De keuken van Corsica Kookboek Nicolas Stromboni Recensie

De keuken van Corsica Kookboek Nicolas Stromboni Recensie

De keuken van Corsica Kookboek Nicolas Stromboni Recensie Waardering ★★★★
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen De keuken van Corsica van Nicolas Stromboni is een uitstekend en bijzonder kookboek over de Corsicaanse keuken. Sterker nog eigenlijk is het meer dan een kookboek. Het is een portret van het eiland Corsica en een aantal van haar bijzondere eilandbewoners. Schrijver en samensteller is zelf wijnhandelaar in de hoofdstad van Corsica, Ajaccio. Hij kent het eiland goed en is op zoek gegaan naar de kenmerkende gerechten van Corsica. Vaak zijn de gerechten rustiek, kruidig en gemaakt van ingredienten die op het eiland zelf gekweekt worden.

Uitstekend en bijzonder kookboek over de rustieke Corsicaanse keuken en haar liefhebbers
De eilandbewoners laat Nicolas Stromboni zelf vertellen wat beschouwen als bijzondere, lekkere en kenmerkende gerechten van het eiland. En het eindresultaat is gevat in het prachtige kookboek De keuken van Corsica. Het is heel mooi vormgegeven in een kloeke gebonden uitgave met mooie foto’s. De recepten zijn helder en duidelijk en zijn allemaal geïllustreerd met duidelijke foto’s. Het enige nadeel is misschien dat je voor sommige gerechten echt op zoek zal moeten om de juiste ingredienten op te sporen. Maar andere kan zal dat des te meer bevrediging opleveren als het je lukt en je een bijzonder Corsicaans gerecht op tafel tovert. De keuken van Corsica is een zeer geslaagd kookboek van hoog niveau dat heel wat uurtjes culinair genieten kan opleveren. Het kookboek van Nicolas Stromboni – De keuken van Corsica is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

DE KEUKEN VAN CORSICA – NICOLAS STROMBONI
– Titel: De keuken van Corsica
– Schrijver: Nicolas Stromboni ♂ (Corsica, Frankrijk)
– Soort kookboek: kookboek Corsicaanse gerechten
– Uitgever: Fontaine Uitgevers
– Verschenen: 31 augustus 2017
– Omvang: 320 pagina’s (met afbeeldingen)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 24,95
– Waardering: ★★★★ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst De Keuken van Corsica
De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde ‘eiland van de schoonheid’. Het gastronomische erfgoed van Corsica komt glansrijk aan bod: je komt niet alleen alles te weten over de productie van figatellu, brocciu en mirtelikeur, maar leert ook hoe je zelf de befaamde ratatouille van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel… Alle smaken van dit prachtige eiland in 80 recepten! Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio. Zijn wijnkelder is in de loop der jaren een instituut geworden, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en fijnproevers uit de verre omtrek. Nicolas’ missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Beste Kookboeken 2017 Recensies
Nieuwe Kookboeken 2017 Overzicht
– https://www.allesoveretenendrinken.nl/nieuwe-kookboeken-augustus-2017-recensie-tips/