Wat is Kaas? Informatie en Uitleg

Wat is Kaas? Informatie en Uitleg

Wat is Kaas nu precies? Kaas is een voedingsproduct dat gemaakt wordt van dierlijke melk. Bij de bereiding van kaas worden de vaste stoffen, eiwitten, mineralen en vetten, die in de melk van nature aanwezig zijn, gescheiden van het vocht. De wijze waarop dit gebeurt kan verschillen per soort kaas. Het woord kaas stamt trouwens af van het Latijnse woord caseus dat ook kaas betekent.

Bereiding van de meeste Nederlandse Kaassoorten

Door stremsel en zuursel aan de melk toe te voegen, gaan de eiwitten coagulerenKaas-200x200-2 (= klonteren). Vet en vocht worden op deze manier ingesloten en vormen de zogenaamde wrongel. Dit is het beginstadium van kaas. Deze wrongel wordt in een vocht doorlatende kaasdoek gedaan en in de vorm gelegd die de kaas moet krijgen. Hierna wordt de vorm in een kaaspers gelegd en wordt geleidelijk aan onder druk het resterende vocht uit de kaas gedreven…lees verder >

Italiaanse Kazen

Italie is niet kaasland nummer één in Europa. Maar er is toch een aantal Italiaanse kazen dat zelfs in Nederland veel gegeten wordt en vaak wordt toegepast bij het koken…lees verder >


Trefwoorden: Kaas | Bereiding | Informatie | Ingrediënten | Productie | Uitleg