Laurianne Ruhe Good Food in 20 minuten

Larianne Ruhe Good Food in 20 minuten recensie

Laurianne Ruhe Good Food in 20 minuten Recensie

Laurianne Ruhe Good Food in 20 minuten recensie. Kookinspiratie in Good Food in 20 minuten van Laurianne Ruhé. Over eten is de laatste jaren steeds meer geschreven. Zinnige dingen, onzinnige dingen. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden, en degene die het het beste kan voelen, ben je zelf. Soms realiseer je je misschien niet dat je je (nog) fitter kunt voelen dan je nu doet. Zo puur mogelijk eten is iets wat voedingscoach Laurianne Ruhé aanbeveelt. Daarmee bedoelt ze: zo min mogelijk geraffineerde suikers en zo min mogelijk schadelijke hulpstoffen als bijvoorbeeld E-nummers. Het idee hierachter: je lichaam niet nodeloos belasten met eten waar het geen energie uit kan halen, maar het voeding geven waar het energie van kan maken. Eten waar je lijf geen energie uit kan halen, kost je lijf energie. Het moet afval opruimen, maar er staat niets tegenover. In haar boek Good Food in 20 minuten legt Laurianne Ruhé eerst een aantal dingen uit over hoe je dit kunt doen. Vanaf pagina 64 beginnen de recepten.

Snelle recepten om in het drukke leven toch gezond te eten

Wat je ook vind van de “hype” rond voeding, als een kookboek lekkere recepten heeft, die ook nog eens snel klaar zijn, is het alleszins de moeite van het proberen waard! Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de recepten. De tips en tricks had ik al wel gelezen in andere boeken van dit genre. Wat dat betreft, weinig nieuws onder de zon. Echter, is dit jouw eerste boek in deze categorie, dan staat er best wat nuttige informatie in. Behalve dat ik mijn vraagtekens heb bij het vele gebruik van honing en kokosbloesemsuiker. Ruhé raadt wel aan om goed honing te kopen, maar mijn ervaring is dat de meeste honing daar niet aan voldoet…  Waar en hoe je aan echt goede honing komt, die info miste ik een beetje. Verder staan er veel leuke recepten in, een aantal met een originele Japanse touch. Er is een indeling op gelegenheid. Dat maakte het voor mij niet erg overzichtelijk. Soms doet originaliteit misschien te veel af aan het gebruiksgemak. Omdat de index ontbreekt, wordt dit verder ook niet ondervangen.

Eindoordeel Good Food in 20 minuten

Laurianne Ruhé heeft een interessante insteek gevonden voor dit kookboek. Gezond eten en meer energie, dat willen veel mensen wel. Alleen hebben de meeste mensen liefst een snelle maaltijd op tafel. De recepten zijn weliswaar niet heel logisch geordend, wel is heel duidelijk of iets heel weinig, of iets meer tijd gaat kosten. Van mij had toegevoegd mogen worden welke apparatuur je nodig hebt (blender, keukenmachine, staafmixer). Zo kun je een snelle beoordeling maken of dit een recept voor jou is. Een aantal dingen had wat mij betreft dus wat beter gekund, de recepten echter, daar word ik wel blij van. Enige aanmerking daarop is het toch wel vele gebruik van honing. Maar daar vind ik wel wat op 😉 . Leuk boek met nieuwe inspiratie. Mijn eindoordeel: +++++ (goed)

Recensie Good Food in 20 minutenLaurianne Ruhé Good Food in 20 minuten 

Snelle recepten zodat je tijd overhoudt

 • Soort kookboek: gezonde, snelle gerechten
 • Schrijfster: Laurianne Ruhé
 • Uitgever: Scriptum
 • Verschenen: april 2016
 • Aantal recepten: 62
 • Omvang: 223 pagina’s (met afbeeldingen)
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Prijs: € 22,50
 • Flaptekst kookboek: Heb jij ook chronisch tijdgebrek? Wil je niet uren in de keuken staan, maar wel lekker en gezond eten? Daar hoef je echt geen keukenprinses voor te zijn. In dit vervolg op Good Food 1 vind je nóg meer recepten en praktische tips. Laurianne Ruhé laat zien hoe je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd maakt, zonder gedoe! Ze geeft recepten en tips en tricks voor quickfix-ontbijtjes, voedzame lunches en diners, lekkere snacks en gezonde sapjes en smoothies. Al deze simpele recepten voor een gezonde leefstijl staan binnen 20 minuten op tafel. De recepten zijn gluten-, koemelk- en suikervrij, zodat je de beste versie van jezelf wordt. Of je nu amper een eitje kunt bakken of al wat handiger bent in de keuken maar meer inspiratie zoekt, Laurianne helpt je bij de momenten waarop het lastig wordt: als je gaat sporten, op kantoor, onderweg en op feestjes en dinnerparty’s. Good Food geeft je energie en maakt stralend, slank en blij!Laurianne Ruhé is voedingscoach. Eerder verscheen van haar: ‘Good Food. Word in 1 maand de beste versie van jezelf’. Met haar bedrijf GoodFoodTransition richt ze zich op de positieve verandering die Good Food voor mens en maatschappij kan betekenen. Haar belangrijkste boodschap: dat het niet moeilijk hoeft te zijn om gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven te integreren. 1 verandering per dag is tenslotte al gauw 365 veranderingen per jaar!  
 • Oordeel redactie: +++++ (goed) Jolien Dalenberg
 • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Kookboeken en Informatie

Recensie geschreven door: Jolien Dalenberg

Zoekwoorden: Laurianne Ruhe Good Food in 20 minuten Recensie