Recept Smoothie sinaasappel banaan

Recept Smoothie sinaasappel banaan

Vandaag een recept smoothie sinaasappel banaan, omdat ik daar zin in had en het een van mijn favoriete smoothies is! Eigenlijk is een smoothie maken heel simpel en heb je geen recepten nodig, maar ik hoop je met mijn variatietips nog extra te inspireren om aan jouw smoothie sinaasappel banaan een extra lekkere twist te geven!

Wat heb je nodig bij dit recept voor een smoothie sinaasappel banaan?

De ingrediënten spreken bij deze fruitige smoothie natuurlijk bijnaSinaasappel Banaan Smoothie voor zich… Maar een recept kan soms handig zijn, als je nog niet zo bedreven bent in het maken van smoothies en je nog wat onzeker voelt over de verhoudingen. Je hebt nodig:

  • 1 banaan, liefst uit de diepvries (snijd hem dan wel van tevoren even in plakjes)
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml (plantaardige) melk

Ik kies zelf het liefst voor amandelmelk, rijstmelk of havermelk, maar pas het  vooral aan jouw voorkeuren aan. En hoe maak je dit recept voor een smoothie sinaasappel banaan? Heel simpel! Je gooit alles bij elkaar in de blender en na een paar minuten heb je een heerlijke, frisse smoothie! Als je banaan uit de diepvries komt, zul je merken dat het haast doet denken aan vruchtenijs. Maar dan gezond!

Variatietips en extra’s voor je smoothie sinaasappel banaan

Om dit recept smoothie sinaasappel banaan nog wat verder op te leuken en aan te vullen, heb ik nog wat variatietips en extra ingrediënten.

  • Voor een lekkere zoetzure twist, voeg je wat frambozen Ze Recept Smoothie Sinaasappel Banaankunnen vers, maar uit de diepvries gaat ook prima. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik vermoed dat het met aardbeien ook uitstekend gaat!
  • Eet je deze smoothie als ontbijt of als lunch? Dan kun je wat noten of zaden toevoegen. Ik vind pompoenpitten altijd erg lekker. Wat ik er ook graag in doe, zijn wat rauwe cacao nibs voor net iets meer bite. Zo houdt ik het wel een paar uur vol met deze smoothie in mijn maag!
  • Een schepje macapoeder maakt het geheel net nog iets zoeter. Bovendien zou macapoeder een aantal gezondheidsvoordelen hebben. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ze niet per se bemerk, maar dat betekent niet dat het niet zo is. Let op: macapoeder is wel vrij dominant van smaak, dus daar zou ik niet meer dan een theelepeltje van toevoegen. Voel vooral zelf goed of het iets voor jou toevoegt!
  • Wil je een nog iets romigere smoothie? Voeg dan een scheutje kokosmelk Amandelmelk is behoorlijk romig van zichzelf, maar havermelk en rijstmelk wat minder en dan kan kokosmelk een lekkere toevoeging zijn

Gerelateerde Informatie:
> Maca
> Blogs van de Redactie Overzicht