Zelf Gezonde Pepernoten Maken

Hoe kun je zelf gezonde pepernoten maken die lekker zijn?

Sinterklaas is in het land! De pepernoten lagen natuurlijk al weer maanden in de schappen, en hoewel ik dol ben op pepernoten, heb ik me er eigenlijk niet aan vergrepen. Van pepernoten blijf ik eten, en dat komt mijn energie niveau maar matig ten goede. Omdat ik ze zo lekker vind, ben ik op zoek gegaan naar recepten om zelf gezonde pepernoten te maken met suikervervangers zoals bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of dadels. En ik heb ze gevonden! Als een kind zo blij drie recepten getest (en vooral gegeten), van drie verschillende mensen / bronnen.

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Zoals zovelen, haal ik de begrippen pepernoot en kruidnoot door elkaar. In feite wordt er vaak pepernoot gezegd, maar kruidnoot bedoeld. Zo ook bij mij. Ik ben vooral dol op kruidnoten. Pepernoten kunnen me gestolen worden. Dus heb ik recepten getest voor kruidnoten. Die in de kookboeken ook standaard pepernoten genoemd worden. Gelukkig weet ik vrij zeker dat het wel kruidnoten zijn (gezien de kruiden die gebruikt worden). Wil je meer weten over het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?…lees verder >

Pepernoten maken volgens een recept van Rens Kroes

Het eerste recept is van Rens Kroes en komt uit haar tweede gezonde receptenboek “Power Food. Van Friesland naar New York.” De foto op bladzijde 113 van het kookboek belooft veel goeds. Het ziet er helemaal uit als de pepernoten waar ik zin in heb! Om te zoeten gebruikt Rens Kroes in dit recept zowel dadels als wat kokosbloesemsuiker…lees verder >

Pepernoten volgens een recept van Amber AlbardaPepernoten bakken volgens het recept van Amber Albarda

Het tweede pepernoten recept dat ik heb geprobeerd, is dat van Amber Albarda uit haar kookboek “Gezond Feesten”. In zo’n boek kunnen de pepernoten niet ontbreken, leek me. En dat klopt ook. Ook deze pepernoten zagen er zeer appetijtelijk uit op de foto! Ik kreeg er direct trek van! Amber Alberda maakt gebruik van amandelmeel, waar Rens voor speltmeel ging…lees verder >

Recept voor glutenvrije pepernoten zonder suiker

Als laatste heb ik een recept van internet geplukt. Eigenlijk een recept voor chocoladepepernoten, maar gezien mijn toch wat luie aard in de keuken, heb ik het choco laagje achterwege gelaten. Dit  recept voor pepernoten is zowel suikervrij als glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen die geen gluten mogen of willen eten, bijvoorbeeld voor mensen met coeliakie…lees verder >

Lekkere suikervrije pepernoten bakken

Wel of geen suiker, daar is de laatste tijd genoeg over te doen. Er duiken steeds meer geluiden op van mensen die graag hun suikergebruik willen minderen. Hoe kun je wél genieten van lekkere pepernoten, maar zonder geraffineerde suiker? …lees verder >

Gerelateerde Informatie en Tips