Tomaten Kookboek Italia al Pomodoro Recensie

Tomaten Kookboek Italia al Pomodoro Recensie

Tomaten Kookboek Italia al Pomodoro Recensie
Zoals te verwachten is als je de titel leest staat in het kookboek Italia al Pomodoro de tomaat centraal. En de Italiaanse keuken zou ondenkbaar zijn zonder de tomaat. Niet vreemd dus dat Harry Belmans en Heikki Verdurme dit ingrediënt als uitgangspunt voor hun kookboek hebben genomen. Een kookboek dat prima gelukt is en vol staat met zeer goed zelf te maken tomatenrecepten.

Geslaagd kookboek met inspirerende Italiaanse tomaten gerechten
Voor elk recept zijn twee pagina’s ingeruimd. Een voor het recept zelf met een heldere en duidelijke omschrijving die, mits stap voor stap uitgevoerd, prima in eigen keuken te maken zijn. Een minpuntje is wel dat de bereidingstijd niet genoemd wordt. Sterker nog bij veel recepten wordt niet over de tijd gesproken. Nadeel hiervan is dat je vooraf een goede inschatting moet maken van de tijd die de bereiding kost. Het recept is daarnaast verrijkt met duidelijke foto’s waardoor je goed weet hoe het eindresultaat er ongeveer uit moet zien. Een ander minpuntje is de nadrukkelijke aandacht voor het merk Elvea aan het begin van het kookboek en ook de verwijzing naar de producten in de recepten. Sponsoring? Of is er een andere reden? Dat wordt niet echt duidelijk in het verder prima en mooi uitgevoerde tomaten kookboek. Het tomaten kookboek van Harry belmans en Heikki Verdurme Italia al pomodoro is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie: Theo Jordaan

Pluspunten Kookboek Italia al pomodoro
– Heldere en prima zelf te maken recepten
– Elke gerecht heeft een foto

Minpunten Kookboek Italia al pomodoro
– Ontbrekend van de totale bereidingstijd
– Onduidelijk waarom het merk Elvea zo prominent wordt gepromoot

HARRY BELMANS & HEIKKI VERDURME – ITALIA AL POMODORO
60 Heerlijke recepten met tomaten
– Titel: Italia al Pomodoro
– Soort kookboek: Italiaans kookboek, tomaten kookboek
– Schrijvers: Harry Belmans, Heikki Verdurme
– Aantal recepten: 60 gerechten
– Uitgever: Lannoo
– Verschenen: november 2017
– Omvang: 160 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 24,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Tomaten kookboek Italia al pomodoro
In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke tomatensmaak komt vaak beter tot uiting in soepen, pasta’s, stoofpotjes etc als je uitgaat van tomatenconcentraat, gepelde tomaten in blik en passata’s.De aroma’s van de rijpe tomaten blijven namelijk mooi bewaard in het productieproces en zo heb je dus altijd wel echte Italiaanse tomaten bij de hand!

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Italiaanse Kookboeken Overzicht
Nieuwe Kookboeken Recensies
Nieuwe Kookboeken November 2017