Zeewier Kookboek Proef de zee – Recensie en Informatie

Zeewier Kookboek Proef de zee recensie en informatie over de inhoud en recepten. Op 6 maart 2019 is bij Uitgeverij Terra het inspirerende kookboek Proef de zee verschenen, met recepten en uitgebreide informatie over hoe te koken met zeewier.

Zeewier Kookboek Proef de zee Recensie

Zeewier is een belangrijk ingrediënt waarmee voedseltekorten in de wereld bestreden kunnen worden. Het is gezond, duurzaam en een belangrijk als drager van de vijfde smaak, umami, die steeds geliefder is. Bovendien kan het ook gewoon lekker zijn. Het kookboek Proef de zee geeft inzicht in welke soorten zeewier er zijn en hoe je ze kunt gebruiken om er lekkere en gezonde gerechten van te maken.

Inspiratie voor de lekkerse umamirecepten met zeewier

Wel zul je zo nu en dan moeite moeten doen om de benodigde ingrediënten te vinden omdat deze niet altijd algemeen verkrijgbaar zijn. Sterker nog je zal er zelf op uit moeten om zeewier te oogsten. Maar voor de liefhebber van de zee zal dat eerder een voordeel dan een nadeel zij.

Zeewier Kookboek Proef de zee RecensieBoek Kopen

Niet alleen inspireert het kookboek Proef de zee, het informeert iedereen die geïnteresseerd is in moderne culinaire ontwikkelingen. Bovendien is het kookboek mooi uitgegeven en rijk aan mooie foto’s. Kortom een aanrader. Het zeewier kookboek Proef de zee is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Proef de zee

Koken met zeewier

  • Schrijfsters: Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering
  • Onderwerp kookboek: zeewier gerechten
  • Uitgever: Terra
  • Verschenen: 6 maart 2019
  • Omvang: 194 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Kookboek
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Inhoud van het zeewier kookboek Proef de zee

Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingrediënt van de toekomst. Het is lekker, veelzijdig, duurzaam en het bevat de vijfde smaak, umami. Bovendien heeft het eten van zeewier een positief effect op je gezondheid, omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat. Daarnaast wordt er hard gewerkt om zeewieren duurzaam te kweken. In Nederland zijn al zo’n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillend van uiterlijk, smaak en bereidingswijze.

In Proef de zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum, van gerechten waarin wieren worden gecombineerd met vis, schaal- of schelpdieren zoals aramesalade met forel en gemberdressing en van zoete gerechten zoals chlorellameringues.

Bijpassende Kookboeken en Informatie