Italiaanse Kookboeken Recepten Italiaanse Keuken

Italiaanse Kookboeken Recepten Italiaanse Keuken

Italiaanse Kookboeken Recepten Italiaanse Keuken

Italiaanse Kookboeken Recepten Italiaanse Keuken. Italiaanse kookboeken zijn in Nederland zeer populair. En niet ten onrechte want de Italiaanse keuken behoort tot één van de rijkste ter wereld. Natuurlijk kennen we allemaal Italiaanse gerechten met pasta en pizza. Vrijwel elke Nederlander eet wekelijks wel iets wat hiermee te maken heeft. Maar Italië heeft veel meer te bieden. Op deze pagina vind je een overzicht van Italiaanse kookboeken. Naast een selectie van de klassieke en beste Italiaanse kookboeken, samengesteld door de redactie, zijn ook pas verschenen nieuwe Italiaanse kookboeken opgenomen.

Nieuwe Italiaanse Kookboeken Overzicht

Hieronder vind je het overzicht van recent verschenen en nieuwe kookboeken met recepten uit de Italiaanse keuken. Het meest recente nieuwe Italiaanse kookboek staat bovenaan de lijst.

Nieuwe Italiaanse Kookboeken 2017

Eataly Italiaanse Kookboek De Zilveren Lepel RecensieEataly

Eigentijds Italiaans koken

  • Soort kookboek: Italiaans kookboek
  • Schrijver: De Zilveren Lepel 
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschenen: 4 oktober 2017
  • Omvang: 568 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 45
  • Inhoud kookboek: Van de makers van De Zilveren Lepel komt nu een eigentijdse Italiaanse kookbijbel: Eataly. Dit prachtige, uitgebreide kookboek -ruimt 550 pagina’s- bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en nieuwe ideeën in een bijzonder mooi jasje: een must-have voor iedereen die wil leren hoe Italianen vandaag de dag koken. Gemaakt in samenwerking met Eataly: hét Italiaanse culinaire walhalla, met vestigingen wereldwijd. Geen zware pastagerechten en rijke, volle sauzen, maar verse en heerlijke gerechten, heldere instructies, nuttige tips en wijnadviezen. Moderne twists en klassieke technieken gaan hand in hand. Met als bonus een uitgebreide geïllustreerde lijst met uitleg over ingrediënten. Met Eataly heb je alles in huis om eenvoudig overheerlijke Italiaanse maaltijden te maken en te genieten aan tafel!
  • Waardering en recensie: volgen binnenkort
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Big Mamma Kookboek Italiaanse GerechtenBig Mamma

Italiaanse gerechten in 480 pagina’s

  • Schrijvers: Tigrane SeydouxVictor Lugger  (Frankrijk)
  • Soort kookboek: Italiaans kookboek
  • Uitgever: Good Cook
  • Verschenen: 25 augustus 2017
  • Omvang: 480 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: Dit meer dan complete Italiaanse kookboek is een ode aan Big Mamma, Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade, eigenaar van enkele goed aangeschreven en zeer drukbezochte Italiaanse trattoria (East Mamma en Ober Mamma in Parijs). Maak pasta alla carbonara zoals het hoort, zonder room; gebruik het liefst guanciale en mocht je daar niet aan kunnen komen, vervang het dan door pancetta. Gebruik nooit gemalen peper uit een potje, maar altijd versgemalen! Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina’s met overheerlijke Italiaanse gerechten: van salades, soepen, lunch- en hoofdgerechten tot en met desserts en cocktails. Van brasato al barolo en pasta alla sarde tot en met basisrecepten als gekonfijte knoflook en tomatensaus. Bovendien geeft Big Mamma tientallen tips en productinformatie: van de keuze voor de juiste vermout, de beste balsamicoazijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van typische Italiaanse ingrediënten.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

NaDe Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust Kookboek Recensiepels en de Amalfikust De Zilveren Lepel

