Jolien Dalenberg – Redactielid Allesoveretenendrinken.nl

Jolien Dalenberg – Redactielid Allesoveretenendrinken.nl

Allesoveretenendrinken.nl is ontstaan vanwege een enorme interesse en vooral plezier in eten en voeding. Vroeger was ik een enorm moeilijke eter, ik lustte bijna niets. Nou ja, ik hield vooral niet van aardappels en met de meeste groenten deed je mij ook geen plezier. Ik was een echte broodeter en dol op toetjes. Maar ik voelde me na de lunch vaak opgeblazen, en hoewel ik enorm kon genieten van lekkere toetjes, kreeg mijn lijf er geen oppepper van.

Gezonder eten door de Voedselzandloper

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met het boek van Kris Verburgh, De Voedselzandloper. Ik was erg geïntrigeerd  door wat hij schreef. Met name de dingen over suiker, brood en zuivel. Nieuwsgierig als ik was, ben ik eens gaan experimenteren met havermout, en ik vond het heerlijk. Ook merkte ik dat het me meer energie gaf dan mijn gewone boterham met hagelslag. Ik heb me steeds meer verdiept in wat nu gezonde voeding is en ben gaan voelen wat het eten met me deed.

Het negatieve effect van suiker beperken

Een van mijn grootste eye-openers was wat het effect van suiker was op mijn lichaam. Ik vond het echt wel lekker, maar werd er zo vreselijk moe van! Inmiddels weet ik dat er ontzettend veel lekkere dingen te maken zijn met suikervervangers waar mijn lijf een stuk minder heftig op reageert. Eet ik dan nooit meer suiker? Jawel. Alleen, ik kies er dan heel bewust voor. Dingen die ik écht lekker vind. Zoals een Sunday ijsje met caramel. Wat ik thuis niet zo kan maken. En dan geniet ik er enorm van! Maar verder vind ik het ook een kick om  bijvoorbeeld speculaas te maken, maar dan zo dat ik zonder problemen een lekker stuk kan eten. Of eindeloos te variëren met het ontbijt. Want dat bord havermout elke dag, hoeft van mij ook niet.

Vandaar de website allesoveretenendrinken.nl, waar ik mensen graag inspireer en informeer over lekker en gezond eten. Eten waar zowel jij (je smaakpapillen), als je lijf, blij van worden!