Pepernoten Bakken Amber Albarda Recept

Pepernoten Bakken Amber Albarda Recept

Het tweede gezonde pepernoten recept dat ik heb geprobeerd is dat van Amber Albarda uit haar kookboek “Gezond Feesten”. In zo’n boek kunnen de pepernoten niet ontbreken, leek me, en dat klopt ook. Ook deze pepernoten zagen er zeer appetijtelijk uit op de foto! Ik kreeg er direct trek van! Onderstaand vind je mijn ervaring met het pepernoten bakken volgens het Amber Albarda recept.

Ervaring met het recept van gezonde pepernoten bakken Amber Alberda

Amber Alberda maakt gebruik van amandelmeel, waar Rens Kroes voor speltmeel gaat. Verder gebruikt ze enkel kokosbloesemsuiker Pepernoten volgens een recept van Amber Albardaom te zoeten. Simpel recept, ik was er sneller mee klaar dan het recept van Rens Kroes, vooral omdat er geen dadels gemalen hoefden te worden. Ook hier was het draaien van de bolletjes veruit het meeste werk. Qua smaak: net uit de oven waren ze lekker en licht knapperig. Eenmaal afgekoeld deden ze me haast meer aan bitterkoekjes met koekkruiden denken. Net zo zacht en de amandelsmaak overheerst wat te veel wat mij betreft.  Op zich niets mis mee, maar ik verwacht toch een iets andere structuur (knapperig!) en smaak  bij pepernoten.

Amber Albarda - Gezond FeestenGezond Feesten Kookboek van Amber Albarda

Schrijfster: Amber Albarda
Uitgekomen: 2015
Uitgeverij: Unieboek Spectrum
Prijs: € 25,00
…uitgebreide informatie en bestellen >

Gerelateerde Blogs:
> Appelflappen Bakken Amer Albarda Recept
> Zelf Gezonde Pepernoten Maken
> Verschil tussen Pepernoten en Kruidnoten >