  • Schrijver: De Zilveren Lepel
  • Soort boek: kookboek
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschenen: 1 juni 2017
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek 
  • Prijs: € 35,00
  • Recensie kookboek: Het nieuwe kookboek van De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust biedt recepten uit de culinair zeer rijke stad Napels en omgeving. Ook deze keer is het kookboek uit de onvolprezen reeks van de Zilveren Lepel prachtig te noemen. Het kookboek ademt volop liefde en passie voor de gerechten en de mensen uit Napels en de Amalfikust. Het is een waar genot om alleen maar in het kookboek te bladeren, te genieten van de prachtige foto’s en zo nu en dan te lezen over de mooiste en lekkerste streekproducten en -gerechten…lees verder >
  • Waardering: +++++ (uitmuntend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Meer Italiaanse Kookboeken

De Zilveren Lepel Groente Italiaanse KookboekGroente

De Zilveren Lepel Kookschool Kookboek Groente

  • Soort kookboek: Italiaanse groente gerechten en bereiding
  • Origineel: Italian Cooking School Vegetables (2016)
  • Nederlandse vertaling: Jacques Meerman
  • Uitgever: Het Spectrum
  • Serie: De Zilveren Lepel Kookschool Kookboeken
  • Verschenen: juli 2016
  • Aantal gerechten: 75+
  • Omvang: 176 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 15,00
  • Inhoud kookboek: De Zilveren Lepel Kookschool Groente bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse groentegerechten. Je vindt in dit boek recepten voor groenten die op allerlei manieren zijn bereid; gestoomd, gekookt, gestoofd, gegrild, geroosterd en gebakken. Daarnaast mogen de heerlijke saladerecepten natuurlijk niet ontbreken! Deze nieuwe editie bevat wederom stap-voor-stapfoto’s, technieken, informatie over ingrediënten en smakelijke foto’s bij alle recepten.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Vegetarisch Kookboek Vegetarisch en vis op z'n Italiaans Vegetarisch en vis op z’n Italiaans

  • Soort kookboek: Italiaanse vegetarische en visgerechten
  • Schrijfster: Jolande Burg (Nederland)
  • Uitgever: Edicola
  • Verschenen: mei 2016
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: De lekkerste vegetarische en vis recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken van Villa Rossa met desserts en wijnadviezen.Het is de nieuwe vegetarische titel van Jolande Burg en Erik Spaans, dit keer gemaakt in het idyllische Italiaanse decor van de 18e eeuwse ‘Villa Rossa’. Het is hun woon- en werkplek in Apulië tussen de eeuwenoude pijnbomen, de eigen olijfgaard met geurige olie en de moestuin met veel verse kruiden voor dagelijkse inspiratie.Met een grote passie voor de vegetarische keuken en omdat de wereldwijde trend naar biologisch, duurzaam en kleinschalig zich voortzet, heeft Jolande een tachtigtal van haar Italiaanse succesrecepten bijeengebracht. Soepen, volle tomatengerechten, desserts, meestal geïnspireerd op oorspronkelijke recepten, door haar omgevormd tot eigentijdse gerechten en waarvan een klein aantal eerder zijn gepubliceerd in het boek La Vita è Bella! Maar omdat de meeste vegetariërs af en toe ook wat duurzame vis en schelpdieren eten heeft Jolande er dit keer ook nog een aantal verleidelijke visrecepten aan toegevoegd.Alle recepten zijn geschikt voor elke dag maar ook zeker voor een mooi diner met vrienden of familie. De gebruikte ingrediënten zijn ook allemaal in Nederland te koop en de bereiding is duidelijk omschreven. Kleurrijk gefotografeerd in de stralende Zuid-Italiaanse zon. De geur spat van de foto’s af. Een direct Italiaans vakantie gevoel. Alle gerechten zijn voorzien van een professioneel Italiaans wijnadvies.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Luca Lorusso Proef Puglia Kookboek Zuid-ItalieProef Puglia

