Niven Kunz Groente Kookboek Recensie

Niven Kunz Groente Kookboek Recensie

Niven Kunz – Groente Kookboek Recensie Informatie
Niven Kunz is een Nederlandse topchef die gespecialiseerd is in koken met groente. Het restaurant Niven van Niven Kunz in Rijswijk (Zuid-Holland) heeft al zo’n 10 jaar een Michelinster. Het nieuwe kookboek van Niven Kunz – Groente verschijnt in april 2017 bij Uitgeverij Kosmos. Op deze pagina kun je de Niven Kunz – Groente Kookboek recensie informatie boekbespreking en bestelmogelijkheden lezen.

NIVEN KUNZ – GROENTE KOOKBOEK
– Titel: Groente
– Schrijver: Niven Kunz (Nederland)
– Soort kookboek: groente kookboek
– Uitgever: Kosmos Uitgevers
– Verschenen: 29 mei 2016
– Omvang: 256 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Gebonden Kookboek
– Prijs: € 24,99
– Waardering: +++ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Niven Kunz – Groente Kookboek Recensie
Groente is het tweede kookboek van de Nederlandse topchef Niven Kunz. Zijn specialiteit is het bedenken en maken van bijzondere groentegerechten. En het kookboek Groente, recepten voor thuis van Nederlands beste groentechef is een goede weergave van zijn creativiteit en kookkunst. Het kookboek staat boordevol met groenterecepten die, in de meeste gevallen, prima thuis te bereiden zijn, ook voor de wat mindere goden in de keuken.

Heldere en duidelijke groenterecepten in een handig en praktisch kookboek
Wat vooral te prijzen is aan het Niven Kunz Groente kookboek is de heel praktische insteek. De recepten zijn in een vrij groot lettertype gedrukt. En juist dat is handig omdat je ze goed op afstand kunt lezen als je ermee aan de slag bent en je het kookboek vlekvrij wilt houden. De foto’s in het kookboek geven zijn mooi en vooral ook weer heel duidelijk. Je kunt goed zien wat het eindresultaat moet worden zonder dat je afgeleid wordt omdat er te veel creativiteit in de foto’s gestoken is. Handig is het overzicht met de verkrijgbaarheid van groente per maanden en seizoen. Dit zorgt er ook voor dat je de groente van het seizoen ook echt gaat gebruiken. Een gemiste kans is wel dat deze informatie niet bij de recepten zelf wordt weergegeven. Iets meer uitleg over de verschillende groentes, herkomst en manier van gebruiken, zou wellicht wel een verrijking voor het kookboek zijn geweest. Maar al met al is Niven Kunz groente een zeer goed kookboek dat meer dan voldoende inspiratie biedt om meer te gaan koken met groente. Niven Kuns – Groende is gewaardeerd met +++ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

Flaptekst en inhoud Niven Kunz – Groente
Iedereen wil (meer) groente eten, maar niet iedereen weet wat voor heerlijks je er allemaal mee kunt maken. De jonge sterrenchef Niven Kunz, de groentechef van Nederland, legt het graag uit in dit nieuwe en toegankelijke kookboek. Met verrassende recepten voor thuis en volop inspiratie om groente de hoofdrol te geven.

Bijpassende Kookboeken en Informatie
Kookboeken April 2017 Overzicht
Nieuwe Kookboeken 2017 Overzicht