Suikervrije Fudge Amber Albarda Recept

Uitgeprobeerd: Suikervrije Fudge Amber Albarda Recept

Wat een heerlijk recept vond ik: de suikervrije fudge volgens het Amber Albarda recept, met als smaakbepalers onder andere chocola (rauwe cacao) en amandelpasta. Gezond genieten, want suikervrij. Dat wil zeggen, zonder geraffineerde suikers. Extra fijn om iets lekkers te eten als het ook nog eens goed voor je is! Of in ieder geval, niet slecht! Om de fudge de zoete smaak te geven, gebruikt Amber Albarda twee alternatieve zoetmiddelen: banaan en ahornsiroop. De overige ingrediënten zijn amandelpasta, kokosolie, rauwe cacaopoeder en wat vanille-extract.

Hoe maak je deze gezonde snack met chocola (rauwe cacao) en amandelpasta van Amber Albarda?

Eigenlijk is het heel simpel: alle ingrediënten moeten worden vermalen tot een dikke pasta. Ze adviseert hiervoor een keukenmachine of een sterke blender. Helaas heb ik thuis nog geen keukenmachine, maar wel een redelijk goede blender. Omdat ik het eerst wilde testen, heb ik de helft van de ingrediënten gebruikt. Dat was eigenlijk wat te weinig. Ik hield vooral nog wat stukjes banaan. Maar de smaak was echt super! Dus het daarna in een bakje gedaan. Amber tipt hierbij nog om het bakje te bekleden met op maat geknipt bakpapier, wat inderdaad slim is, anders krijg je het er haast niet uit. Als je het bakje een half uur in de vriezer zet, Het was zo snel op, dat ik het gelijk nog een keer heb gemaakt!

Tip: Je kunt de Fudge van Amber Albarda ook maken zonder keukenmachine

Als je het niet erg vind als er nog wat stukjes in je suikervrije  fudge zitten, zou je de ingrediënten ook in een kommetje kunnen doen en door elkaar prakken. Je krijgt natuurlijk niet zo’n egale pasta als wanneer je het in een blender of keukenmachine doet, maar het doet wat mij betreft niets af aan de smaak. Om het geheel iets smeuïg te maken, heb ik wel van tevoren de kokosolie gesmolten. Voor mij ideaal, aangezien ik het mezelf graag zo makkelijk mogelijk maak. En door het op deze manier te doen, scheelt het me weer een keer de blender schoon maken ;-).

Tip: Bezwaar de chocolade fudge in de vriezer, dan wordt hij lekker krokant

ik bewaar de fudge het liefst in de vriezer en niet in de koelkast, omdat ik het lekker vind als de fudge niet te zacht is. Wil je geen pijnlijke tanden krijgen van dit koude goedje, haal het dan vlak voor je het wilt eten uit de vriezer. Met vijf minuutjes is de ergste kou er af. Natuurlijk kun je de fudge ook in de koelkast bewaren, maar dan wordt het bij mij behoorlijk zacht en kleverig.

Beoordeling van het Suikervrije Fudge Recept van Amber Albarda

Echt super lekker, heel erg simpel en zeker een recept dat ik veel en veel vaker zal gaan proberen. Zelf merk ik wel dat ik matig moet zijn met de ahorn siroop, dus ipv haar 3 eetlepels heb ik een kleine twee eetlepels gebruikt. Zeker met een goede rijpe banaan, gaat dat uitstekend. Ik ben dus ontzettend enthousiast, en zou het iedereen aanraden om te maken. Tenzij je niet van amandelpasta en chocola houdt!

Waar vind je het complete recept voor gezonde fudge van Amber Albarda?

Nieuwsgierig geworden en wil je deze gezonde fudge van Amber Albarda ook eens proberen? Deze link leidt naar het recept! Daar vind je de exacte hoeveelheden en de omschrijving van haar zelf.

Gerelateerde Informatie:
> Appelflappen bakken, Amber Albarda Recept
> Pepernoten Bakken, Amber Albarda Recept
> Recept voor Dadels met Chocolade (Suikervrij)