De eerlijke smaken van Zuid-Italië

  • Soort kookboek: Zuid-Italiaanse gerechten
  • Schrijver: Luca Lorusso
  • Origineel: Sharing Puglia (2015)
  • Nederlandse vertaling: Anna Penta
  • Uitgever: Forte Culinair
  • Verschenen: maart 2016
  • Aantal recepten:
  • Omvang: 239 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 24,95
  • Inhoud kookboek: Om de voortreffelijke smaken van Puglia te kunnen proeven heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig. Puglia, ook wel Apulië genoemd, ligt in de zogenoemde hak van Italië, tussen de blauwtinten van de Adriatische en de Ionische Zee. Het is een adembenemende regio met dorpjes die tegen kalkstenen zeekliffen zijn gebouwd, pittoreske vissersstadjes met kronkelweggetjes en witgekalkte huizen, en overal zilvergroene groepjes oude, knoestige olijfbomen. De keuken van het zonovergoten Puglia is legendarisch. Met weinig middelen geweldige gerechten op tafel toveren waarin je de Italiaanse zon kunt proeven, voor weinig geld, met weinig moeite en met superverse ingrediënten die niet eerst de halve wereld over hebben hoeven reizen: dat is de Pugliese keuken.
    Met dit boek proef je Puglia zelf thuis!
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Italiaanse Kookboeken Het Italiaanse bakboek van Sarena SolarHet Italiaanse Bakboek van Sarena Solari

Heel Holland Bakt Winnaar 2015

  • Soort kookboek: bakrecepten
  • Schrijfster: Sarena Solari
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschenen: 23 februari 2016
  • Aantal recepten:
  • Omvang: 175 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud bakboek: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari is het boek van de winnares van Heel Holland Bakt 2015. In dit bakboek deelt Sarena haar familiefavorieten, Italiaanse klassiekers en natuurlijk de spektakelstukken uit het tv-programma Heel Holland Bakt. Van baci di dami, een torta caprese met amandelen en chocolade, de karameltaart waarmee Sarena meesterbakker werd tot de 1001-nacht-finaletaart. Dit is bakken met Italiaanse passie!
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Kookboek Roberto Payer Pure Italiaanse KeukenPure Italiaanse Keuken

Recepten van de chefkoks van restaurant Roberto’s Amsterdam

  • Soort kookboek: klassieke Italiaanse gerechten
  • Schrijver: Roberto Payer, Frans Conde
  • Restaurant: Roberto’s, Amsterdam
  • Fotografie: Jan Bartelsman
  • Uitgever: Terra
  • Verschenen: november 2015
  • Aantal recepten:
  • Omvang: 175 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Inhoud kookboek: Koken in puur Italiaanse stijl Met Pure Italiaanse keuken kunnen nu de geweldige gerechten van Roberto’s Amsterdam thuis worden gemaakt. Roberto Payer is in Nederland de ambassadeur van de Italiaanse keuken en in gesprek met Jonah Freud, kookboekenexpert, laat hij je kennismaken met de verschillende Italiaanse streken, waar de ingrediënten voor de recepten en de wijnen voor bij de gerechten vandaan komen. In Roberto’s Amsterdam wordt eerlijk en heerlijk gekookt door het team van Roberto Payer: de ‘Godfather’ van het restaurant, waar chefkok Franz Conde de scepter zwaait. De door Conde opgeschreven recepten gaan vergezeld van wijntips en er veel aandacht voor de pure ingrediënten. Het boek bevat behalve soepen (zuppe), voorgerechten (antipasti), pasta’s en risotto’s (primi), hoofdgerechten met vis en vlees (secondi) en desserts (dolci) ook bijgerechten (contorni) en informatie over kazen, ijs en granita. Elk recept is makkelijk thuis te maken en door de prachtige fotografie van Jan Bartelsman zul je geïnspireerd raken om direct aan de slag te gaan.
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden (nieuw en 2e hands) >

