekend. Wat een fris en enthousiast vormgegeven kookboek is dit! Maar dat zegt uiteraard nog niets over de recepten.

Prachtig kookboek met funkin’ heerlijke recepten!
Gelukkig geldt voor de in het kookboek van De vrouw met de baard (het pseudoniem van Mas van Putten en Carl Lemtte) precies het het zelfde. Het water loopt je uit de mond en je wilt direct aan de slag in de keuken. Inspiratie voor hun recepten haalt het bijzondere duo uit veel plekken over de gehele wereld. De Indische en Caribische keuken zijn een duidelijke inspiratie voor het kookboek. En er zal stiekem ook wel gekeken zijn de de rijke fusion keuken van New Orleans. Lekker is de drijfveer van alle recepten die je in Soul Food kunt vinden waarbij er wel gestreefd is om zoveel mogelijk gezonde en natuurlijke ingredienten te gebruiken. Natuurlijk kost het heel wat tijd om alle gerechten uit te proberen. Maar na een paar ervan te hebben uitgeprobeerd is de conclusie van dit eerste kookboek van de vrouw met de baard: heerlijk, funkin’ heerlijk! Het kookboek van De vrouw met de baard – Soul Food is gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

KOOKBOEK DE VROUW MET DE BAARD – SOUL FOOD
– Titel: Soul Food
– Ondertitel: Eigentijdse recepten voor verslavend lekkere klassiekers
– Soort kookboek: Fusion gerechten
– Schrijver: De vrouw met de baard (Mas van Putten, Carl Lemette)
– Uitgever: Het Spectrum
– Verschenen: 20 april 2017
– Omvang: 176 pagina’s (rijk geïllustreerd)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 22,50 / € 12,99
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

George Clinton en Parliament Inspiratie voor Soul Food
Verplicht afspelen tijdens het koken van gerechten uit Soul Food! 😉

Flaptekst Soul Food van De Vrouw met de Baard
De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht. Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het Oosten. Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen. Gerechten die zijn ontstaan door reizigers, dromers, geliefden, van huis gezonden soldaten, onderdrukkers en onderdrukten vanuit een gevoel van heimwee, zodat ze zich elders toch thuis voelden en iets van het thuisland aan een volgende generatie door konden geven.

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Kookboeken Recensie en Reviews
Nieuwe Kookboeken 2017 Overzicht
Nieuwe Kookboeken April 2017