Alex Jackson – Provence Kookboek

Alex Jackson Provence Kookboek recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe kookboek met seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk. Op 12 september 2019 verscheen bij Uitgeverij Good Cook dit kookboek over de Provence van Alex Jackson.

Alex Jackson Provence Kookboek Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Provence, het kookboek van Alex Jackson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe kookboek met heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk, geschreven door Alex Jackson.

Alex Jackson Provence Kookboek Recensie

Provence

Heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk

  • Schrijver: Alex Jackson (Engeland)
  • Soort kookboek: Provence kookboek, Frans kookboek
  • Origineel: Provençal (2019)
  • Uitgever: Good Cook
  • Verschenen: 12 september 2019
  • Uitgave: Gebonden Kookboek

Flaptekst van het kookboek

De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence.

Met het kookboek Provence kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met La Grande Bouffe; een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft. Van aperitief tot de heerlijkste nagerechten. Van pissaladière, bouillabaise, aligot tot en met clafoutis. Met het kookboek ‘Provence’ tover je de zon op het bord, ook in de winter.

Bijpassende Kookboeken en Informatie