Zilveren Lepel Pizza KookboekPizza

De Zilveren Lepel Kookschool Kookboek Pizza

  • Soort kookboek: pizza gerechten
  • Schrijver:
  • Origineel: Italian Cooking School Pizza (2015)
  • Nederlandse vertaling: Jacques Meerman
  • Uitgever: Het Spectrum
  • Serie: De Zilveren Lepel Kookschool Kookboeken
  • Verschenen: september 2015
  • Aantal gerechten: 75+
  • Omvang: 175 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 14,00
  • Inhoud kookboek: De Zilveren Lepel Kookschool Pizza bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s, calzones, foccacia’s en hartige taarten. Je vindt in dit boek recepten voor het bereiden van de ultieme pizza margherita en een klassieke quattro stagioni maar ook voor een foccacia met salie en pecorino of een crostata met courgette en prosciutto. Stap-voor-stapfoto’s, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto. De Zilveren Lepel Kookschool is een budgetvriendelijke serie basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Klassieke en Beste Italiaanse kookboeken Overzicht

Onderstaand het overzicht van klassieke en beste kookboeken over de Italiaanse keuken. De indeling is alfabetisch op naam van de schrijver of schrijfster van het betreffende kookboek.

De Zilveren Lepel Italiaans KookboekDe Zilveren Lepel

De Italiaanse kookbijbel sinds 1950!

  • Soort kookboek: Italiaanse gerechten voor elke maaltijd en gelegenheid
  • Origineel: Il cucchiaio d’argento (1950)
  • Nederlandse vertaling: Jacques Meerman (uit het Engels)
  • Uitgever: Het Spectrum
  • Serie: De Zilveren Lepel Kookschool Kookboeken
  • Aantal recepten: 2000+
  • Omvang: 1504 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 45,00
  • Inhoud kookboek: De vernieuwde De Zilveren LepelZeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina’s, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto’s. uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden (nieuw en 2e hands) >

Marcella Hazan De klassieke Italiaanse keukenDe klassieke Italiaanse keuken

  • Soort kookboek: Italiaanse gerechten voor elke maaltijd
  • Schrijfster: Marcella Hazani
  • Origineel: The Essentials of Classic Italian Cooking (1992)
  • Nederlandse vertaling: diverse vertalers
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Aantal recepten: 500+
  • Omvang: 528 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 19,99
  • Inhoud kookboek: Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de `godmother of Italian cooking .
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden (nieuw en 2e hands) >

Kookboek Sophia Loren Koken Con AmoreSophia Loren Koken Con Amore

Genieten van de echte Italiaanse keuken

  • Soort kookboek: Italiaanse gerechten voor alle maaltijden
  • Schrijfster: Sophia Loren (Italië)
  • Origineel: In cucina con amore (1971)
  • Nederlandse vertaling: Aniek Njiokiktjien
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Verschenen: juli 2015
  • Aantal recepten: 200+
  • Omvang: 256 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 19,99
  • Inhoud kookboek: ‘Het genot zetelt niet alleen in het gehemelte, maar ook in alle andere dingen die de maaltijd begeleiden.’ Sophia Loren  In dit inspirerende, authentieke kookboek – oorspronkelijk verschenen in de jaren zeventig – geeft Sophia Loren meer dan 200 typisch Italiaanse recepten. Van pizza en risotto tot gefrituurde courgettebloemen en Napolitaanse carnavalskransjes: de allerbeste gerechten en lekkernijen uit Italië. Sophia Loren is een van de grootste filmsterren ooit. Ze groeide op in de sloppenwijken van Napels in de jaren dertig en ze is trots op haar Italiaanse afkomst en familie. Sophia Loren is de belichaming van la dolce vita – en daar hoort ook de Italiaanse keuken bij.
    ‘Lorens klassieke Italiaanse recepten kun je met de beste wil van de wereld niet gedateerd noemen.’ NRC Handelsblad
    ‘Het beste boek van, door en over Sophia Loren blijft het van fabuleuze fotografie voorziene In cucina con amore uit 1971, waarin ze al haar geheime familierecepten deelt.’ de Volkskrant
  • Oordeel redactie: +++++ (uitstekend)
  • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Kookboeken en Informatie

Share