Waarom zijn dadels gezond?

Dadels-in-een-trosWaarom zijn dadels gezond en wat zijn de de voordelen van het eten van dadels?

Waarom dadels gezond zijn, is omdat ze boordevol vezels zitten, heel fijn voor je stoelgang. Hierdoor geven dadels snel een verzadigd gevoel waardoor je er niets snel teveel van zult eten! Naast de grote hoeveelheid vezels, bevatten dadels ook allerlei goede vitamines en mineralen. Wat heel fijn is aan dadels, is dat ze relatief weinig calorieën bevatten: ongeveer 60kcal. Dadels hebben dus vrij veel voordelen en vrij weinig nadelen.

Hoe smaken dadels?

Dadels smaken behoorlijk zoet, met een lichte karamel smaak. Dit maakt ze heel erg geschikt om te gebruiken als natuurlijk zoetmiddel, als je geen geraffineerde suiker wil gebruiken.

Wat zijn de nadelen van dadels?

Een van de grootste nadelen van dadels is dat er behoorlijk wat glucose en fructose in zit. Dat kan een nadeel zijn voor je bloedsuikerspiegel. Vanwege de grote hoeveelheid vezels in de dadel, valt dit effect wel mee. Waar je echter wel voor moet uitkijken, is dat je geen gekonfijte dadels koopt. Deze zijn in een suikerbad geweest, waardoor er uiteraard wel veel ongezonde suikers aan zijn toegevoegd.

Wat zijn de beste dadels om te eten?

Wil je voorkomen dat je geconfijte dadels eet? Kies dan liefst voor Medjool Dadels. Ze zijn wel een stukje duurder, maar smaken veel lekkerder. Dat ze zoveel duurder zijn, komt vooral omdat de kwaliteit hoog in het vaandel staat…lees verder >

Hoe kun je dadels het beste bewaren?

Bewaar dadels het liefst in de koelkast. Zeker bij warme temperaturen, of als de dadels langer liggen, kunnen ze sterker gaan ruiken en smaken. Het lijkt dan alsof ze aan het schimmelen zijn. Dit is echter niet het geval. Het zijn de natuurlijke suikers die je proeft. Je kunt de dadel ook nog wel eten. Maar, of je ze ook lekker vindt, is een tweede…!?

Dadels met Chocolade ReceptWaarvoor kun je dadels gebruiken?

Dadels zijn op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt ze zo eten als tussendoortje, maar ze zijn ook heerlijk in allerlei gerechten, zowel zoet als hartig…lees verder >

Recepten met Dadels