Nieuwe Kookboeken Oktober 2017 Recensie Tips

Wat zijn de nieuwe kookboeken oktober 2017? Op deze pagina is een overzicht te vinden van interessante en bijzondere nieuwe kookboeken die in de maand oktober 2017 zullen verschijnen.

Nieuwe Kookboeken Oktober 2017 Recensie Tips

Uiteraard zijn Nederlandse kookboeken opgenomen. Maar je vind hier ook kookboeken die in het Engels verschijnen. Het overzicht nieuwe kookboeken oktober 2017 recensie tips informatie en bestelmogelijkheden is alfabetisch ingedeeld op naam van de schrijver of schrijfster.

< September 2017 | Overzicht 2017 | November 2017 >

Overzicht van Nieuwe Kookboeken Oktober 2017

Hieronder staan de tips van de redactie van nieuwe kookboeken die in oktober 2017, naar verwachting, zullen verschijnen. De links op de pagina verwijzen naar een recensie of naar de bestel mogelijkheden van het betreffende kookboek.

Spaans Kookboek Sandra Alvarez Sabor Sabor Recensie¡Sabor Sabor!

De nieuwe Spaanse keuken

  • Soort kookboek: Spaans kookboek, Recepten uit Spanje
  • Schrijfster: Sandra Alvarez
  • Uitgever: Terra
  • Verschenen: 4 oktober 2017
  • Omvang; 224 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Recensie kookboek: Sandra Alvarez zou je kunnen kennen van het tv-programma MasterChef Holland waaraan ze in 2015 deelnam. Alhoewel geboren in Amsterdam, is ze van Spaans-Chinese afkomst. Vooral haar Spaanse familie inspireerde haar tot koken. Via haar website Sandaskitchen.nl kreeg ze een groep trouwe volgers. En nu is er haar kookboek Sabor Sabor met moderne Spaanse gerechten…lees verder >
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Yvette van Boven Home Sweet Home Xmas KerstkookboekHome Sweet Home Xmas

Kerstgerechten van Yvette van Boven

  • Soort kookboek: kerstkookboek
  • Schrijfster: Yvette van Boven  (Nederland)
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschenen: 17 oktober 2017
  • Omvang: 304 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 29,95
  • Inhoud kookboek: Een romantische eerste kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met uw complete schoonfamilie over de vloer? Met Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven komt u altijd goed beslagen ten ijs. Een crème van pompoen met steranijs & kreeftenstaartjes, parelhoen met saus van prosecco met groene druiven, een terrine van wild konijn & pistache en een champagnemousse met vijgen in champagne- lauriersiroop… Loopt het water u al in de mond, maar ziet u op tegen de kookstress? Met Home Sweet Home Xmas is dat niet nodig! Kookengel Yvette van Boven geeft talloze tips voor een kerst zonder ingewikkeld gedoe of paniek.  Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk van tevoren te maken en het boek bevat zelfs een heleboel voorbeeldmenu’s, zodat u ook niet hoeft na te denken over mooie combinaties van voor-, bij-, hoofd- en nagerechten. De recepten zijn verdeeld in voorbereiden en bereiden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ze hoeven alleen op de dag zelf nog even afgemaakt te worden. Zo is het voor uzelf ook een feest en kunt u lekker met een glaasje aanschuiven bij uw visite.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Eataly Italiaanse Kookboek De Zilveren Lepel RecensieEataly

Eigentijds Italiaans koken

  • Soort kookboek: Italiaans kookboek
  • Schrijver: De Zilveren Lepel 
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschenen: 4 oktober 2017
  • Omvang: 568 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 45
  • Recensie kookboek: De culinaire talenten van De Zilveren Lepel hebben met Eataly weer een zeer kloek en uitgebreid kookboek afgeleverd. In Eataly staat de moderne Italiaanse keuken centraal. Meer dan 300 recepten is het mooi uitgegeven en vuistdikke kookboek rijk. De Italiaanse keuken kent uiteraard een lange traditie en vaak worden de recepten van generatie op generatie doorgegeven en tientallen jaren lang gebruikt. Toch treedt ook in de Italiaanse keuken langzaam maar zeker enige modernisering plaats. En Eataly kun je opvatten als de weerslag van deze modernisering…lees verder >
  • Waardering★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Kookboek Happy Pear Stephen & David Flynn RecensieDe wereld van de Happy Pear

Simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven

  • Soort kookboek: vegetarisch kookboek
  • Schrijvers: David Flynn, Stephen Flynn (Ierland)
  • Uitgever: Scriptum
  • Verschenen: 27 oktober 2017
  • Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,95
  • Recensie kookboekDe Ierse tweelingbroers Stephen & David Flynn hebben inmiddels ook over de landsgrenzen bekendheid gekregen met hun vegetarische gerechten. Inmiddels hebben ze drie locaties waar hun gerechten gegeten kunnen worden en waar je ingredienten kunt kopen, in dorpen even ten zuiden van Dublin. Natuurlijk is het leuk om er langs te gaan als je in Ierland bent. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er nu hun kookboek De wereld van de Happy Pear. Een kookboek vol met vegetarische recepten voor elk moment van de dag en elke maaltijd…lees verder >
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Heel Holland Bakt Kerst KookboekHeel Holland Bakt Kerst

