Ketchup – Informatie en Ingrediënten

Ketchup Informatie en Ingrediënten

Ketchup is één van de populairste sauzen waarvan we gebruik maken bij ons eten. Smaakmaker bij snacks als hamburgers, frikandellen en op het broodje worst. In het buitenland is ketchup ook mateloos populair op frietjes.

Wat zijn de ingrediënten van ketchup?

KetchupAls het goed is, bestaan ketchup grotendeels uit tomaten, of beter gezegd tomatenpuree. Verder bevat ketchup suiker, azijn, zout en kruiden. Sommige merken ketchup bevatten ook nog een additief om de smaak en/of dikte op peil te houden. Over het algemeen zit er vrij veel suiker in ketchup. In sommige merken biologische ketchup is de hoeveelheid suiker veel minder of wordt er gekozen voor een andere zoetstof als alternatief.

Biologische ketchup verschil met gewone ketchup.

Inmiddels is er een aantal merken en fabrikanten die biologische ketchup in het assortiment hebben opgenomen. Het belangrijkse verschil met gewone ketchup is dat de biologische variant grotendeels is gemaakt met ingrediënten die biologisch gekweekt zijn. Waar je ook nog op kunt letten is welke zoetstof er gebruikt is. Via onderstaande links vind je er meer informatie over, inclusief de ingrediënten en andere wetenswaardigheden van deze biologische ketchup.
> AH puur & eerlijk Biologische Tomatenketchup
> Bio+ Tomatenketchup
> Heinz Tomato Ketchup Bio
> Healthy Planet Tomatenketchup Classic


Trefwoorden: Ketchup | Informatie | Ingrediënten | Soorten | Verschillen