Zelf Pistache IJs Maken Zonder IJsmachine

Zelf pistache ijs maken zonder ijsmachine?

Zelf pistache ijs maken zonder ijsmachine en dan ook nog eten als ontbijt?! Het kan echt! Pistache ijs maken is niet zo heel moeilijk, volgens Rens Kroes. En ze heeft gelijk. In haar eerste kookboek Powerfood staat een recept dat ik vanochtend heb uit geprobeerd. Zo lekker en een prima ontbijt vanwege de lekkere, maar gezonde ingrediënten. Gaf me gelijk de kans om mijn nieuwste aanwinst in de keuken eens uit te proberen: een magimix Le Micro!  Ik ben laaiend enthousiast, zowel over het recept, als over de minimagimix. Vandaar dat ik mijn ervaring graag met jullie wil delen!

Zelf pistache ijs maken zonder ijsmachine

Zelf pistache ijs maken ingrediënten en apparatuur

  • 2 grote handen pistache noten
  • 2 rijpe bananen uit de diepvries
  • Halve avocado
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Eventueel een eetlepel amandelmelk
  • Keukenmachine of blender

Recept om zelf gezond pistache ijs te maken

Het maken van het recept voor pistache ijs is heel eenvoudig: gooi alle ingrediënten in de keukenmachine of heel krachtige blender, en klaar is je ijs. Rens maakt er nog een topping bij van wat pistache noten gekarameliseerd in de ahornsiroop, maar daar was ik te lui voor. En ook heb ik geen ½ theelepel amandelextract toegevoegd zoals in het oorspronkelijke recept stond. En eerlijk gezegd, vond ik het zo al lekker genoeg en miste ik deze ingrediënten niet! Kortom: zelf pistache ijs maken is een klusje van niks.

Mijn tips en adviezen als je je eigen pistache ijs gaat maken

Als je ook zelf pistache ijs gaat maken, heb ik nog wat tips voor je, zodat je optimaal kunt genieten van je ijs!

  • Zorg ervoor dat de bananen in dunne plakjes in de vriezer liggen. Je keukenmachine of blender zal je dankbaar zijn
  • Neem een echt rijpe avocado en echt rijpe bananen, dit komt de smaak heel erg ten goede!
  • Wil je optimaal gezond pistache ijs? Kies dan voor ongebrande en ongezouten pistache noten. Je kunt ze online bestellen. Google op ongebrande noten, of ongebrande pistache noten en er zijn diverse sites die dit kunnen leveren. Gepeld of ongepeld. Voor ongepelde pistache noten betaal je tussen de €2 en €2,50 per 100 gram. Voor gepelde pistache noten betaal je tussen de €3,50 en €4 per 100 gram
  • Zorg voor een krachtige blender of keukenmachine voor een glad resultaat en eet snel op, anders gaat het ijs effect verloren! (alhoewel ik het met stukjes en iets minder koud nog steeds verrukkelijk vind!)

TIP: Maak en eet het gezonde pistache ijs als ontbijt

Ik vond het zelfgemaakte gezonde pistache heerlijk als ontbijt. Zo lekker dat ik nu nog een portie naar binnen aan het lepelen ben ;-). Wat mij betreft dus een absolute aanrader, dat zelf pistache ijs maken zonder ijsmachine, geïnspireerd op een recept van Rens Kroes!

Gerelateerde Informatie:
> Rens Kroes