Wat is Ayurvedisch Koken?

Wat is Ayurvedisch koken?

Om een antwoord te geven op de vraag wat Ayurveda en Ayurvedisch koken zijn en betekenen, is niet eenvoudig. Op deze pagina vind je advies, tips en uitleg over Ayurvedisch koken.

Wat zijn de principes van Ayurveda?

In haar Ayurveda kookboek legt Lies Ameeuw kort en helder uit in het eerste hoofdstuk wat de principes zijn van de Ayurveda. Het is een al eeuwenoud systeem met vele begrippen die we in de Westerse wereld niet kennen. Maar heel kort kan ik er wel iets over zeggen. Ayurveda is een manier van leven die afkomstig is uit India. Het woord Ayurveda is een samenstelling van twee woorden, namelijk Ayur wat leven betekent en Veda dat weten betekent. In het Nederlands vertaald betekent Ayurveda dus: weten hoe te leven. Ayurveda gaat dus over leven en om het nog beter te formuleren: over hoe bewust in het leven te staan. Want bij Ayurveda zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lichaam heeft invloed op de geest en de geest heeft invloed op het lichaam. Een van de manieren om goed voor je lichaam (en dus ook je geest!) te zorgen, is jezelf goed en gezond te voeden. Hierbij wordt rekening gehouden met de drie bewegingen: Vata, Kapha en Pitta. En dat is waar Ayurvedisch koken naar streeft.

Ayurveda Kookboek van Lies Ameeuw

Lies Ameeuw biedt talloze recepten die aansluiten bij een Ayurvedische Lies Ameeuw - Ayurveda Kookboekmanier van leven De voedzame granenpap is een van de Ayurvedische recepten, ideaal voor Vata’s en Pitta’s!

Titel kookboek: Ayurveda Kookboek
Schrijfster: Lies Ameeuw
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Prijs: € 24,99
…uitgebreide informatie >

Gerelateerde Informatie: