Hoe kook je een ei? Tips en Advies

Hoe kook je een ei? Tips en advies over eieren koken

Hoe kook je een ei? Om een ei te koken heb je enkel een ei, een steelpan en water nodig. Dat klinkt best makkelijk en dat is het ook echt. Toch blijft het voor de meesten moeilijk om een perfect eitje te koken. Tijd dus voor een cursus “Hoe kook je een ei?”.

Hoe lang moet je een ei koken?

Een ei kook je niet op gevoel, maar op tijd. Hoe lang je het perfecte eitje kookt hangt van veel factoren af. Wil je bijvoorbeeld het ei hardgekookt of zachtgekookt? Maar ook maakt het het uit of je het ei gooit in koud of kokend water. Daarnaast moet je letten op de grootte en de versheid van het ei en of het ei uit de koelkast komt of op kamertemperatuur. Wil je weten hoe groot je ei is? Op de verpakking staat dit vaak aangegeven als s, m of l. Oftewel, small (= klein), medium (= middel), large (= groot).

Hoeveel minuten voor het perfecte eitje?

Voor het perfecte eitje is het handig om de kookwekker erbij te houden. Na uitvoerig testen kom je erachter hoeveel minuten er nodig zijn om jouw favoriete eitje te koken. Geen tijd om dit uit te testen? Dan heb je geluk! Want wij hebben dat al voor je gedaan en dit in een handige infographic Hoe kook je een ei gezet.

Hoe kook je een ei tips en advies

Kookboek Ei, de beste recepten van Blanche Vaughan

Wil je echt weten wat je allemaal kunt doen met eieren, buiten gewoon een eitje koken uiteraard, dan is dit prachtige kookboek een zeer goede inspirator. Het bekijken van het kookboek Ei, de beste recepten van Blanche Vaughan zet je al aan het koken. In het kookboek wordt ook ingegaan op alle andere technieken waarmee je eieren kunt bereiden.

Kookboek Ei de beste recepten Blanche VaughanEi, de beste recepten

  • Schrijfster: Blanche Vaughan
  • Origineel: Egg (2015)
  • Nederlandse vertaling: Mariëlle Steinpatz
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: mei 2015
  • Omvang: 206 pagina’s met foto’s
  • …Uitgebreide Informatie en Bestellen >

Gerelateerde Informatie


Deze blog is geschreven door Grace Schouteren (Zeeuwsenzo.nl)