Ayurvedisch ontbijt van Lies Ameeuw

Ayurvedisch ontbijt van Lies Ameeuw: een gezonde, voedzame granenpap

De Ayurveda heeft mooie ideeën over eten en voeding, vind ik. Een van de dingen die ik er zo leuk aan vind, is dat ze uitgaan van verschillende types mens, waar de voeding aan wordt aangepast. Een van de recepten die ik vond, was een Ayurvedisch ontbijt van Lies Ameeuw, namelijk een gezonde en voedzame granenpap. En voedzaam was het, ik heb er uren energie uit gehaald!  Het recept staat in een kookboek van Lies Ameeuw: “Ayurveda Kookboek – Voor wie gezond en bewust wil leven” .

Beoordeling recept van Lies Ameeuw: een voedzame granenpap

Het recept van Lies Ameeuw voor Vata’s en Pitta’s is zeker de moeite waard om te proberen. Er is niet veel voor nodig. Wat granen (ik heb havervlokken gebruikt), rijstmelk of andere plantaardige melk, rozijnen, geschaafde amandelen en wat kruiden (saffraan en kardemom). De eenvoud maakt het juist ontzettend lekker. Je kunt nog wat zoetstof naar keuze toevoegen, maar ik vond dat niet nodig. Wel heb ik er een appel aan toegevoegd. Of dat helemaal past binnen de Ayurvedische principes, durf ik niet te zeggen, maar ik vond het wel een waardevolle toevoeging (als in: lekker!). Ben je nieuwsgierig geworden naar de Ayurveda en hoe je op een Ayurvedische manier kunt eten, dan is het boek van Lies Ameeuw zeker een aanrader. Herken je jezelf als Pitta of Vata, dan zou ik de voedzame granenpap beslist eens uitproberen als ontbijt!

Lies Ameeuw - Ayurveda KookboekKookboek van Lies Ameeuw – Ayurveda Kookboek

Titel kookboek: Ayurveda Kookboek
Schrijfster: Lies Ameeuw
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Prijs: € 24,99
…uitgebreide informatie >

Gerelateerde Informatie: