Beroemde Koks Overzicht Beste Koks ter Wereld

Beroemde Koks

Beroemde koks zijn tegenwoordig sterren met een soort van superstatus. Vooral de topchefs die Michelin Sterren hebben verworven, zijn vaak bekend over de gehele wereld. Zeker als ze ook nog eens met regelmaat op televisie verschijnen. Michelin-SterrenVoor de restaurants waar deze beroemde koks koken, zijn er soms wachttijden van vele maanden als je wilt reserveren om te komen eten. Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal van deze beroemde koks uit Nederland en het buitenland. Het overzicht is alfabetisch opgebouwd en de links verwijzen naar uitgebreide informatie over de betreffende chef met biografische gegevens, het aantal Michelin sterren, de kookstijl, bijzondere gerechten en het restaurant of de restaurants waarmee de betreffende kok beroemd is geworden.


Overzicht Beste Koks ter Wereld

Paul Bocuse  

Geboren op 11 februari 1926 in Collonges-au-Mont-d’Or, Frankrijk | nationaliteit: Frankrijk | Kookstijl: Nouvelle Cuisine | Restaurant: L’Auberge du Pont de Collonges, Frankrijk | Michelin sterren: 3 | …lees verder >

Jonnie Boer  

Geboortedatum: 9 oktober 1965
Geboorteplaats: Giethoorn, Overijssel, Nederland
Nationaliteit: Nederland
Restaurant: De Librije, Zwolle, Nederland
Michelin sterren: 3

Jonnie Boer is een van de weinige Nederlandse koks die 3 Michelin sterren heeft ontvangen. Zijn restaurant De Librije in Zwolle heeft in 2004 3 sterren gekregen.

Jacob-Jan Boerma  

Geboren in: april 1972
Geboorteplaats: Höchst, Oostenrijk
Nationaliteit: Nederland
Restaurant: De Leest, Vaassen, Nederland

Jacob-Jan Boersma is de chef-kok van het restaurant De Leest in Vaassen dat in 2014 voor het eerst drie sterren van Michelin kreeg toegewezen. Samen met fotografe en ex-nieuwslezeres Sacha de Boer publiceert hij ook kookboeken.

Ida Davidsen ♀

Geboren op: 1 december 1937
Geboorteplaats: Frederiksberg, Denemarken
Nationaliteit: Denemarken
Restaurant: Ida Davidsen, Kopenhagen
Michelen sterren: geen

Ida Davidsen is chefkok en eigenaresse van het bekendste smørrebrød restaurant van Denemarken. In haar restaurant dat alleen op werkdagen tijdens de lunch geopend is, kun je kiezen uit meer dan 150 soorten smørrebrød.

Alain Ducasse  

Geboortedatum:  13 september 1956
Geboorteplaats: Orthez, Aquitaine, Frankrijk
Nationaliteit: Monaco, Frankrijk
Kookstijl: moderne Franse keuken
Michelin sterren: 3

Alain Ducasse is een beroemde Frans Monegaskische topkok die een imperium met een flink aantal restaurants in verschillende landen heeft opgebouwd, waarvan een aantal inmiddels 3 Michelin sterren heeft. Daarnaast heeft hij kookscholen en publiceert Alain Duscasse met succes kookboeken.

Restaurants van Alain Ducasse (selectie)

  • Alain Ducasse at the Dorchester. Londen, Engeland (Michelin: ***)
  • Le Louis XV, Monte Carlo, Monaco (Michelin: ***)
  • Le Meurice, Parijs, Frankrijk (Michelin: ***)

Rasmus Kofoed 

Geboren op: 22 augustus 1974
Geboorteplaats: Birkerød, Denemarken
Nationaliteit: Denemarken
Restaurant: Geranium, Kopenhagen
Michelin sterren: 2 (Restaurant Geranium)
Bocuse d’Or: 2011

Alain Roux  

Geboortedatum: 27 maart 1968
Geboorteplaats: Londen, Engeland
Nationaliteit: Engeland, Verenigd Koninkrijk
Restaurant: The Waterside Inn, Bray, Berkshire, Engeland
Michelin sterren: 3

Alain Roux is de zoon van de Franse topkok en uitbater van het restaurant The Waterside Inn Michel Roux (19 april 1941). In Engeland is hij ook bekend geworden als presentator en jurylid van kookprogramma’s zoals het BBC programma Masterchef.

Beroemde Koks (Benoît Violier)Benoît Violier  

Geboortedatum: 22 augustus 1971
Geboorteplaats: Saintes, Charente-Maritime, Frankrijk
Overleden op: 31 januari 2016
Sterfplaats: Crissier, Zwitserland
Leeftijd: 44 jaar
Doodsoorzaak: zelfmoord (schot door het hoofd)
Nationaliteit: Zwitserland
Restaurant:  Restaurant de l’hôtel de Ville, Crissier, Zwitserland
Michelin sterren: 3

Het restaurant de l’Hôtel de Ville in Crissier van de Zwitsers-Fransche chef Benoît Violier, werd door het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken in december 2015 uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. En iets meer dan een maand later maakte Benoît Violier met een schot door het hoofd een einde aan zijn leven. Het dramatische voorval leidde tot veel discussie over de druk en stress in de wereld van de haute-cuisine. 


 

Share