Kookboek Happy Pear Stephen & David Flynn Recensie ★★★

Kookboek Happy Pear Stephen & David Flynn Recensie ★★★

Kookboek Happy Pear Stephen & David Flynn Recensie ★★★
De Ierse tweelingbroers Stephen & David Flynn hebben inmiddels ook over de landsgrenzen bekendheid gekregen met hun vegetarische gerechten. Inmiddels hebben ze drie locaties waar hun gerechten gegeten kunnen worden en waar je ingredienten kunt kopen, in dorpen even ten zuiden van Dublin. Natuurlijk is het leuk om er langs te gaan als je in Ierland bent. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er nu hun kookboek De wereld van de Happy Pear. Een kookboek vol met vegetarische recepten voor elk moment van de dag en elke maaltijd. Maar niet alleen dat, ook vertellen de broers graag over hun ideeën over voeding en laten ze liefhebbers van hun gerechten en benaderingswijze aan het woord.

Aanstekelijk en enthousiast kookboek dat stimuleert om zelf vegetarisch te koken
Al met al is het een zeer goed vegetarisch kookboek geworden. De recepten zijn goed tot in detail beschreven en de gerechten prima zelf te maken als je de stappen volgt. Van elke gerecht is een foto te vinden, alhoewel niet altijd direct bij het recept geplaatst (meestal wel trouwens). Het enige dat mist bij de recepten is een aanduiding van de bereidingstijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je verrast wordt, als je het recept niet van tevoren hebt doorgelezen. Een klein ander minpuntje is dat het kookboek erg “vol” is. Er staat soms erg veel tekst op een pagina waardoor je soms de indruk krijgt dat het gerecht erg ingewikkeld is, terwijl dit meestal niet het geval is. De toelichting die de broers geven op hun denkwijze is zeker verhelderend, vooral als het gaat om de keuzes die ze maken. Wat minder toevoegt zijn de stukjes over de fans van de Happy Pear. Maar al met al is het kookboek de wereld van de Happy Pear van Stephen & David Flynn een aanstekelijk en enthousiast kookboek dat stimuleert om zelfs vegetarische gerechten uit te proberen, zelfs als je een vleesliefhebber bent. Het Kookboek de wereld van de Happy Pear van Stephen & David Flynn is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Pluspunten Kookboek Happy Pear
– Enthousiast en prikkelend kookboek
– Heldere en duidelijke recepten
– Elke gerecht heeft een foto
– Goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten Kookboek Happy Pear
– Ontbrekend van de totale bereidingstijd
– Soms iets te volle pagina’s
– Iets te veel “fans” van de Happy Pear die hun verhaal doen

KOOKBOEK THE HAPPY PEAR – STEPHEN & DAVID FLYNN
Simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven
– Titel: De wereld van de Happy Pear
– Soort kookboek: vegetarisch kookboek
– Schrijvers: David Flynn, Stephen Flynn (Ierland)
– Uitgever: Scriptum
– Verschenen: 27 oktober 2017
– Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 24,95
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud kookboek The wereld van de Happy Pear
Voor de Ierse broers David en Stephen Flynn, the Happy Pear, staan plezier, smaak en vriendschap centraal bij het koken. Hun boodschap: eet meer groenten! Met groenten kun je eindeloos variëren, ze zitten bomvol smaak en zijn heel makkelijk te bereiden. In ‘De wereld van de Happy Pear’ vind je meer dan honderd verrassende plantaardige recepten die je doen watertanden, zoals een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus, groentepaella, spinazie-aardappelkoekjes, soep van waterkers met geroosterde walnoten, een regenboogterrine van groenten en een chocoladetaart met zoute karamel. Ook vind je tips voor een gezonde leefstijl, hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en hoe je lekker plantaardig kookt, ook als het gaat om een zomerse barbecue of een eivrije pavlova. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn! De Ierse tweelingbroers David and Stephen Flynn waren gewone jongens die wel van een biertje (of twee) en een lekker lapje vlees hielden. Totdat ze – geheel onafhankelijk van elkaar – vegetariër werden. Dat veranderde hun leven en ze ontwikkelden een aanstekelijke passie voor gezond en goed eten. Hun Happy Pear-café, -winkel en -merk zijn inmiddels bekend tot ver buiten Ierland.

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Yvette van Boven – Home Sweet Home (Iers Kookboek) >
Kookboeken Recensies 2017
Nieuwe Kookboeken 2017 Overzicht