Appelflappen Bakken Amber Albarda Recept

Appelflappen Bakken Amber Albarda Recept

Soms heb je zomaar zin in iets! Ik had onlangs zin om zelf appelflappen te bakken, dus ging ik op zoek naar een leuk recept. Amber Albarda heeft diverse kookboeken op haar naam staan. “Gezond Feesten” is, zoals de naam al zegt, bedoeld om tijdens de feestdagen te kunnen genieten vanAppelflappen Amber Albarda Recept allerlei lekkers, zonder een lamlendig gevoel achteraf! In het kookboek “Gezond Feesten” staan recepten die passen bij allerlei feesten door het jaar heen en die er heerlijk en creatief uit zien. Maar met de decembermaand in het vooruitzicht, was het natuurlijk logisch om iets te maken uit die periode! Ik had al zin in appelflappen, dus de keuze was simpel: appelflappen bakken volgens het Amber Albarda recept. Een ouderwetse lekkernij die tijdens Oud en Nieuw niet mag ontbreken. Maar waarom beperken tot Oud en Nieuw?! Appelflappen zijn wat mij betreft sowieso een lekker hapje, ik eet ze alleen zelden vanwege de suikers die je in de meeste gangbare appelflappen vindt.

Gezonde en lekkere appelflappen van Amber Albarda

De appelflappen van Amber Albarda bieden echter een uitkomst! Door gebruik te maken van speltbladerdeeg en kokosbloesemsuiker blijft de suikerdip bij mij uit. Ik houd van recepten die simpel, snel en makkelijk zijn. Nou, dat zijn deze appelflappen zeker. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is de appel snijden en die samen met de overige ingrediënten op het bladerdeeg mikken. Peace of cake! Het meeste werk was eigenlijk nog het snijden van de appel en het scheiden van het ei. Als dat het ergste is….! Het speltbladerdeeg verdraagt mijn lijf ook een stuk beter dan gewoon bladerdeeg, kortom: ik ben enthousiast! Zo enthousiast dat ik ze de afgelopen drie weken al twee keer gemaakt heb en ik zeker niet van plan ben de appelflappen uit het kookboek van Amber Alberda alleen maar tot de decembermaand te beperken!

TIP: Bewaar de afgekoelde appelflappen in een in de koelkast. Ze blijven lekker!

In het recept staat dat je de appelflappen warm moet eten. Dat is natuurlijk wel erg lekker, maar als je ze laat afkoelen en daarna in een goed afsluitbare plastic (Tupperware) doos doet, zijn ze echt wel een paar dagen lekker!

TIP 2: De appelflappen worden beter als je speltbladerdeeg gebruikt!

Ben je niet gewend je boodschappen bij een biologische supermarkt te doen, dan raad ik je in dit geval toch aan er een in jouw buurt op te zoeken. Ik ben het speltbladerdeeg in een gewone supermarkt nog niet tegen gekomen, in de Randstad. Natuurlijk kan je gewoon bladerdeeg gebruiken, maar ik merkte echt verschil. Mijn lijf geeft duidelijk de voorkeur aan speltbladerdeeg!

Amber Albarda - Gezond FeestenGezond Feesten Kookboek van Amber Albarda

Schrijfster: Amber Albarda
Uitgekomen: 2015
Uitgeverij: Unieboek Spectrum
Prijs: € 25,00
…uitgebreide informatie en bestellen >

Gerelateerde Informatie:
> Pepernoten Bakken Recept van Amber Albarda
> Gezonde lekkere pepernoten maken >