Pepernoten Maken Recept van Rens Kroes

Pepernoten-van-Rens-KroesPepernoten maken recept van Rens Kroes

Dit recept is van Rens Kroes en komt uit haar tweede gezonde receptenboek “Power Food. Van Friesland naar New York.” De foto op bladzijde 113 van het kookboek belooft veel goeds. Het ziet er helemaal uit als de pepernoten waar ik zin in heb! Om te zoeten gebruikt Rens Kroes in dit recept zowel dadels als wat kokosbloesemsuiker. Beide producten die ik standaard in huis heb, omdat ik ze lekker vind en mijn bloedsuikerspiegel er goed op reageert. Je kunt lezen wat mijn ervaring zijn met het maken van pepernoten met een recept van Rens Koes.

Het blenderen van de dadels voor de pepernoten vond ik lastig

Je moet de dadels even blenderen om er een plakkerig goedje van te maken. Dat ging bij mij niet helemaal goed. Het was zo weinig dat het na een rondje van de messen al tegen de kant geplakt zat. Terug naar het midden scheppen bood weinig soelaas. Maar vooruit, dat mocht de pret niet drukken, dan maar wat grotere stukjes dadel er in.

Het recept voor gezonde pepernoten van Rens Kroes is goed te doen!

Het recept is redelijk simpel, al vond ik het verwerken van de dadels wel een beetje een gedoe. Maar ik ben dan ook een gemakzuchtige bakker. Het draaien van de balletjes vergt wel wat geduld, maar uiteindelijk had ik een flinke bakplaat vol pepernoten. De smaak was lekker, wat ik wel jammer vond, was dat ze niet knapperig waren. Misschien de stukjes dadel? Ik heb geen idee.

Rens Kroes Power Food. Van Friesland naar New YorkPower Food. Van Friesland naar New York

Schrijfster: Rens Kroes
Uitgekomen: 2015
Uitgeverij: Unieboek Spectrum
Prijs: € 19,99
…uitgebreide informatie en bestellen >

Gerelateerde Informatie:
> Zelf Gezonde Pepernoten Maken
> Pepernoten bakken Amber Albarda recept
> Verschil tussen Pepernoten en Kruidnoten