Hugh Johnsons Wijngids 2018 Recensie

Hugh Johnsons Wijngids 2018 Recensie Waardering ★★★★

Hugh Johnsons Wijngids 2018 Recensie Waardering ★★★★
De Hugh Johnsons Wijngids 2018 is inmiddels de 41e editie van de meest gezaghebbende wijngids ter wereld. Je vraagt je af hoe de inmiddels 78 jaar oude Engelse wijnkenner Hugh Johnson in staat is om de wijnen van de meer dan 8500 wijnproducenten van overal ter wereld kan bespreken. Volgens zijn eigen zeggen zijn er sinds zijn eerste wijngids vijf keer zoveel wijnen om te beoordelen. Toch is hij ook deze keer weer in staat geweest om een overzicht te maken. Ondanks de enorme hoeveelheid wijnen die besproken worden in deze uitgebreide wijngids, is er nog geen enkele wijn uit Nederland en België opgenomen. Wel besteedt Hugh Johnson aandacht aan Engelse wijn. Daar zal zijn Britse afkomst zeker een rol in spelen.

Hugh Johnsons Wijngids 2018 is en blijft het standaardwerk voor de wijnliefhebber
Hugh Johnsons Wijngids 2018 is precies wat je ervan kunt verachten. Een zeer uitgebreide gids waarin de vele wijnproducenten en de kwaliteit van de wijn worden besproken. De indeling is zoals altijd geografisch per land en wijnstreek. De heldere en duidelijke introductie geeft op een beknopte wijze uitleg over de wijnjaren 2015 en 2016, de verschillende druivenrassen en hoe je het beste wijn kunt combineren met gerechten. Hugh Jonhsons Wijngids 2018 is vooral bedoeld voor echte wijnliefhebbers. Je zult zelf op zoek moeten waar je de wijnen kunt kopen. En dat kan een behoorlijke klus zijn. Desondanks wordt het standaardwerk Hugh Johnsons Wingids 2018 gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

HUGH JOHNSONS WIJNGIDS 2018
– Titel: Hugh Johnsons Wijngids 2018
– Schrijver: Hugh Johnson ♂ (Engeland)
– Soort boek: wijngids 2018
– Uitgever: Spectrum
– Verschenen: 5 oktober 2017
– Omvang: 456 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 24,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Hugh Johnsons Wijngids 2018
Hugh Johnsons wijngids: de bijbel van de ultieme wijnkenner. Deze gids is niet alleen onder kenners, maar ook voor de beginnende wijnliefhebber de meest betrouwbare en complete wijngids. Jaarlijks geeft Johnson per wijnland, en vaak ook nog per streek, de meest actuele informatie en een alfabetisch overzicht van alle belangrijke wijnen, chateaus en domeinen. Naast zijn deskundige oordeel over duizenden wijnen en up-to-date informatie over producenten geeft hij trends en fijne combinaties van lekker eten en goede wijn. Met dit jaar speciale aandacht voor de Syrah en de Garnacha druif.

Bijpassende Boeken en Informatie
Wijngidsen en Wijnboeken 2018
Culinaire Boeken Kookboeken Recensies 2017