  • Soort kookboek: feestdagen bakboek, kerstkookboek
  • Schrijver: Heel Holland Bakt (Nederland)
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Verschenen: 31 oktober 2017
  • Omvang: 144 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: In Heel Holland Bakt Kerst vind je de lekkerste baksels – zoet én hartig – voor de feestdagen. Van zelfgebakken kerstkoekjes voor in de boom tot ware spektakelstukken voor bij het kerstdiner. Met kerstklassiekers als kerststol, koekhuisjes en bûche de Noël of pavlova-stapeltaart…lees verder >
  • …Meer Informatie Recensies en Bestellen >

Sergio Herman Just Cook It Recensie KookboekJust Cook It

Meer dan 80 snelle recepten voor thuis

  • Soort kookboek: snelle recepten voor thuis
  • Schrijvers: Sergio Herman (Nederland)
  • Aantal recepten: 80+
  • Uitgever: Carrera
  • Verschenen: 9 oktober 2017
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek / Ebook
  • Prijs: € 29,99
  • Inhoud kookboek: Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: Just Cook It.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Yvon Jaspers Scandinavisch kookboek De keukentafel van het noordenDe keukentafel van het noorden

Fika, hygge en maak je leven zo lekker møgelijk

  • Soort kookboek: Scandinavisch kookboek
  • Schrijfster: Yvon Jaspers (Nederland)
  • Uitgever: Carrera Culinair
  • Verschenen: oktober 2017
  • Omvang: 240 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken…lees verder >
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Vitale Keuken Kookboek Mimi Spencer en Sam Rice RecensieDe vitale keuken

  • Soort kookboek: 40+ kookboek
  • Schrijvers: Mimi Spencer & Sam Rice
  • Aantal recepten: 150+
  • Origineel:
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschenen: 4 oktober 2017
  • Omvang: 304 pagina’s (met foto’s)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: Naarmate je ouder wordt is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar, met onze drukke levens is dit helaas niet altijd even gemakkelijk. Mimi Spencer en Sam Rice hebben de oplossing: De vitale keuken, een kookboek met meer dan 150 lekkere en gezonde gerechten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Geïnspireerd op uitheemse kooktradities uit bijvoorbeeld Bali, Japan, Peru, India en het Middellandse Zeegebied. Spencer en Rice merkten dat hun smaak en behoeftes na hun veertigste veranderden. We hebben vitaminen- en mineralenrijk voedsel nodig om ons te beschermen tegen verlies van spiermassa. We hebben meer magere eiwitten, een matige hoeveelheid goede, langzaam verbrandende koolhydraten en heel veel darmvriendelijke probiotica nodig. Daarnaast zijn veel fyto-oestrogenen als lijnzaad, groene bladgroenten en peulvruchten onontbeerlijk. We kunnen met minder calorieën toe, maar ze moeten wel voedzaam en verzadigend zijn. En dit alles bieden de auteurs aan met heerlijke en aantrekkelijke gerechten die zijn goedgekeurd door diëtiste en voedingsdeskundige dr. Sarah Schenker. Bij elk recept staat aangegeven waar het goed voor is, te denken aan bijvoorbeeld spijsvertering, bloedsuikerspiegel, een gezond hart en gezonde botten en gewrichten. Het is belangrijk om voedingstoffen binnen te krijgen door minder suiker te eten en juist meer goede vetten en koolhydraten. De vitale keuken is dan ook gevuld met smakelijke recepten, van een gezonde kom havermoutpap bij het ontbijt tot salades en soepen bij de lunch en heerlijke dinergerechten om de dag verzadigd mee af te sluiten. Er bestaat geen antiverouderingsvoedsel. De klok kunnen we niet terugdraaien, maar met kleine aanpassingen en een beetje moeite kunnen we wel langer gezond blijven.Zie de recepten in De vitale keuken als een manier om je dagelijkse eetpatroon te herzien of bij te stellen om ook in de toekomst goed te blijven presteren.
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Suriman Cooking Surinaams KookboekSuriman Cooking

Op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken

  • Soort kookboek: Surinaams kookboek
  • Schrijvers: Moreen, Aretha en Martha Waal
  • Aantal recepten: 80 gerechten
  • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  • Verschenen: 2017
  • Omvang: 175 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Prijs: € 24,99
  • Inhoud kookboek: SuriMAM Cooking is een uitnodigend kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.
  • …Meer Informatie en Bestellen >