Foodtruck Festivals De nieuwe hype

Foodtruck Festivals De Nieuwe Hype voor Foodies

Foodtruck Festivals De nieuwe hype!

Overal lijken ze op te duiken: foodtruck festivals. Het is dé nieuwe hype voor zowel festivalliefhebbers als foodies en leuk voor jong en oud. Maar wat is een food truck eigenlijk en waarom zijn foodtruck festivals zo waanzinnig leuk?

Wat zijn Foodtrucks?

Een foodtruck is heel simpel gezegd een keuken op wielen. Campers, Jeeps of een oude bakfiets: eigenlijk alles dat mobiel is,  kan met een gaspintje of oventje omgetoverd worden tot foodtruck. Al is het tegenwoordig ook prima om enkel eten of drinken te verkopen zonder het ook daadwerkelijk ter plekke te koken. Je vindt daarom ook foodtrucks die snoep, koffie of andere lekkernijen verkopen. Wel een vereiste is dan dat foodtruck leuk is aangekleed. De foodtrucks met keuken hebben overigens vaak een kleine menukaart en dat is logisch met een ook een kleine keuken. Het eten is veelal gewoon uit het vuistje te eten en daardoor ideaal street food.

Een korte geschiedenis van de Foodtruck

De foodtruck kan helemaal teruggeleid worden naar de zeventiende eeuw. In de tijd van de paard en wagen bezorgden de bakker, melkboer en de groenteman al hun eten met een ‘rondrijdende maaltijdkar’. Ook zag je bakfietsen, hondenkarren en andere op wielen bakken rondgaan door de straten om eten te verkopen. Met de komst van de eerste automobiel, kwamen ook langzaamaan gemotoriseerde maaltijdkarren tot stand. Zo werd de handkar vervangen door een kar met een motorfiets en na verloop van tijd kwamen ook de busjes met kleine keukens in het straatbeeld terecht. Tegenwoordig zijn deze foodtrucks niet alleen rollende keukens waar je goed en goedkoop kunt eten, maar ook kunt genieten van culinaire hoogstandjes op bijvoorbeeld een van de vele Foodtruck festivals.

Wat houdt een Foodtruck Festival in?

Bij een festival komen meerdere foodtrucks samen, waardoor het een gezellige bonte boel wordt met vele keuze uit diverse gerechtjes. Van wentelteefjes tot mosselen en van sushi tot luxe hamburgers. Naast natuurlijk veel eten is er ook vaak muziek en ander entertainment.

Wat kost de toegang tot een Foodtruck Festival?

De toegang van foodtruck festivals is eigenlijk altijd gratis. Wel moeten er muntjes gekocht worden en kan je bij de foodtrucks zelf niet met contant geld betalen. Zelf vind ik het eten vaak best prijzig. Je betaald toch snel € 7,50 voor een hamburger of € 5 voor een sapje. Echter is de sfeer super leuk en daar betaal je natuurlijk ook voor. Bovendien kan je zelf betalen hoe veel je eet en drinkt. Dus ook mensen met een budget kunnen er prima heen gaan en gewoon genieten van de sfeer. Dan eet je gewoon daarna thuis. Als je tenminste de verleiding van al die heerlijke geuren hebt kunnen weerstaan.

Voor wie is een Foodtruck Festival leuk?

Eigenlijk voor iedereen! Er is op zo’n festival immers genoeg te beleven en te proeven. Dus niet alleen foodies zitten goed op een foodtruck festival, maar iedereen die graag zijn of haar maag vult met lekker eten. Ben je net als ik een frietliefhebber? Dan kan je smullen van goed gevulde frietpuntzakken. Avontuurlijk ingesteld? Probeer dan eens een sprinkhaanburger. Ook voor kinderen is een foodtruck festival erg leuk. Niet alleen kunnen ze allemaal nieuwe dingen proberen, maar vaak is er ook genoeg te doen voor de kleintjes. Zo vind je er vaak ook springkussens, draaimolens of ander vertier speciaal voor kinderen.

Het Food Truck Kookboek

Thuis ook genieten van de sfeer van een foodtruck festival? Maak dan een van de 40 heerlijke foodtruck gerechten uit dit vrolijke kookboek. De recepten zijn samengesteld in samenwerking met Foodtruck festival TREK, waardoor je zeker weet dat je de beste foodtruck festival gerechtjes hierin kunt vinden.

Food Truck Kookboek Food Truck Festival TREKFood Truck Kookboek


Deze blog is geschreven door Grace Schouteren (Zeeuwsenzo.nl)