Glutenvrije pepernoten bakken

Glutenvrije pepernoten bakken

Ik heb een goed recept om glutenvrije pepernoten te bakken van internet geplukt. Eigenlijk een recept voor chocoladepepernoten, maar gezien mijn toch wat luie aard in de keuken, heb ik het choco laagje achterwege gelaten.

Recept voor glutenvrije en suikervrije pepernoten

Dit recept voor pepernoten is zowel suikervrij als glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen die geen gluten mogen of willen eten, bijvoorbeeld voor mensen met coeliakie. Ik heb boekweitmeel gebruikt. Maar er zijn nog wel wat andere glutenvrije meelsoorten te bedenken. Maar boekweit heeft van zichzelf nog een wat bindende werking. Veel andere glutenvrije meelsoorten niet, en daardoor kan het resultaat wat tegen vallen. Terug naar het recept! Het is super simpel, om te zoeten wordt gebruik gemaakt van kokosbloesemsuiker. Verder zit er behoorlijk wat kokosolie in, wat ik vooral tijdens het kneden en balletjes draaien merkte: mijn handen zaten goed in de olie. Bijkomend voordeel: er bleef betrekkelijk weinig deeg aan mijn handen plakken.

Het lekkerste recept voor gezonde pepernoten

Wat mij betreft is dit het lekkerste recept voor gezonde pepernoten wat ik geprobeerd heb! Deze pepernoten waren ook het meest knapperig en kwamen het dichtst in de buurt op wat ik had verwacht en gehoopt! Ik heb het recept hier gevonden.

Video met uitleg en tips hoe je glutenvrij pepernoten kunt bakken

Op youtube kwam ik onderstaande video tegen waarin wordt getoond hoe je glutenvrije pepernoten met een laagje van chocolade kunt maken.

Pepernoten volgens een recept van Amber AlbardaGerelateerde Informatie:
> Verschil Pepernoten en Kruidnoten
> Pepernoten van Amber Albarda
> Pepernoten van Rens Kroes

Trefwoorden: Glutenvrije Pepernoten Bakken | Advies | Ingrediënten | Maken | Tips