Bieslook en Polenta Recensie Vegetarisch Kookboek

Bieslook en Polenta Recensie Vegetarisch Kookboek

Bieslook en Polenta Recensie. Om maar gelijk een oordeel te geven Bieslook en Polenta is een prachtig vormgegeven vegetarisch kookboek met bijzondere en lekkere recepten. De sympathieke kleine Uitgeverij Snor uit Utrecht heeft er goed aan gedaan om dit bijzondere kookboek in Nederlandse vertaling uit te geven en zo beschikbaar te maken voor thuiskoks die de Duitse taal niet machtig zijn. Het vegetarische kookboek is met veel aandacht voor sfeer uitgegeven en staat vol met mooie en sfeervolle foto’s waarin de vegetarische gerechten goed illustreren waar het de makers om gaat.

Bieslook en Polenta Recensie Vegetarisch Kookboek

Bieslook & Polenta

Vergetarisch koken op z’n Berlijns

 • Schrijvers: Susann Probst, Yannic Schon
 • Soort kookboek: vegetarisch kookboek
 • Origineel: Krautkopf. Vegetarisch kochen und genießen
 • Nederlandse vertaling: The Language Lab
 • Uitgever: Uitgeverij Snor
 • Omvang: 240 pagina’s (met foto’s)
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Prijs: € 29,99
 • Flaptekst en inhoud kookboek: Vegetarisch koken op z’n Berlijns. Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit heel de wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol gietijzeren pannen en peperkoekhuisjes vind je bijzondere recepten, verzonnen en gefotografeerd door het internationaal befaamde bloggers/fotografenstel Susann Probst en Yannic Schon. Bekend van hun blog Krautkopf.
 • Oordeel redactie: +++++ (uitstekend) Theo Jordaan
 • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bieslook & Polenta Eerlijke en duurzame recepten

Belangrijk om te weten is dat je voor het maken van de recepten die in Bieslook & Polenta worden aangeboden de tijd moet nemen. Het is geen kookboek dat een druk leven en gebrek aan tijd als uitgangspunt neemt. Nee, het is duidelijk een kookboek waarin het tijd nemen om te komen tot een heerlijk gerecht een voorwaarde is. Het is duidelijk een kookboek waarin slow-cooking centraal staat. Fijn is ook de keuze voor eerlijke en duurzame recepten met ingredienten die op een zo verwantwoord mogelijke wijze geproduceerd zijn. Naar sommige producten zul je zelfs op zoek moeten gaan in de natuur. Bieslook & Polenta is een van oorsprong Duits kookboek, geschreven door Susann Probst en Yannic Schon die in Berlijn woonachtig zijn. Sommige van de ingredienten die gebruikt zijn in het Duitse origineel zijn in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar. Echter de vertalers hebben in samenwerking met Probst en Schon gezocht naar goede vervangers die je wel in Nederland kunt kopen als dit het geval is.

Een heerlijk en sfeervol vegetarisch kookboek dat met liefde is gemaakt

Uit alles in het kookboek spreekt liefde voor koken en de wens om op een goede en smaakvolle manier vegetarisch te eten. De indeling per jaargetijde is ook handig. Je kunt dan echt op zoek naar de producten die in het betreffende seizoen goed verkrijgbaar zijn. Hou er wel rekening mee dat veel van de recepten een behoorlijk tijd vergen om te maken. Minpuntje van het kookboek Bieslook & Polenta is dat bij de recepten niet vermeld staat wat de bereidings- en kooktijd is van een recept. Lees daarom het recept dat je van plan bent te gaan maken vooraf goed door om te voorkomen dat je achteraf moet constateren dat je onvoldoende tijd voor de bereiding. Klein ander punt van kritiek is dat er soms gebruik wordt gemaakt van margarine en geen boter en soms zou de uitleg van hoe je iets maakt met duidelijke instructiefoto’s verhelderd kunnen worden. Maar al met al kun je constateren dat Bieslook & Polenta een prachtig gemaakt, inspirerend vegetarisch kookboek dat uitnodigt om zelf aan de slag te gaan. Het vegetarisch kookboek Bieslook & Polenta. Vegetarisch koken op z’n Berlijns krijgt +++++ (uitstekend).

Bijpassende Kookboeken en Informatie

 

Zoekwoorden: Bieslook en Polenta Recensie Boekbespreking Informatie en Bestelmogelijkheden